ד"ר בוסקילה - על תזונה ומחירים

ד"ר בוסקילה - על תזונה ומחירים

לפני השאלות שיופנו לד"ר בוסקילה - אציג את עצמי ואומר שמזה תקופה אני כותב על סיפור החלמתי בפורום וואלה. הייתי חולה בתשישות במשך שנים והבראתי בעזרת תזונה שעליה אני כותב בוואלה הנקראית קינגסטון קליניק - שזהו סוג מסויים של טבעונות. יש עוד רבים אחרים שנרפאו ממחלות שונות בעזרתה. לא אפרט כרגע מה השיטה, ניתן להקיש את שמי בפורום התשישות בוואלה ולהבין על מה מדובר. באופן עקרוני זוהי תזונה המבוססת בעיקר על פירות וירקות. ד"ר בוסקילה: 1. האם כרופא המוביל לתשישות ופיברומיאלגיה בארץ, אתה מודע לחשיבות התזונה ולכך שתזונה מתאימה מרפאה את הגוף? 2. האם ידוע לך שכל תרופה שאתה נותן למטופלייך מרפאה רק סימפטומים וגורמת לנזק גדול עוד יותר לגוף? 3. האם שמעת על שיטת קינגסטון קליניק - תזונה טבעונית? 4. מדוע, אם גם אתה יודע שלרפאוה המודרנית אין כל תרופה לתשישות (וטוב שכך, אחרת היו מתפתחות מחלות קשות יותר, משום שאנו בעזרת התרופות רק חוסמים את יכולת הגוף להתנקות), אתה גובה כל כך הרבה כסף על ביקור פרטי - רק על מנת לומר שאין מה לעשות? 5. וסתם לידע כללי, קולגה שלי לעבודה היתה אצלך לפני כשנה - אבחנת לה פיברומיאלגיה המלצת לה על תרופה פסיכיאטרית וכדורי שינה - לזכותך ייאמר שאמרת לה שזה לא יפתור את הבעייה - לקחת 600 או 800 שקל על אבחנה שניתן אתה יודע מה לעשות איתה. אותה בחורה החלה לאכול כפי שהמלצתי לה וראה זה פלא שאחרי חודש החלו להעלם הסימפטומים - מבחורה שבורה, מדוכאת ומפורקת גופנית - לאישה עם כוחות ואנרגיה. 6.בנוסף, מדוע שלא תארגן תקציב למחקר מעמיק בנושא תזונה טבעונית - אומנם אני בטוח שאף חברת תרופות לא תממן זאת, אבל אולי אתם הרופאים יודעי הכל תלמדו משהו. ***משום מה ד"ר בוסקילה היקר, לא רק אתה אלא כל הרופאים הקונבנציונליים שכחתם מתי שהוא (למרות שהיפוקרטס היה יותר קרוב לגישתי) שלגוף יש את כל המידע לרפא עצמו - רק צריך לתת לו את הכלים והסביבה המתאימה ולא להפריע. מנהל קינגסטון קליניק בסקוטלנד אמר פעם: "יש שני סוגי מחלות - האחד נגרם על ידי האדם עצמו והאחר על ידי הרופא - הסוג השני הוא הקשה יותר!!! ולכל אנשי הפורום - אולי אני נשמע מיסיונר, אבל שנו את הרגלי חייכם - בתזונה, בנפש, בגוף וראו זה פלא - רוב הסמפטומים ייעלמו - אבל לבריאות אמיתית אין כדור פלא - יש רק עבודה יום יומית קשה ומעייפת. שיהיה בהצלחה.

היי דני, כמה מילים...

אני שמחה שהצלחת להחלים אבל... ככל אדם שמצא תשובה לעצמו לאחר חיפושים ארוכים, גם אתה חוטא לאנשים חטא גדול!! לא כל מה שעזר לך ולעוד אחרים שאתה מכיר - מתאים לכולם. אין פטנטים, וגם לא תרופות פלא. יותר מזה, לא כל אחד יכול לעמוד במאמץ שאתה השקעת בכל נקודת זמן. ריפוי הוא תהליך שיש לו הרבה מרכיבים. מוכנות היא אחד המרכיבים הבסיסיים אדם שינסה לרפא את עצמו ללא מוכנות פנימית, סופו שמצבו יחמיר. דרך מתאימה היא עניין שני. שונים אנו באופיינו ולכן הדרך המתאימה לנו שונה. אדם אחד הוא שכלתני, אחר הוא פיזי והשלישי אדם של רגש או רוחניות לכל אחד דרך אחרת להבין, להפנים, לפעול... וגם אם בחרו שני אנשים בדרך של תזונה - הם בדרך כלל יזינו עצמם אחרת. כי שונים אנו.. וגופנו שונה, ורוחנו שונה. האם אתה טועה? לא!! אתה צודק בהחלט!! התזונה של האדם חשובה ומשפיעה מאוד על בריאותו. גם בתשישות וגם בפיברו משחקת התזונה תפקיד חשוב. אני איתך בקריאתך לפרופ' בוסקילה לעשות מחקר מעמיק על הקשר בין תזונה לבין פיברומיאלגיה (ואפילו מוכנה להשתתף בעשייתו - כאיש מקצוע) אבל מוחה נמרצות על הדרך בה בחרת לתקוף אותו. פרופ' בוסקילה הוא רופא מומחה בתחומו, וכמו שאיש אינו נכנס לכיסך, אין זה מכובד שתדון כאן, ע"ג הפורום בתעריפי הייעוץ שלו. לידיעתך, המחירים שנקבת בהם הם סבירים ומקובלים לאנשים במעמדו של הפרופ'. חברה יקרה היתה לפני שנים רבות אצל פרופ' אחר, בעניין אחר, בייעוץ של 15 דקות - היא השאירה לו (אז...) 600 ש"ח מכובדים ביותר. לפני שאתה מתקיף - בדוק את השוק. גם מידע: "אין מה לעשות" הוא מידע חשוב שמאפשר לאדם להעריך את הצפוי לו. לגבי הערותיך על נזקי התרופות. פרופ' בוסקילה הינו רופא קונבנציונלי. רופאים קונבנציונלים מטפלים באמצעות תרופות ואמצעים אחרים. תזונה אינה מקצוע שנלמד בבתי הספר לרפואה (למיטב ידיעתי אפילו היום). הטיפול בתרופות פסיכיאטריות ובכדורי שינה הינו טיפול מקובל בפיברו. כמוך, גם אני חושבת שעדיף ללא תרופות, אבל יש אנשים רבים שטוב להם יותר עם התרופות - מותר להם. כללית, לרופאים תפקיד חשוב בכל הקשור לבריאותנו. גם לי יש המון ביקורת על רופאים כאוכלוסיה כללית, אבל אני עדיין שולחת כל אדם לאיבחון רפואי לפני התחלת טיפול. זה מאוד מסוכן לדלג על איבחון רפואי. זה גם מסוכן לוותר על ניתוח דחוף מציל חיים - רק כי אתה נגד רופאים. אז נא נהג בהם בכבוד הראוי להם. אנשים רבים חיים באיכות טובה יותר, חלקם פשוט חיים - רק בזכות הרפואה הקונבנציונלית. פרופ' בוסקילה, יותר מרופאים אחרים, מראה פתיחות רבה לרפואה המשלימה, את זמנו וניסיונו הוא חולק איתנו ללא תשלום, למרות העומס הרב בעבודתו. הוא אינו צריך אותי להגן עליו, אבל אני מוצאת זילות בדרך פנייתך אליו. הוא לא חייב לך (או לכל אדם אחר) כלום, בטח לא דין וחשבון. אפילו אני, שתזונה היא תחום העיסוק שלי (אחד מהם) מוחה נמרצות על הדרך בה הבאת את הדברים. אני תוהה מהו הרקע המקצועי שלך, האם אתה יכול להסביר כיצד התזונה עליה אתה מדבר עובדת אצל חולי פיברו? אני מתכוונת להסברים מדעיים, לא למילים יפות וסיסמאות. האם אתה יודע מה הבעיה אצל חולי פיברו? אילו מערכות נפגעו? כיצד התזונה עליה אתה מדבר מסייעת לכל מערכת? אתה מבין, אין תרופות פלא. מה שעוזר לאחד יכול להחמיר את מצבו של השני. אנחנו נשמח ללמוד מניסיונך. אסביר לך כיצד זה יכול לעבוד. סיסמאות, כאמור - אינן מתאימות. הן רק מקפיצות לאנשים את הפיוזים. אז מה כן? לא פעם תמצא כאן הודעות המספרות על כאבים, עייפות ותופעות נוספות. כוון את דבריך אל השאלה שנשאלת. תן עיצה אחת פשוטה וקלה ליישום - מתוך מה שאתה עושה. תו עיקרון אחד, רק אחד מתוך התורה כולה שיכול לסייע במצב הספציפי. אנחנו לא רוצים את התורה כולה על רגל אחת (מי שרוצה ייצור איתך קשר במסר) אנחנו רוצים לאט... רעיונות קטנים וישימים לכאן ולעכשיו. אגב, אתה מוזמן גם לכתוב מאמר ולשלוח אלי במייל - אפרסם אותו במאמרים. והכי חשוב!! קצת כבוד לכולם. למי שרוצים ללמוד ממך את מה שעבד בשבילך וגם למי שאינם מסכימים איתך ועם דרכך. יש כאן מקום לכולם!!

ברק 188

New member
במיוחד שבספו של הנכתב דני מציא לנו

עבודה יום יומית ארוכה ומעייפת, מספיק לנו עיפות מהפיברו'

H i l a1

New member
מר נוימן היקר

אתה לא חושב שזו חוצפה להגיע למקום שבו אדם מתנדב, בקרב אנשים המאמינים בו ובדרכו, ועל במה זו לתקוף אותו? בכלל, למה אתה מוצא לנכון לתקוף אדם בשל דעות השונות מלך? הייתי שמחה להתעלם מהודעתך, אבל היא באמת מעצבנת עד כדי תגובה. אז אתה מאמין בקינגסטון קליניק, so what? אתה מאמין שבשביל הבריאות שלך אתה צריך להיות טבעוני, לי זה נראה כמו בעיה שלך. תתנזר ממה שאתה רוצה, רק אל תקבע שזה הדבר הנכון. זה עזר לך ולעוד כמה, מזה אתה כבר מרכיב סטטיסטיקה? יש לך בעיה עם עלויות ביקור אצל רופא פרטי? למה נראה לך שכאן זה המקום להעלותן? תפנה למשרד הבריאות ותנסה לשנות דברים. אני שמחה שבעיותך הרפואיות נעלמו, ומאחלת לך שגם בעיית היהירות תעלם.

למעלה