ד"ר הרטוב שלום-שאלה דחופה...

ד"ר הרטוב שלום-שאלה דחופה...

אני בשבוע 32+1(נחשבת להריון בסיכון עקב נטיה גנטית לקרישיות יתר ומזריקה קלקסאן 40 פעם ביום) היום הייתי בהערכת משקל, ממנה אני מודאגת.. מפרטת את המדדים: דופק: הודגם, מצג: ראש, מנח : אורכי, שיליה: קדמית דרגה: 2 הודגמו תנועות גוף עובר- כן הודגם טונוס עובר-כן הודגמו תנועות עובר-כן מי שפיר-כמות תקינה. מדידות: BPD-82.6- מתאים לשבוע 33.2 HC-310.3- מתאים לשבוע 34.5 AC-269.8- מתאים לשבוע 31.1 FEMUR-60.5- מתאים לשבוע 31.4 ממוצע גיל ההריון HC FL: 33.1 יחסים/משקלים: יחסים: HC/AC- 1.15 AC/Femur- 4.46 BPD-1.37 HC/BPD-3.76 FL/HC-0.19 משקלים: הערכת משקל עובר ע"פ Hadlock1: 1772 הערכת משקל עובר ע"פ Hadlock4: 1803 דופלר עובר: עורק חבל הטבור- 2.3 ד"ר הרטוב, הנתון המדאיג הוא כמובן: HC/AC- 1.15 (שמבחינה גרפית נמצא על הקו העליון ביותר) במעקב שבוצע לפני שבועיים היה נתון זה: 1.08 הרופא הבודק אמר שהעובר באחוזון ה-30. האם הפער בין גודל הראש לבטן מדאיג? מה דעתך בנושא? אני מאוד לא שקטה, הרופא נתן לי הפניה למעקב נוסף בעוד 10 ימים. תודה רבה על סבלנותך ותשובתך 22

העובר

כל הערכים בתחום הנורמה. אם יש חשש צריך לצייר עקומות צמיחה, אך על פניו נראה לי תקין עם כל הערכים בתחום הנורמה. שימי לב שחוץ מהיקף הראש שהינו בתחום הגבוה של הנורמה (אך בתחום הנורמה) כל המדדים האחרים קרובים.

החשש שלי..

הוא מהקף הראש הגבוה בשבועיים ויומיים לעומת הקף הבטן הקטן בשבוע. 1/ היות ויש לי נטיה לקרישיות יתר, האם זה יכול להצביע על תחילת בעיה? 2/ האם לדעתך מעקב בעוד 10 ימים, ע"י טכנאית קופ"ח, זה משהו שכדאי לי להסתפק בו, או שלאור הנתון הגבולי של ההקף כדאי לי לגשת למעקב נוסף, פרטי? 3/ לבעלי יש מבנה ראש רחב באזור עצמות הלחיים ורכות, יתכן וזה קשור לכך?... תודה על התיחסותך ותשבותייך, חג שמח.

חשש

1. אני לא יודע עלייך מספיק פרטים ואיני מכיר אותך כדי לחוות דעה לגבי קשר לקרישיות יתר שלך. אנא התיעצי ברופא המטפל שלך 2. טכנאיות האולטראסאונד מיומנות מאוד במדידות עובר, ולכן אני מציע לבצע קודם בדיקה על ידי טכנאית. אם יש בעיה תמיד ניתן לבצע בדיקה נוספת. 3. מאוד יתכן שגודל הראש קשור למבנה ראש של בעלך.

למעלה