דת זה מלשון דעת ...וגם עדות... ומי

דת זה מלשון דעת ...וגם עדות... ומי

ששואל עדות למה...אז עדות לאור. מי שעד לאור הופך לכלי שמקבל את האור וזהו כלי הדעת. כאשר אתה מאמין במשהו הוא הופך לדת שלך. אם תאמין בסקס וברוקנרול אז זה מה שתעשה כל היום ולזה תסגוד.אבל כל סגידה שהיא לא לבורא אחד היא בעצם סגידה עצמית. כי תפיסת האנשים את האלוהים על פי רוב היא כזו שהוא ישנו או יש כוח עליון אבל יכולת ההתערבות של אותו אל או כוח היא מוגבלת. אז למה להאמין בכוח שכזה? וזה ברור שהאדם לא יכול לסבול את מחשבת הבורא האחד והיחיד שלוקח לו את כל ההצגה. ככה לא נהיה סלבריטי זמרים שחקנים רקדנים נינט טייב הבאה. לדעת שיש בורא ליקום זה דרך...לא רק ידיעה. ואמונה היא דרך חיים ומי רוצה להאמין בשטויות אם יש אמת מוחלטת אחת וסופית.? אדם המחפש ותר אחר זהות אמיתית של פנימיותו לא יגיע אליה לעולם ללא הבנה שלאדם אין זהות מלבד הבורא.עלינו לזהות את הבורא שבתוכנו על מנת שהאלוקי האמיתי יתחבר אלינו.הוא רוצה שנפנה לו מקום..שנסיר מעט מהאגו שלנו ונחלוק איתו יחסים של אהבה בכל לבבנו ובכל מאודנו..וזה כי הוא עשה הכל עבורנו...את היקום והעולם הוא ברא..את היכולת שלנו לשמוח ולכאוב ולתהות אם יש אלוהים והיכן...הכל ממנו. אז מה זהותנו? פוליטיקאים? שלמה ארצים? דתיים לובשי שחורים? לא ולא..כולנו חילונים והבורא הוא דתי וכל רצוננו יהיה להתקדש למענו: "ושיוויתי השם לנגדי תמיד" מלשון השוואה=שיוויון.

את קיומו של הבורא ניתן להוכיח ולהבי

ן...זה פשוט מדהים..אבל לא צריך ללמוד כלום אלא פשוט לשאול את השאלות הנכונות ולא לוותר...וכדי למנוע טעויות ושההשקפה תהיה עד שכמה אובייקטיבית צריך לדעת הרבה...ממש הרבה. למזלנו,או שלא,עשו זאת כבר לפנינו ולמעננו... אם מעניין אותך מה השאלות ששואלים כדי לדעת ..כתוב לי או כנס לאתר של קבלה

זה אמונה

אבל לי אישית קרו מקרים שה' הוכיח את קיומו. לא אפרט אותם כי זה אישי.

qet1

New member
נחמד מאוד

כנראה שלך יש מזל וקיבלת אל פרטי משלך... אני לא...
אולי תדברי עם האל הזה שלך? אולי יש לו קשרים שם למעלה והוא יכול לסדר גם לי איזה אל פרטי אחד או שניים?

qet1

New member
חוץ מזה הוא אמר שאפשר להוכיח

ואני מאוד מאוד מאוד מעוניין בהוכחה

אל תהייה כל כך חסר אמונה

כניראה איכזבו אותך כל כך הרבה בחיים שלך שאתה כבר לא מאמין בכלום או שהחדירו לך את זה מהבית. בלי להעליב

qet1

New member
ההורים שלי דווקא כן מאמינים

אני גם אאמין ברגע ש"אחרון הפילוסופים" (או כל אחד אחר) הטוען שאפשר להוכיח את קיומו של אלוהים יציג בפני הוכחה זו... אני מאמין דווקא בהרבה דברים, כל דבר שהוכיחו בפני ואני (או כל אחד אחר) לא יכול לסתור.

לפעמים לא צריך להוכיח כל דבר

צריך למצוא את התשובות בנפש. תנסה ותראה שהיהדות מלאה בדברים יפים. אני לא דתייה, וגם אני שואלת שאלות קשות, שכן למה אני כאן בפורום הזה?!

qet1

New member
לא צריך להוכיח כל דבר?

אני מציע לך לקרוא משל קטן, בתקווה שתקראי את כולו עד הסוף.

משל נחמד

קראתי את כולו אבל הוא לא מדוייק בקשר לדת. א. האמונה היא לא חומרית כמו מיליון דולר ואף אחד לא מבטיח לך כל דבר חומרי מהאמונה, אבל התועלת שתפיק ממנה היא אדירה, שכן היא עוזרת בחיי היום יום ובפרטים הקטנים והיא שווה הרבה יותר מכל מחיר כספי (ואחר) שהוא. ב. אני גם לא אוהבת את השימוש שהאנשים עושים בדת (אתה יודע שכל האיסורים החדשים- רבנים המציאו אותם כדי שלא נעבור על מצוות בסיות יותר מהתנ"ך?)

qet1

New member
המליון דולר משולים לגן-עדן והמכות

משולות לגיהנום (או אם תרצי גם המליון דולר וגם המכות משולים למה שיקרא לנו ביום הדין). את כל האיסורים המציאו רבנים (פעם קראו להם "כוהנים" ולפני זה סתם "משה" או "אברהם")...

אני לא מדברת על מה

שהרבנים אומרים. אני מדברת על כך שאתה צריך להאמין בדבר האמיתי ולא מה שאומרים לך.. וכוהנים היו המשרתים בבית המקדש ורק להם הייתה הרשות להיות בקודש הקודשים ולשרת את האלוהים, והם לא היו רבנים.

qet1

New member
הם היו כמו רבנים מהבחינה הזו

שהם קבעו חוקים ואמרו לשאר העם למלא אותם "כי ככה אלוהים רוצה" בדיוק כמו הרבנים היום. "שאתה צריך להאמין בדבר האמיתי ולא מה שאומרים לך.. " בדיוק
אבל איך יודעים מהו אותך "הדבר האמיתי" ? בגלל זה אני מאמין רק במה שמוכיחים לי ולא בדברים שאנשים סתם אומרים(או כותבים וקוראים לזה "ספר קדוש" או כל דבר מהסוג הזה).

אל תגיד דברים שאתה לא יודע

הכוהנים לא "קבעו" חוקים. החוקים מתבססים על דברים מהתנ"ך, דיני מעשרות וכד'. אני בטוחה שאם תתעמק בתורה ותלמד ברצינות תגיע לתשובה מספקת שאתה מחפש לשאלתך. אין זה כ"כ המקום. דבר שני אתה לא צריך להאמין לכל דבר שאנשים אומרים לך. קוראים לספר התורה ספר קדוש (ואל תזלזל) משום שהוא מכיל בתוכו דברים נעלים שלא אני ולא אתה יכולים להבין בפשטות. הדברים שם הם יותר עמוקים ורוחניים. התנ"ך מתעסק עם עניינים רוחניים לכן קשה להבין אותו במושגים חומריים. אתה לא צריך להיות כ"כ חומרי שאתה צריך הוכחה לכל דבר. גם מה שהמדענים אומרים הוא לא קדוש.

qet1

New member
ומי כתב את התנ"ך?

מהניגי הדת של אותה תקופה... ההבדל הוא שאני לא מתייחס למה שאף אחד אומר כקדוש. ברור שלא צריך הוכחה לכל דבר - מי צריך הוכחה לדברים מובנים מעליהם כמו שצריך לנשק ליחזקאל תתחת?

qet1

New member
ד"א

הדבר היחיד בתורה שהוא באמת עמוק ובעל מחשבה רצינית זה ספר קוהלת (שנכתב ע"י שלמה המלך, החכם מכל אדם כמו שאומרים), ממליץ לך לקרוא. במיוחד אהבתי את: "מותר האדם מן הבהמה - אין"

qet1

New member
אל תהיי כל כל מלאת אמונה

כנראה שמגיל קטן חינכו אותך להאמין לכל דבר בלי לחשוב בעצמך ובלי לשאול שאלות קשות. בלי להעליב

למעלה