גם אני לא נתקלתי בטיפול כזה עד כה.
בס"ד גם אני לא נתקלתי בטיפול כזה עד כה. עלה במוחי רעיון שאיש לא חשב עליו קודם, ככל הידוע לי לפחות... כל הפרטים החסרים נמצאים בהודעה הראשונה, לתועלת המצטרפים החדשים אציין אותם שנית: בתי היום בת חמישה חודשים. המנגיומה נראתה על מצחה כבר בחדר לידה, ומאז הלכה וגדלה,ואף התנפחה. רופא איבחן אותה כהמנגיומה שטחית. קצת לפני גיל שלושה חודשים התחילה אשתי לקחת שלוש כמוסות של תה ירוק של סולגאר מדי יום, לטובת התינוקת היונקת. כבר אחרי שבוע נראה היה שיש עצירה מסויימת, ולאחר חודש גם הרופא העוקב ציין שהנגע בנסיגה, אם כי לעצם הרעיון לא התייחס כלל. מאז אנחנו רואים שנוי מיום ליום: הופיעו על פני הכתם אזורים אפורים, שהיום חלקם כבר בצבע העור ממש. בנקודה מסויימת הופיע כתם שחור, שלדברי הרופא המטפל הוא נמק, המעיד על אספקת דם לקויה למקום, שנובעת מהתכווצות כלי הדם, ולמרות המילה המפחידה, גם זה סימן מעודד. הצבע האדום החי הפך לאדום דהוי. ומעל הכל:הכתם אינו גדל עוד! וזאת לאחר שהיה מתפשט בקצב כמעט נראה לעין. ולענין ההגיון הרפואי: הגורם לגדילה הלא מבוקרת של כלי הדם הוא חומר בשם vegf שגם גידולים סרטניים משתמשים בו ליצירת כלי דם חדשים. החומר שמנטרל אותו ניקרא egcg , והוא זמין בתה ירוק. מאחר ועל פניו לא נראה שיש סיכון בטיפול כזה, בקשתי לבדוק את הרעיון בשיתוף עם עוד הורים דואגים כמוני!