ד"ר או תזה בניהול או בפסיכולוגיה ארגונית?

ד"ר או תזה בניהול או בפסיכולוגיה ארגונית?

האם יש מישהו בפורום שעושה ד"ר או תזה בניהול או פסיכולוגיה ארגונית?

שלום לך

ראשית, אני מניחה שאת חדשה כאן, אז... ברוכה הבאה. שנית - מה שמקובל אצלנו הוא להציג את עצמך, ולומר מהי אתה, מה אתה רוצה ורק אחר-כך לשאול אם יש מישהו דומה. אני מעירה את ההערה הזו , משום שבכל זאת - זה פורום שיש בו גם עניין רגיש של מידת החשיפה שאנשים כאן מוכנים לחשוף את עצמם... ולכן- אם את רוצה מענה אמיתי, אני חושבת שאם יידעו מי את אנשים ירגישו נוח יותר לענות. לשיקולך. בכל מקרה- בהצלחה.

בשמחה

שלום חבר'ה, שמי אביבה וסיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה. אני מתעניינת בתואר שני במנהל עסקים- התמחות התנהגות ארגונית. הובהר לי שאצטרך להשלים מספר רב יחסית של קורסי ליבה (כגון: כלכלת עסקים א' וב' התנהגות ארגונית ומנהל משאבי אנוש, מבוא לחשבונאות, מבוא למימון ועוד).מדובר בכ-8-10 קורסים וככל הנראה תדרש לכך שנת השלמה אחת. שאלתי היא האם מנסיונכם אלה קורסים קשים? והאם ניתן ללמוד כ-5 קורסים כאלה בסמסטר תוך כדי עבודה? אני יודעת שזה מאוד אינדווידואלי אבל אשמח אם אנשים שעברו את המסלול הזה יוכלו לספר לי על ההתנסות האישית שלהם בנוגע לקושי ולרמת העניין של הקורסים המדוברים. המון תודה, אביבה

Unicorn98

New member
באיזה מוסד מדובר?

אני מכיר טוב את התוכנית ל-MBA בהתמחות התנהגות ארגונית באוני' העברית בירושלים, להערכתי היא גם הטובה ביותר מאספקט משולב של מחקר ויישום. את שאר התוכניות בארץ איני מכיר. באופן כללי, ההשלמות שנדרשות מבעל BA בתחום אחר בעת מעבר ל-MBA אינן רבות או קשות. אלו בד"כ קורסים ברמת BA, ולמעט קורסי הכלכלה, אינם מסובכים מדי. אני חייב לציין, שלא עשיתי את ההשלמות, אלא למדתי חלק מהקורסים הללו במהלך BA במנהל עסקים, ומשם ההכרות. אם לתלמיד BA הקורסים אינם מורכבים, כל שכן לתלמיד MBA שמבצע השלמות. אם סיימת תואר BA בפסיכולוגיה ממוסד מוכר בארץ, אז חזקה על רוב המוסדות לוותר לך על השלמות קורסי מתודולוגיה (סטט', שיטות מחקר), וכד'.

Unicorn98

New member
התכוונת האוניברסיטה העברית.

שאלי ואשמח לסייע ככל שידיעתי מגיעה.

שאלות

אשמח אם תוכל לענות על השאלות הבאות: 1. האם ניתן לסדר את הקורסים כך הם ירוכזו ביומיים מקסימום?הכוונה גם לקורסים של שנת ההשלמה וגם לקורסים של התואר בהמשך? 2. בסיום התואר איזה תעודה אקבל? MBA במנהל עסקים עם התמחות בהתנהגות ארגונית או MBA בהתנהגות ארגונית? 3. בהשוואה לתואר שני בהתנהגות ארגונית(בבי"ס לניהול) באוניברסיטת ת"א האם יש יתרון לזה שבאוניברסיטה העברית? אם כן מהו? 4. הקורס במבוא למימון האם הוא קשה במיוחד או שהוא דומה מבחינת רמת קושי לקורסים של הסטטיסטיקות במדעי החברה? המון תודה על התשובות!

Unicorn98

New member
לא על הכל אני יודע לענות,

כי כאמור אני לא תלמיד התוכנית. אבל תשובות: 1. באופן מסורתי, האוני' העברית לא מארגנת תוכניות לימודים לימים מרוכזים. למיטב ידיעתי, גם ב-MBA בהתנהגות ארגונית לא מתחייבים ליומיים מרוכזים, בטח לא בהשלמה. ממליץ להציץ בשנתון שהוא נוח ומסודר יחסית. 2. לדעתי התואר הוא MBA במנהע"ס, עם התמחות (אפשר שתי התמחויות, דר"א). לדעתי בהגדרה, MBA הוא תואר במנהל עסקים ולא ישירות בהתנהגות ארגונית. ממליץ כדי לוודא, להתקשר למזכירות MBA (הגב' רינה צבר) בטלפון 02-5881255. 3. עד כמה שידוע לי, ודווקא בדקתי את הנושא, לעברית יש יתרון בשדה המחקרי וגם בשדה היישומי, כאשר קיים מפגש בלתי אמצעי (שלא קיים בהיקף דומה באת"א) בין התוכניות לפסיכולוגיה ארגונית, סוציולוגיה ארגונית וביה"ס למנהל עסקים, וקורסים בהיקף נרחב משותפים בין התוכניות השונות. גם מתקני המחקר הם נרחבים מאוד באוניברסיטה, למי שמתעניין במחקר. במקביל, יש סגל מאוד מכובד בעברית וכן בעיות התקציב שאופייניות לאת"א לא ניכרות כלל בביה"ס למנהל עסקים בעברית. 4. למדתי באופן אישי מבוא למימון בתואר הראשון בעברית (מנהע"ס), ולמיטב שיפוטי זה אינו קורס קשה. הוא יותר קל מקורסי סטטיסטיקה (שגם הם לדעתי אינם קשים, דרך אגב) מקבילים. אגב, הקורסים הבעייתים במיוחד למתקשי מתימטיקה הם קורסי המבוא לכלכלה, ולא המימון דווקא. ממליץ בכל שאלה לפנות לאתר ביה"ס למנהל עסקים או למזכירות. שיהיה בהצלחה!

למעלה