דת ותרבות

shalvale

New member
דת ותרבות

אין ספק שאי אפשר להפריד בין תרבות ודת. במיוחד יהודים חילוניים יכולים להרגיש בזה. אני לדוגמה חילונית מושלמת, מעצם העובדה שאיני יכולה לקלוט במוחי הצנוע מה זה בדיוק אלוהים ולכן לא יכולה לקלוט חוקים שהתקבלו מישות לא מובנת. עם זאת אני יהודיה במהות שלי, מקיימת מסורות יהודיות ועוד. כך שגם מי שאתאיסט מוחלט, בדרך כלל יש בו מאפיינים תרבותיים הנגזרים מדת כלשהי.

MAYA20

New member
כמה שאלות

ראשית והחשובה שבהן: למה את קוראת תרבות? שנית: מיהו ומהו לדעתך חילוני? את קוראת לעצמך חילונית למרות שאת מאמינה באלוהים ומקימת מסורות יהודיות? ורציתי גם להעיר שאתאיזם זה אמונה בחוסר אלוהים לכן ברור שאתאיסט שמע פעם על המושג אלוהות.

אתאיזם

זו מילה אנגלית. ה"א" היא "א" ההיפוך (או השלילה), ו "תאיזם" פירושה "דת", ולכן אתאיסט הוא בתרגום חופשי "לא דתי". יש הבדל בין "לא דתי" לבין "מאמין בחוסר אלוהים". אני לדוגמא מגדיר את עצמי "לא דתי", אבל אני כן מאמין ב"אלוהים" כבורא העולם. אגב, ב"כניסה" לפורום הזה, אי שם למעלה, יש סקר שמנסה למנות ולקטלג את הנסקרים. תוכלי לראות שם שיש שני סוגי אתאיסטים.

shalvale

New member
תשובות

חמוד, יפה שמינית עצמך למלון אבן שושן, אבל יש פירוש מקובל למילה. אני פותחת מילון וובסטר מרים, וכתוב במפורש Atheist - one who DENIES the existence of God אז אם אתה מאמין באלוהים כבורא עולם, אינך אתאיסט (הפתעה, מה?), ויתכן ופשוט אינך מסכים לכפייה הדתית, או מסרב לקבל את העובדה שאלוהים חילק חוקים שצריך לחיות על פיהם או השד יודע מה. אבל אינך אתאיסט. ולמאיה, טענתי שאיני מאמינה בקיומו של אלוהים, אבל אני עדיין מרגישה יהודיה כי זה חלק מהתרבות שלי. י

shalvale

New member
ועוד אגב

תאיזם פירושו Belief in the existence of one God viewed as the creative source of man and the world משתמע שאתה התאיסט הקלאסי.

אתיאזם במקור

בכלל הומצא ע"י הרומאים אם אני לא טועה. הם קראו כך לכל מי שלא האמין בדתם במיוחד ליהודים. כי היהודים האמינו במשו לא מוחשי שאין להם כל הוכחות שהוא קיים לעומת הרומאים שהאמינו במס´ אלים ובפסלים. דת היא הבסיס לתרבות שלנו . הגמד

נכון.

אבל הרומאים קראו לכל מי שלא האמין בדתם אתיאיסט אחד שלא מאמין בשום אל. הגמד .

dar האחת

New member
זה לא מצוות מהיישות הלא מובנת

המצוות והחוקים ברובם הם פרי מוחם הקודח של אנשים בשר ודם אנשים עם הבנה עמוקה של המין האנושי פסיכולוגים וסוציולוגים פילוסופים וכלכלנים בשמם המודרני. מה שקשה לי להבין, איך אותם בעלי האמונה ומקימי מצוות = פולחנים למנהם, מיחסים לאותה אלוהות נשגבה תכונות קטנוניות כל כך. כאטאיסטית אני יכולה להבין(אבל לא מסכימה ) את בעלי האמונה אך לא את האנשים המערבים דת ואמונה. יש הרבה מאוד דברים שקשה להסביר אותם יש צרופי מקרים שגורמים התפעמות אז מי שאמונה נותנת לו נחמה מפני אי השקט של חוסר הבנה וידיעה אך מכאן ועד עשיית כל מיני דברים שונים ומשונים כחלק מפולחן אלוהי וכאות הוקרה על גדולתו של הכח זה נסתר ממני. קשה היה לי לקבל את דעתו של ישעיהו ליבוביץ בתחום זה של עשיית מצוות מבלי לשאול למה ומדוע.

shalvale

New member
אני קיוויתי יותר

לפתח דיון שהחל להתפתח מקודם, בנושא של כיצד התרבות מושפעת לחלוטין מהדת, כך שגם אנשים אתאיסטים נוהגים במאפיינים דתיים מבלי שיאמינו באלוהים.

נשמע מוזר

אני לא מרגיש בזה, משום שאני מעולם לא אמצתי אף תרבות. בכול מקרה, את טוענת שאת שומרת מסורת משום שאת יהודיה... זו חא נשמעת לי סיבה מספיק טובה לקיים מנהגים שנראים חסרי משמעות במקורם. יתר על כן, המשפט "יהודיה במהות" נשמע לי עוד יותר מוזר, שכן את יהודיה רק מסיבה טכנית. באותה מידה את "בעלת-2-עיניים" במהות.

seeyou

New member
להפריד בין תרבות ודת. ?../images/Emo121.gif

רק במדינות בהם הדת הוא בשילטון! אירן-ישראל-לוב(?).... אני חילוני מושלם יותר ממך...לא מקיים מסורת יהודית,כך גדלתי בגולה... למרות זאת ,מחוסר ברירה "אני יכול לקלוט במוחי הצנוע מה זה בדיוק אלוהים"!! זה לא פקיד שיושב לו במשרד ומחלק הוראות! אך חייב להיות "משהו" עם כוח כול כך עצום שהמוח שלנו לא מסוגל להבין! גם אם נבין איך נוצר "משהו" מ-0 אז יהיה שאלה: ומי ייצר את ה"משהו"? כך המוח שלנו עובד!

מוחך לגמרי לא צנוע, אם אתה יכול

לקלוט מה זה אלוהים, ואפילו בדיוק! אני לא מצליח אפילו בערך. אולי תיתן רמז?

אני זקוק לעזרה!! מישהו יכול להסביר

לי איך נכנסים עכשיו לפורום הזה? אני לא רואה אותו ברשימת הפורומים, ומצליח להיכנס רק בדרך עקיפה (דרך הכרטיס האישי מפורום אחר...)

אז השאלה היא: איפה הרשימה? אולי אני

בכלל לא נכנס למקום הנכון? אני נכנס ל"קהילות", ושם יש רשימה, ואינני מוצא בה את "אתאיזם ודת" תחת אף כותרת. "עיניים להם ולא יראו אוזניים"?

dar האחת

New member
רשימת מועדפים

כיון שאתה טלמון, בן בית בפורם ותענוג לקרוא את דבריך, אני ממליצה לך פשוט מאוד לשים את הפורם ברשימת המועדפים וז תוך קליק אחד (לפעמים צריך גם רענון)אתה בפורם, בהצלחה

למעלה