ד"ר אלקיים לופוס או לא לופוס

ד"ר אלקיים לופוס או לא לופוס

ד"ר אלקיים שלום רב, אני מאד נבוכה. במשך שנים עולה מידי פעם חשד ללופוס: פצעים בפה, שקיעת דם מואצת, פסיאוזורסיס, אוטמים במוח ירידה בדיפוזיה במוח , חולשת שרירים וכאבי שרירים, עייפות ולויקוציטים גבוה מצב רוח קשה . היו שנים שהיתה לי אנמיה וכעת אין לי. יש לי בעיות באורינטציה במרחב ובזכרון. לאחרונה הוחלט לבדוק את העניין באופן סיסטמטי ונשלחתי לראמטולוג. עברתי בדיקות דם חוזרות ונשנות ובכל פעם CPK ANA תקין כך גם בדיקות אבחנתיות ללופוס. במשפחתי היו שני מקרי לופוס בדור הקודם. הראומטולוג במעקב הסביר לי כי הסימפטומים והשיפור עם קורטיזונים ותרופות אנטידלקתיות מעלה חשד סביר ללופוס אבל מצד שני בלופוס יש בדיקות אבחנתיות ואצלי הן שליליות. חוסר הודאות מקשה עלי כמו כן אשמח לדעת האם ידועים מקרים של ללופוס ללא עדות לכך בבדיקות הדם? תודה.

לופוס או לא ?

לא ניתן לקבוע אבחנה של לופוס ללא בדיקות אבחנתיות - בהנחה שבדקו את כל הנוגדנים האפשרים הניתנים לבדיקה - אם כולם שליליים, כולל נוגדנים אנטי פוספוליפידים ונוגדנים כנגד רו ולה - אין לך לופוס -במיוחד אם הבדיקות נעשו כמה פעמים ולאורך השנים- יש תסמונת אנטיפוספוליפידית ראשונית שבה הבדיקות השגרתיות ללופוס כגון נוגדנים נגד מרכיבי הגרעין ו אנטיט ד.נ.אי שליליים אך מוצאים אז נוגדנים אנטי פוספוליפידים אשר מתקשרים בהחלט לאוטמים מוחיים - אני מניחה שבדקו בכיוון הזה אך תשאלי ליתר בטחון

למעלה