ד"ר הרטוב, אני בלחץ גדול

רעיגאני

New member
ד"ר הרטוב, אני בלחץ גדול

שלום רב לא מזמן שאלתי פה שאלה על סכנה בריבוי בדיקות אולטראסאונד בהריון - כן או לא וקיבלתי תשובה שאין בכך חשש אמיתי. עכשיו אני קוראת בפורום הריון ולידה על מחקר חדש שנעשה בייל, ארה"ב ולפיו יש חשש אמיתי בעודף בדיקות ובבדיקות ממושכות למוח העובר. מה את היודע על כך? יכול להיות שאנחנו בעצמנו מזיקים לעוברנו רק מתוך רצון לבדוק אם הכל בסדר? כמה אירוני....

רעיגאני

New member
סתם לידע אישי, יש איזשהיא סיבה

מיוחדת שבגללה אני לא מקבלת תשובה לשאלתי?

סיבה מיוחדת לכך שאין תשובה

הסיבה היא שאני לא יושב כל היום ליד האינטרנט, בנוסף לכך אני גם עובד..... כבר הראו לי את הכתבה של שרית רוזנבלום . אני עדיין לא קראתי את המאמר המקורי ולכן לא יכול להתיחס ספציפית לגביו. לפי מה שהבנתי הניסוי בוצע על עכברים, ואני לא ממש יודע אם עוצמת גלי האולטראסאונד שבמחקר שונו ביחס לגודל העכברים ומה הייתה מידת החשיפה. דברים כלליים שאני יכול להגיד - 1 אל תמיד השפעת דבר מסויים בבעלי חיים דהה להשפעה בבני אדם (תרופת התלידומיד נוסתה בבעלי חיים ללא פגיעה וגרמה פגיעה קשה בעוברי אדם) 2.שנים של מחקרים קליניים בבני אדם לא הראו פגיעה בבדיקות אולטראסאונד בעוצמות ותדרים המאושרים ע"י הFDA (אלו מכשירים שמאושרים לשימוש רפואי בארץ ובעולם). 3. תמיד צריך לשקול סיכון לעומת תועלת (גם בנסיעה בכביש יש סיכון - אך היום לא ניתן לחיות ללא נסיעה , שלא לדבר על לפונים סלוללרים) 4. למרות האמור לעיל - אני ממליץ לבצע בדיקות אולטראסאונד לפי שיקול רפואי ולא לבצע ללא בקרה.

למעלה