ד"ר פיל

ד"ר פיל

מישהו צפה אתמול בתוכנית ד"ר פיל (יום ראשון)? הוא הראה של מעין מכשיר שעונדים אותו על האצבע כל היום או משהו כזה והוא מראה כמה קלוריות שרפת במהלך היום. האם מישהו מכיר את המכשיר? מישהו יודע איפה ניתן להשיג אותו?

ושאלה נוספת-קורטיזול

איך רמות הקורטיזול משפיעות על הירידה במשקל? האם זה באמת משבש את הירידה? כיצד ולמה?

אלי ו.

New member
מד דופק

אני לא מכיר את המכשיר שהוא משווק אבל אפשר להשיג בישראל מדי דופק המודדים קלוריות בחנויות לאביזרי ספורט או אצל היבואן של פולאר, אגנטק בקרית עתידים. יש לזכור שמדובר בהערכה גסה בלבד ולא בנתון מדוייק. אם את רוצה לדעת מה ההוצאה הקלורית שלך את יכולה לעשות בדיקת RMR בוינגיט, לא הייתי נצמד למד קלוריות יום שלם. חלק ממדי הדופק גם לא מודדים קלוריות מתחת לדופק מסויים (בד"כ 100).

אבל זה שונה מבדיקה שבודקת את סך

הקלוריות הטבעי שאני שורפת לבין מד שנותן מדידה (לא מדוייקת אבל לפחות בערך) של כמה ששרפתי ביום ספציפי מסויים. זאת הסיבה למה הסתקרנתי לדעת לגבי המד הזה, איך הוא בעצם פועל? הוא פשוט מודד את הדופק שלי ולפי הדופק הוא מודד כמה קלוריות שרפתי? בכל אופן, אפשר לעבור בדיקת RMR בווינגייט? כמה זה עולה? לאן אני צריכה לפנות כדי לעשות אותה? ומה בדיוק בודקים ואיך?

אלי ו.

New member
איך הוא פועל

זה דוקא לא מאוד מסובך. חמצון של ליטר חמצן דורש 5 קלוריות. אם יודעים מה נפח הפעימה שלך ומה תצרוכת החמצן המירבית שלך אפשר להעריך לפי הדופק כמה חמצן צרכת ומכאן לחשב את הקלוריות שהוצאת. לבדיקת RMR פני לוינגיט, אני בטוח שתמצאי את הטלפון שלהם באתר האינטרנט שלהם www.wingate.org.il ועד כמה שמדי הדופק האלה משעשעים, בסופו של דבר למטרות דיאטה החישובים האלה אינם רלבנטיים. אם בתפריט מסויים לא תראי תוצאות מן הסתם תחזרי לדיאטנית לעדכון התפריט בלי קשר לכמה קלוריות מראה מד הדופק. רוב מדי הדופק גם אינם נוחים לשימוש 24 שעות ביממה, הם דורשים חגורה לוחצת לחזה (לדגמים הטובים) או לכף היד (הדגמים היותר בעייתיים) בסופו של דבר הם צריכים להיות צמודים לעור כדי למדוד דופק, לא משהו שאפשר לעשות ברצועה רופפת.

למעלה