ד"ר אלקיים- ערב טוב.אתמול כתבה שנתת

mevav1

New member
ד"ר אלקיים- ערב טוב.אתמול כתבה שנתת

הייתה אתמול כתבה שנתת על דלקת בעמוד השידרה, בעיתון ידיעות אחרונות. רציתי לשאול אותך בבקשה, האם יכול להיות שבנוסף לכך שיש לי פיברומיאלגיה קשה, האם יכול להיות שיש לי גם חלילה דלקת בעמוד השידרה? שכן אינני יכולה לשבת הרבה, אלא רק לשכב או ללכת. לעמוד אינני יכולה ובשעת שכיבה אין לי הרבה כאבים, אלא לאחר שאני שוכבת יותר משעה. ואכן שמתי לב זה שנים שרק הליכה עוזרת לי.. אומנם בתור חולת פיברו גם ללכת קשה לי, אבל זה יותר קל לי מלעמוד וללכת. אילו בדיקות אפשר לעשות ע"מ לשלול או לאשר זאת? ומה הנך אומרת בקשר לזה? אגב, המותניים או שמא אגן הירכיים מאוד כואבים לי כאילו יש לי דלקת ... האם זה קשור? אודה לתשובה מהירה, מירב.

פיברומיאלגיה ודלקת בע"ש

יתכן צירוף של שתי המחלות - למעשה פיברומיאלגיה עלולה להיות מחלה משנית להרבה מאד מחלות מפרקים - כולל ANKYLOSING SPONDYLITIS שהיא דלקת המערבת בעיקר את מפרקי האגן וע"ש . יחד עם זאת - יתכן מאד שכאבי הגב שאת מרגישה קשורים לפיברומיאלגיה בלבד - בדרך כלל , דרושה בדיקה פיזיקלית , בדיקות דם וצילומי אגן על מנת לקבוע האם קיים מרכיב דלקתי

mevav1

New member
תודה רבה לך ד"ר אלקיים רק עוד שאלה.

אז שוב פעם תודה רבה לך. שנית, אני רוצה להבין משהו שמפריע לי, איחנני יכולה לעמוד שכן אז יש לי כאבים איומים ברגליים ובגב. האם יש קשר למה שאמרת? וכמו שאמרתי, גם לשבת מאוד קשה לי ויש לי כאבים איומים. אז ברצוני לדעת בבקשה, האם בצילום רנטגן רואים זאת? או רק בבדיקות שציינת? ועוד דבר, אני אומר לך את האמת, קבעתי אלייך תור אבל לעוד שלושה חודשים ובינתיים אני סובלת ולא מקבלת מענה לשאלותיי ואני מאוד רוצה לדעת אחת ולתמיד האם הכל קשור אצלי לפיברו או לא רק, לכן הנני שואלת אותך זאת, מכיוון שאני כ"כ כמהה לדעת מה יש לי. מצטערת אם אני מנצלת במה זאת, אך זאת אפשרותי היחידה. תודה רבה רבה לך ד"ר על הכל ואני מחכה לתשובה. מירב.

כאבי גב וצילומי רנטגן

במידה ומדובר בדלקת של מפרקי האגן- צילום רנטגן של מפרקי האגן בהחלט עשוי לעזור- כאבי גב אחרי עמידה אינם כל כך ספציפים ולא מכוונים אותנו לאבחנה מיוחדת אין ברירה אלה לבדוק אותך

mevav1

New member
תודה רבה לך ד." אלקיים....

אכן קבעתי אלייך תור, אך הוא רק עוד שלושה חודשים וזה המון זמן. בכל מקרה, אני מקווה שאדע מה יש לי עד אז ואם לא אחכה כמובן לתורי. בקשר לכאבי הגב בשעת עמידה, אז זה לא רק כאבים בגב אלא באגן וברגליים וקושי לעמוד הן בגלל הכאב והן בגלל החולשה. תודה וערב טוב, מירב.

למעלה