ד"ר ארנון שלום רב,

eliran0401

New member
ד"ר ארנון שלום רב,

אתה כל הזמן רושם לאנשים כי התופעות שלהם אינן אופייניות לטרשת נפוצה. כיצד אתה יודע מהן תופעות האופייניות לטרשת נפוצה, הרי שמחלה זו אינה ברורה והמחלה שונה מחולה לחולה. בברכה, מישהו ומאיפה שהוא

תגובה

ישנו מגוון רחב של תלונות שהינן אופייניות לטרשת נפוצה. כל תלונה מורכבת מאופי החוויה, מיקומה בגוף ומשך הזמן (או ההשתנות בזמן) שלה. הכרותי עם מחלות נוירולוגיות בכלל וסימפטומים של טרשת נפוצה בפרט מאפשרים לי לחוות דעתי בחלק מהמקרים, כאשר ניכר מהתאור שאין התלונה אופיינית לטרשת. לכל אדם בין אם הוא חולה בטרשת נפוצה ובין אם לוא "מותר" שיהיו לו תלונות שלא קשורות למחלה זו. לא מעט מהפונים נמצאים בחרדה שמע הם סובלים מהמחלה או שמע יש להם התקף חדש. כאשר ברור לי שאין מדובר בתלונה של המחלה אני רואה לנכון לציין זאת גם כאשר לא בדקתי את השואל. במקרים רבים אחרים אני מציין שלא אוכל לחוות דעתי ללא בדיקה.

eliran0401

New member
אז קודם כל תודה על תשובתך הכנה..ו..

שוב, שמי אלירן ואני נער בן 17, בתחילה אמרתה לי כי תלונותי אינן אופיניות לט.נ. עשו לי MRI בעקבות בדיקת SSEP שהראתה בעיה בעמוד שדרה עליון ובמדולה, בMRI נמצא נגע היפואניטנסי בC7-T1. הבנתי שיש חשד לMS ואשמח לדעת מה דעתך... בנוסף, האם יכולים להיות תשובות שונות של 2 בדיקות MRI באותו מקום ובאותו חולה, האחת תקינה והאחת לא....

eliran0401

New member
ד"ר ארנון, אני מחכה לתשובתך לשאלתי

הקודמת, אולי פיספסת את זה........

תגובה

אינני יכול לחוות דעתי ללא ראית צילומי ה- MRI. האם הנגע היפראינטנסי ב- T2?. אם הבדיקות נעשו בהפרש זמנים ובמיוחד אם צצו תלונות חדשות אז יתכן שיהיה הבדל בין התוצאות.

למעלה