ד"ר קרני שלום דב

שןבב

New member
ד"ר קרני שלום דב

בשנת 1998 החלו כאבי צוואר ערכתי בדיקות שונות כמו l.p התוצאה שלילית לטרשת ביצעתי צילום m.r.i רופא הדמיה לא מצא חשד לטרשת וכן emg . נוירוכירורג אבחנו פריצת דיסק c5-c6 ופגיעה בחוט השדרה לכן נותחתי והדיסק הוחלף בטיטניום.נוירולוגים טוענים שאני מאובחן על ידם כחולה טרשת לאחר בדיקה פיזית ו- m.r.i . למי להאמין? מאז חלה החמרה הדרגתית ואני נייד בכסא גלגלים כולל קושי בתפקוד הידיים. בברכה ואודה להתיחסותך

תגובה

אין לי את הכלים להעריך את המקור לחולשת הרגלים. לא ברור לי מה נמצא תומך בטרשת נפוצה אם ה MRI וה- LP היו תקינים. האם אכן זה כך?

שןבב

New member
לד"ר קרני שלום

1.הנוירולוגים טוענים שבדיקת ה-l.p אינה בהכרח שוללת לחלוטין m.s היא רק כלי עזר.ב-m.r.i הם טוענים שקיים חשד ל-m.s למרות שאותה הדמיה נבדקה ע"י נוירוכירורגים ורופא הדמיה שלא מצאו חשד למחלה.אבחנת הנוירולוגים מסתמכת בעיקר על סמך בדיקה פיזית והתוצאות תואמות את מחלת ה-m.s 2.כיצד ניתן לאבחן את הגורם לחוסר תחושה ברגל? (פגיעה בגב תחתון ועליון וגם פציעה לפני זמן רב באותה רגל) האם קיים מכשיר בדיקה? אודה לתגובתך

תגובה

קשה הלקבוע ללא בדיקה ועיון במסמכים וצילומים רלוונטים לגבי מקור הבעיה. בהתאם לכל אלו יתכן ויש מקום לבדיקות משלימות נוספות כמו SEP.

שןבב

New member
תודה על התשובה אבקש לדעת

מהי הבדיקה sep שציינת? בברכה והוקרה ד"ר

תגובה

SEP- SENSORY EVOKED POTENTIALS זו בדיקת הולכה עצבית במסלולי התחושה, מהידיים או מהרגליים אל המוח שבודקת אם יש עכובים בהולכה.

למעלה