ד.א משהו ראה אתמול את התכנית

nonana

New member
ד.א משהו ראה אתמול את התכנית../images/Emo35.gif

על התאומות בערוץ הראשון? "הסיפור האמיתי" הוא נקרא. אני הייתי מהופנטת. תכנית מדהימה נהניתי מכל רגע והתרגשתי מאד. כל הכבוד להורים שיחזיקו מעמד.

keren1

New member
לא יצא לי. יום שני זה יום בישול ב-

טלויזיה. עוברת מתוכנית לתוכנית ובסוף הולכת לאכול תפוח?!

nonana

New member
ממש ככה../images/Emo7.gif

אני מעריצה הורים כאלו - והאבא כל הכבוד לו צל"ש מלמעלה הוא צריך לקבל.

א י ל ת

New member
מישהו מבין משהו באוטיזם?

אני לא מצליחה להבין מה ההבדל בין אוטיזם (אצל שני ועדי, אתמול בתוכנית) לבין פיגור. ראיתי אוטיסטים אחרים והם שונים. (כולל הילד שהיה בסרט בשנה שעברה, על בנם של אמנים, מוזיקאי וציירת)

nonana

New member
אוטיזם מתבטע בעיקר בתחום אחד

שקשור לבעיה של תקשור עם הסביבה. הילדים האלו בעיקר מנותקים חברתית , יש אוטיזם באחוז גבוה- שני ואוטיזם נמוך יותר- עדי. הבעיה מתבטאת בשיחה- ביכולת לתקשר עם הסביבה שקרובה אליהם. מה שלא קיים אצל ילדים עם פיגור שיכלי שכן זקוקים לסביבה. הם ידועים כילדים חכמים עד גאונים בתחומים מסוימים . והם חרדים משינויים ומיציאה משגרה ומסביבה מוכרת. הרבה גירויים מביאים אותם להתנהגות לא רציונלית. אבל יש המון חומר שאת יכולה לקרא אם זה מעניין אותך אני יכולה לעזור לך.

א י ל ת

New member
לא מדויק.

אוזים יכול להיות מלווה בפיגור קל עד קשה או בכל לא. הגאונות בתחום מסוים (שכחתי איך זה נקרא) אינה נפוצה. ואני חוזרת: התאומות אתמול נראו מתקשרות למדי.

anat30g

New member
יש טווח של 13 רמות באוטיזם

10 או 13 אני לא ממש בטוחה אז אל תקחו אותי במילה - מתחיל בקוים אוטיסטים עד אוטיזם עמוק וניתוק מוחלט מהסביבה. בתוך זה יש תקשורת עם הזולת, יכולת להבין מצבים, יכולת להבין מושגים (כמו זמן או אהבה) ויש רשימה ארוכה... גם תנועתיות וחזרתיות הם בתוך הרשימה הזאת - מאוטיסטים ששקועים כל הזמן בתנועתיות וחזרתיות לכאלה שאין להם בכלל... גאונות ופיגור מצטרפים איפשהו לרשימה הזאת. במהלך הימים האחרונים היו בתוכניות האירוח הרבה אוטיסטים - שחלקם קלים יותר - חלקם קלים פחות... הסיפור של אתמול היה הכי קשה לדעתי.

למעלה