די כבר! נטלה אחת מהצד את זכות
הצעקה... בצדק ובזכות נטלה, שאם להתעצבן ולצעוק אז איפה אם לא כאן? ולזעוק ולבכות מרה ולהתגעגע ולבקש ניחומים ויד מלטפת... ולפעמים צעקה אחת בראש הדף אומרת כל אלה יחד, גם אם באותו הזמן נצעקה במשמעות של "די נמאס". ובאמת נמאס כבר. אבל אין מה לעשות בעניין. וזה שממאיס צודק: ים האינטרנט גדול מן הפרטים השוחים בו. אין כללים באינטרנט, אין חוקים בו, אין דין ואין דיין. לכל היותר יש מחק עלוב ביד מנהלת; נשק חלש, אקי יקירי, ולא יעיל. וזה שממאיס מכניס את כולנו בכיס הקטן שלו. רזי האינטרנט נהירים לו ככף ידו, כמו גם בקיאותו המדהימה בנפתולי הלשון העברית, במורשת העברית, במקורות האיסלם, בהבנה לעומק של המוסיקה הקלאסית ויוצריה... ובעצם במה לא? וזה שממאיס שואב תעצומות נחת מהיכולת הזו שלו. כל ניסיון להתפלמס אתו רק מעורר בו את היצר ומזין את האדרנלין שבדמו. ככה זה. כל אחד והקטע שלו. ז-ה ה-ק-ט-ע ש-ל-ו. אני למדתי זאת לאורך תקופה של שנה וחצי בפורום הזה. מה לעשות, לומד לאט אנוכי. היום עברתי על כלל שקבעתי לי: לחמוק מהנושא הזה, העולה כאן לכותרות במחזוריות של כאחת לחודשיים - שלושה, לא להתווכח, לא להתבטא בנושא, לא להשתרשר אל העניין המאוס הזה, להתעלם. אבל הצעקה של אחת מהצד דגדגה לי באצבעות. אני גם לא משלה את עצמי. יודע בדיוק איזה קיתונות מחכים לי בחזית ובפינה, איזה סוג של תגובה יבוא כלפי במטח ישיר, עקיף או בליסטי... לא אכפת לי, לא מזיז לי. אני כבר התחסנתי. מזיז לי ואכפת לי רק משני דברים: * לשמור על מיכל שלנו, לחזק אותה, שלא תתקפל, כי גם אצלה יש גבול לכוחות הסבל, זה מלבד משאבי הנפש שמושקעים בכאב הפרטי שלה. בלעדיה, נכון להיום, אין קיום לפורום שלנו. * לגונן ולקרב, למרות הכל, את כל אלה שמה שקורה מול עינינו שוב ושוב, עושה להם לברוח מהר או להישאר בחוץ, עם הכאב שלהם המחפש ביטוי, עם הרצון שלהם למצוא שותפים, לתמוך ולהיתמך, לקבל ולתת, בקהילה אחת אינטרנטית, שלא במקרה קוראים לה "שכול ואבדן". ערב ולילה טוב, אורי