ד"ר קרני שאלה לי אליך

ד"ר קרני שאלה לי אליך

בס"ד הגעתי הבוקר לכתבה מלפני שנה 15.02.06 שפורסמה בעיתון הארץ בנושא חיסון לטרשת בקיצור למיטב הבנתי מוציאים דם מהחולה מבודדים תאי T המואשמים בתקיפת המיאלין בגוף מרבים אותם מחוץ לגוף בסביבה עשירה בחלבונים דומים למיאלין ומעודדים את ריבויים בצורה מסויימת הורגים /מנטרלים אות אותם תאים ומזריקים מתחת לעור של אותו חולה ואז הגוף מזהה את התא הTהמתים ותוקף אותם יחד עם תאי הT החיים התוקפניים .באופן רגיל אין הגוף מסוגל לתקוף את תאי הT שלו הוא אינו מזהה אותם כפולשים עד כה לפי הכתבה זה נוסה על קבוצה של 28 חולים וחלה הטבה אצל חלקם במצבם התפקודי ובמצב הנגעים שלהם אצל מחציתם נעלמו תאי הT למרות שזה עדיין בניסוי קליני ולא ידוע מי קיבל מה אני מקווה שאתה יודע קצת יותר מאיתנו בנדון ותוכל להאיר לנו ולהפיח עוד תקווה לטיפול האם ידוע לך לגבי מסקנות מהטיפול הזה או איפה עומד הניסוי בכל זאת כבר עברו מאז עוד 13 חודשים אני מקווה שיש שיתוף פעולה מלא בין כל המרכזים הרפואיים השונים ובכך תוכל לספק לנו מידע מהימן לכתבה הראשית לעיונך ולהבנת הנקרא ברמה טובה יותר משלי www.news.walla.co.il/?w=/18/860240 אודה לך אם תתייחס גם לנושא השני באותה כתבה שנוסה בעכברים תאי גזע עצביים שהושתל אצל החולים/העכברים תודה מראש על התיחסותך ושבת שלום יהודית

תגובה

לצערי אין חדש במצבו של הטיפול בחיסון נגד תאי T לאחר תוצאות ראשוניות שמראות שהטיפול עד כה בטוח ועם רמזים על יעילות אפשרית , אין תוצאות עדיין ממחקר מקיף וגדול בעיניין.

תודה ובנוגע לחיסון נגד תאי T

האם אפשר להצטרף לניסוי הזה זה נשמע הרבה יותר מבטיח ופחות מסוכן מהטיפולים האחרים = מה הפרוצדורה ??? שאלה שניה מזה חודשיים התחלתי טיפול בבטאפרון ומיום ליום אני פחות רגועה יותר קופצנית נוטה להתפרץ למרות שמטבעי רגועה על סף אדישות זה שנוי התנהגותי לשמו יש לי גם דופק מהיר המעיד על חרדות האם אלו תופעות לוואי של בטאפרון בניסוי שלהם מילאתי שאלון שהתייחס מאוד למצבים נפשיים נטיה להתפרץ עצבנות חוסר שקט וכיו"ב... התופעות תחת שליטה ללא טיפול אך אני עדיין עם מינון מינימלי 0.5 - חוששת להגדיל או להמשיך מה דעתך?? תודה על ההתייחסות העניינית ויישר כוח

תגובה

ההתמודדות עם המחלה והטיפול משרים שינויים נפשיים כך שאיני יכול להצביע באים תלונותיך נובעות מהטיפול או מתגובתך הנפשית. אין זה אופייני שיהיו שינוייהתנהגות וחרדה כתוצאה מטיפול באינטרפרון בטא. רצוי להתיעץ עם הרופא המטפל ואולי להעזר גם בטיפול פסיכולוגי שיקומי. לגבי החיסון - ניתן להתעניין אצל פרופ' קרוסיס בהדסה לגבי אפשרות השתלבות במחקר , אם אכן הוא עדיין מתקיים.

הטיפול בבטאפרון

שבוע טוב ותודה על התייחסותך ובכן עשיתי בדיקה עצמית- ניסוי ודחיתי את הזריקה הבאה מהבוקר ללילה דהינו לאחר 60 שעות בין ההזרקות נוכחתי לדעת שתופעת העצבים הנ"ל הלכה ופחתה בעוצמתה ועכשיו כבר מס ימים ללא טיפול יותר קל לי נפשית ואין עצבים לא מוסברים שגם חשיבה חיובית לא יכלה להם - כרגע אני במצב הקרוב לנורמלי שלי שעם התיסכולים מהחיים הלא קלים שלי (ללא קשר לטרשת) ברוך השם אני מצליחה להתמודד וכך הפסקתי את הטיפול השני שמלכתחילה לא היטיב עמי למרות המתחים שאני חווה שבהחלט יכלו לגרום לתופעות חרדה ועצבנות יתר מצבי טוב יותר והרבה יותר רגוע ללא הזריקות בתקווה שאצליח להתגבר גם על זה וימצא לי פתרון תרופתי מסויים אחר אני חושבת על אימונו ובמקביל אני חושבת על האפשרות להכנס לניסוי החיסוני אך קודם לכן אני רוצה לברר מעט ,,, שאלה שתעיד" קצת" על בורותי בנושא מהם תאי T ומהו תפקידם בגוף האם הם קיימים רק אצל חולי טרשת ופוגעים במיאלין כי אם הם קיימים אצל אנשים בריאים מן הסתם צריך להיות להם תפקיד מסויים בגוף כך שחיסולם יכול לגרום נזק אחר אולי חמור יותר ועוד לגבי החיסון הבנתי מעט מהניסוי שאצל חלק מהחולים נעלמו לחלוטין תאי הטי מה זה אומר לגביהם מה קורה הלאה האם הגוף לא מיצר תאי טי חדשים בריאים?? האם התאים החדשיםשנוצרים , אם בכלל, בגוף חולה טרשת נוצרים פגומים ועם פוטנציה לפגוע במיאלין מחדש אשמח מאוד אם תוכל לסייע לי ולו בשל אפשרותך לנגישות למידע רפואי והבנתו לעומק ברמה הרבה יותר גבוהה ממני וגם המידע שאשיג ממארגני הניסוי (אם בכלל יחלקו אותו אתי) לא בהכרח יהיה מהימן ונכון כי הם מחפשים "שפני ניסיון" חדשים כדי להמשיך ולחקור מה שהם מחפשים ולא תמיד מוסרים מידע מלא על מנת לא להפחיד חולים פוטנציאליים כדוגמתי ושוב המון המון תודה והערכה על מלאכת הקודש שלך פה

למעלה