ד"ר אשל וד"ר כהן

ד"ר אשל וד"ר כהן

השאלה הישירה של ד"ר כהן קרעה לי את הלב ביום חמישי - "מה את רוצה לשמוע ממני?" והשקט הזה מצידו אחרי שאיילת אמרה שהיא רוצה שמישהו יגיד לה שיהיה בסדר. אי אפשר היה להגיד על ד"ר כהן שהוא אמפתי או נחמד במיוחד, אבל אהבתי את הישירות שלו, אהבתי את ההסברים שלו על הלקות, איך עומרי רואה אותה, מקבל אותה. זו ריצת מרתון, אל תרוצי בספרינט - 70%. זה בדיוק מה שאמרו לי לפני כמה שנים
מה דעתכם על השוני בין הרופאים וההתייחסות של כל אחד מהם למשפחה?
מיכל

yos9

New member
רופאים ....

גם אנחנו ניתקלנו בסוגים שונים של רופאים שליוו אותנו במהלך השנים האחרונות. ד"ר כהן בסדרה דווקא מזכיר לי את פרופסור ורדה גרוס משערי צדק היא מאוד ישירה, לא נותנת "הנחות" באיבחונים. לשלילה ולחיוב צורת ההתנהגות הזו, בזמנו לנו זה היה מכה בבטן הרכה מזלנו שהרופא שליווה אותנו היה עדין יותר.

שניהם היו צעירים מדי, לטעמי.

כל הרופאים והמומחים שאנחנו פגשנו היו אנשים מבוגרים, סביב חמישים וצפונה. אולי משום כך, גם הגישה של ד"ר אשל וד"ר כהן נראתה לי לא בוגרת. ד"ר אשל עשתה רושם שאין לה יותר מדי סבלנות להורים הנודניקים, ד"ר כהן נראה לי עסוק מאד בלהרשים את איילת בחוכמתו ובמקצועיותו. נראה לי שגם הוא וגם היא נמצאים שם קודם כל בשביל לקדם את עצמם, ורק אחר כך בשביל לעזור לפציינטים.

netab02

New member
ד"ר אשל וד"ר כהן

אני דוקא חשבתי שד"ר אשל היא הקרה מבין השניים. הצורה שבה היא דיברה להורים היתה מאוד חסרת רגישות לטעמי. כשיניב שאל אותה אותה על העצמאות היא ענתה "זה לא כזה פשוט" ולא הרחיבה. לי זה נתן את ההרגשה שהיא לא רוצה להסביר כי הוא במילא לא יבין (יש רופאים שמתיחסים להורים כאילו הם סתומים, רק בגלל שאין להם רקע) או שפשוט לא היתה לה סבלנות אליו. היא השאירה את ההורים תלויים באויר מבלי להסביר הרבה על האופציות שעומדות לרשותם. היא ממש זרקה אותם למים עמוקים מבלי ללמד אותם לשחות. עצוב לחשוב שיש רופאים כאלו. ד"ר כהן אולי היה מאוד ישיר, אבל לפחות הסביר את המצב. הוא נתן מושג כלשהו שעזר לתפוס את מהות הבעיה. הוא גם נתן עצות, הרגיע ועזר בתכנון הטיפול. אני חושבת שכשהורים נתקלים ברופאים קרים שלא מסבירים כלום, אז הם מרגישים מאוד לבד ומאוד אבודים בחלל. למזלנו, הפסיכולוגית שאיבחנה את הבן שלנו היתה מדהימה - הסבירה הכל בסבלנות אין קץ ועמדה לרשותנו גם הרבה אחרי הפגישה. ואם כבר הזכרנו את ד"ר כהן - לדעתי הדמות שלו הוצגה באור מאוד חיובי, למרות הקונוטציה של הבגידה.

fliess

New member
ד"ר כהן עדיף

ד"ר אשל סתם תייגה בלי שום דבר נוסף ובלי לחשוב על ההשלכות של דברייה. חבל שמותר לתייג בלי הסבר פרטני וסיוע בטיפול.

lavendula

New member
אתה מבלבל בין אבחון ותיוג

ד"ר אשל אבחנה את הילד על הרצף האוטיסטי. את התיוג עושה החברה/סביבה וכו'.

netab02

New member
מנקודת המבט של ההורים

כל מה שהיא עשתה היה לתייג אותו. היא השאירה אותם רק עם המילה "אוטיזם" ואת המשמעות הם היו צריכים לחפש לבד באינטרנט. הורים תופסים את המילה "אוטיזם" כמילה מאוד מאיימת ומבחינתם, ברגע שהיא אמרה את זה הוא תוייג על ידם, כי להם אין מושג מה משמעות המילה.

lavendula

New member
אני כבר לא ממש זוכרת את הפרק אבל

נדמה לי שהמילה אוטיזם לא נאמרה על-ידה: האבא דחק אותה לפינה אחרי שהיא פיזרה כל מיני רמזים, ושאל אותה אם הילד אוטיסט, ואז היא ענתה "כן". יש רופאים שמעדיפים ללכת סחור סחור, לכבס מילים ולא להגיד את האבחנה המפורשת כי מן הסתם היא מבהילה. זה נכון לא רק בתחום האוטיזם אלא בכלל, גם עם כל מיני מחלות, במיוחד מחלות ולקויות קשות. בכל מקרה התייחסתי להודעה של fliess באופן כללי, ולאו דווקא בהקשר של הסדרה.

תייגה משמע איבחנה? אמרה מה הלקות שלו?

כי יש הבדל בין איבחון, בין להגיד מהי הלקות (אוטיסט), לבין לתייג את הילד כאוטיסט, שזה מה שהחברה יכולה לעשות אם היא יודעת מה האבחנה.

fliess

New member
תיסתכלי על התשובה של netab02

במרבית התחומים הרפואיים תגית כמו אוטיסט או PDD לא מספקה זה כמו לתת בתחומים אחרים תגיות כמו שילשול או סרטן. כיום ברור שסרטן זה תחום רחב של מחלות ולכן מאבחנים איזה סרטן יש והנטיה לברר אפילו את הפרופיל הגנטי של תאי הסרטן כדי לתת את הטיפולים הנכונים. גם בשילשול מאבחנים את הגורם לשילשול כדי לתת את הטיפולים הנכון. PDD זה תחום רחב וכמו שכתבת נכללות בו הרבה בעיות ויכולות חריגות. מאיבחון אני רוצה לקבל את הפרופיל התיפקודי הספציפי של המאובחן שאומר מהם הטיפולים הנכונים.

lavendula

New member
אני בעד ד"ר פליקן ../images/Emo3.gif

הרופא שמלווה את הוריו של הילד האוטיסט ב"הורים במשרה מלאה". תמיד יש לו את התשובה הנכונה בזמן הנכון. אין ספק שד"ר כהן יותר לעניין מד"ר אשל שזרקה פצצות לאוויר ואח"כ נתנה רק הסברים חלקיים, תוך כדי אכילה... אבל באופן אישי, לא שמעתי או נתקלתי ברופא שתמך בחינוך ביתי, שהרי בסדרה הילד מוצא מגן חובה לצורך התכנית הביתית. מרבית ההורים שמפעילים תכנית ביתית עושים זאת אחרי שעות הגן ולא במקום גן.

ל י ל ך פ

New member
דר' כהן סך הכל בסדר, דר' אשל בהמה.

חוסר הרגישות שלה זעזע אותי. גם אם היא לא משתתפת באסון של המשפחה, וממש לא אכפת לה, היא צריכה לפחות למצוא דרך להעמיד פנים. האדישות שהיא הפגינה מול השבר שלהם, זה היה ממש לא אנושי.

למעלה