ד"ר האוס או ד"ר ווילסון?

Netto

New member
ד"ר האוס או ד"ר ווילסון?

מי מבין השניים הוא הד"ר "הטוב הלב" האמיתי?

bali

New member
מנהל
אם אתה שואל על טוב הלב האמיתי למה במרכאות?

זה מבלבל
שאלה טובה... על פניו ד"ר ווילסון הוא הרופא היותר נחמד וחם עם המטופלים, דובון אכפת לי גדול. ד"ר האוס הוא הגאון שתמיד מגיע לתשובה, אבל יחסי האנוש שלו לא כל כך טובים בסטנדרטים נורמטיבים... אבל בעיניי רופא שלא ינוח עד שימצא את הפתרון, וכך יציל עוד חולה, הוא ד"ר עם לב טוב, אפיל אם הוא מכחיש את זה ולא נראה כזה...

מרי42

New member
האוס טוב לב???

האוס אמר לא פעם שהוא לא עושה את זה עבור המטופלים אלא בשביל לפתור את "הפאזל", כלומו עבור עצמו בלבד. הטוב שיוצא לחולה זה "תופעת לוואי".... וילסון, לעומת זאות שם את החולה לפניו תמיד (ראינו מקרים רבים: המתת חסד, החולה סופנית איתה ניהל רומן כיוון שהיא עמדה לוותר וכולי). גם אם הוא לא מצליח לרפא (טוב , אם זה כבר הגיע אליו המצב רע ) הוא נשאר איתם פיזית ונפשית עד הסוף.

עדיף רופא שיפתור את זה גם אם זה לא מטוב לב...

כי האוס, כמה שהוא רוצה לפתור את הפאזל הוא יעשה הכל על מנת שזה יקרה ובגלל זה גם קדי משאירה אותו בתפקיד. אם היית חולה במחלה שרק האוס יכול לדעת מה היא המחלה ולעזור לך לא היית רוצה ללכת להאוס? כי רופא טוב לב לא תמיד עדיף על רופא שמצליח לעזור לך.

S H I F T Y

New member
איך זה קשור?

זו לא הייתה השאלה. השאלה לא הייתה "לאיזה רופא תעדיפו ללכת?" אלא "מי הרופא טוב הלב?"

bali

New member
מנהל
בסופו של דבר כן

ובעונה השישית גם ראים שהוא עבר תהליך פנימי וקצת יותר מבחין בסביבה שלו ולא מרוכז לגמרי בעצמו... אבל במבחן התוצאה - רפא שיעשה הכל כדי להגיע לפתרון למצב של החולים שלו, ולא משנה אם התמריץ הוא יותר אינטלקטואלי מאשר רגשי, זה רופא שכדאי להגיע אליו אם כבר סובלים מבעיה רפואית מסובכת. לפעמים לב טוב מדיי, כלומר רגישות גדולה מדיי לחולים, יכולה לגרום לתוצאה הפוכה. ראי את הפרק שווילסון עוזר למטופל/חבר שלו שגוסס מסרטן ובסוף מרוב כוונות טובות הוא מאיץ את המוות שלו ומחמיר את מצבו...

S H I F T Y

New member
אם בטוב לב אתה חפץ, התשובה היא וילסון.

אני לא כ"כ מבינה על מה יש לתהות בכלל, איפה טוב הלב של האוס? נכון, יש לו 'הבזקים אנושיים', רגעיים כאלו בו הוא רואה משהו\ שומע ממישהו משהו שבאמת חודר אליו. אבל בזה זה מסתכם. לא חסרות לו יציאות מניאקיות. מביך את קאדי בדייטים שלה, מסכסך בין וילסון לאישתו, דפק את העבודה האופציונלית של פורמן, דפק ל13 את הטיסה, צריך עוד דוגמאות? גם כשהוא מציל מטופלים, כל עניינו הוא בלפתור את התעלומה. כאשר זו מאחוריו, לא ממש אכפת לו אם הפציינט חי או מת. העיקר שאת החידה, הוא פתר. אז הרופא טוב הלב? וילסון. איכפתי, חבר טוב להאוס למרות כל מה שעשה לו, ובאמת מתעניין במטופלים שלו.

Wrath Within

New member
אני לא בדיוק מסכימה עם מה שכתבת.../images/Emo11.gif

טוב הלב של וילסון הוא לא טהור ו100% אלטרואיזם. וילסון עושה את כל מה שהוא עושה מתוך רצון פנימי ומורכב בעצם לרצות את עצמו. הוא כאילו זקוק לזה שמזדקקים לו, אני לא זוכרת באיזה פרק האוס ניתח את כל מערכות היחסים שלו עם נשים ע"פ דפוס ההתנהגות הזה של וילסון אבל זה כבר הוזכר בתכנית, ויותר מפעם אחת. לכל אחד מהם יש על פני השטח את המניע שלו, האוס מפני שהוא חייב להשלים את הפאזל ולדעת, ווילסון מפני ש"לא נעים" ומפני שאכפת לו אבל לדעתי המניעים של האוס משתנים והופכים להיות יותר אישיים ואנושיים במשך העונות, וזה ניכר בעיקר בפרקים כמו לדוגמא הבחורה שנאנסה, שבו הוא בפעם הראשונה עושה הקבלה של חיי המטופל לחיים הפרטיים שלו וחושף משהו מעצמו.

S H I F T Y

New member
אז מה אם הוא לא 100% טהור.

אף אחד לא אמר שהוא מושלם, וזו גם לא הייתה השאלה. בהשוואת טוב הלב שלו להאוס ספציפית, וילסון יותר טוב לב ממנו. זה פשוט כך. (או לפחות בעיניי, ואיך שאני רואה את זה)

Wrath Within

New member
אוקיי זו דעתך.../images/Emo11.gif

אני לא חושבת שוילסון יותר טוב לב מהאוס, ולדעתי השאלה מאילו מניעים הם עושים את מה שהם עושים גם רלוונטית לנושא.

למעלה