ד"ר קרני.

erezni

New member
ד"ר קרני.

האם היית בשנות ה 90 בהדסה עין כרם עם פרופ' אברמסקי וד"ר קרוסיס. אם כן טופלתי אצלך במסגרת ניסוי ה Rebif. אשמח להעביר רשמים. ארז ניסן.

erezni

New member
שוב שלום.

היי, ברגע שראיתי ד"ר קרני ישר עלה לי חיוך על הפנים ונזכרתי בכמה מהביקורים בהדסה. ובכן אני טפו, טפו, טפו בסדר. אני שוי 3 שנים לגדולה מכולן, שני ויש לי כבר שתי בנות - איילת בת שנתיים וחמישה חודשים ושי בת חמישה חודשים. אני מהנדס תעשייה וניהול ועובד בתעשייה האוירית כמנהל פרויקטים. השבוע זו הפעם הראשונה שנכנסתי לאינטרנט בנושא המחלה. האם יש דרך לשלוח לך מייל קצת יותר ארוך ממסרים בפורום, לשאול כמה שאלות ולהתייעץ ? תודה, ארז.

שלום דר.קרני האם זה נכון?

שיכולה להיות תופעת לוואי של הרביף שהיא חרדות ודיכאון?תופעות הלוואי של דמוי שפעת מאוד משתפרות,הללויה.אמרת שזה יכול לקחת זמן אני מקווה שאצלי זה יעצר פה כרגע.חבל על הסימנים האדומים בכל מקום של הזרקה.

דיכאון

דיכאון הינה תןפעת לוואי פחות מוכרת וכנראה פחות שכיחה אצל מטופי קופקסון. יחד עם זאת תופעה זו רשומה כאפשרית גם לגבי תכשיר זה.

דר. קרני מה אתה ממליץ לקחת להקלה

על תופעת החרדה או.ודכאון משהו קל יחסית שלא מטמטם לגמרי?

m י כ ל

New member
הפסיכיאטר בתל-השומר

ד"ר מיקי פולאק המקסים
והחד-פעמי, אמר לי ש: א. דכאון יכול להיות אחד הסימפטומים של טרשת נפוצה. בדיוק כמו שפגיעה במיאלין באיזור מסוים יכולה לגרום לאיזשהו סימפטום נוירולוגי, היא יכולה לגרום גם להפרעה בתמסורת של הנוירוטרנסמיטורים שאחראיים על העברה של כל החומרים הטובים שעושים לנו שמח...(סרוטונין וכאלה) ב. הטיפול בכל קבוצת האינטרפרונים (רביף, אוונקס, בטאסרון) עלול לגרום לדכאון. הוא שמח שעברתי מאוונקס לקופקסון, כי מצב הרוח שלי הוא בהחלט לא משהו.
ג. נורא פשוט ולא מתחכם: להיות חולה בטרשת נפוצה זה הרבה פעמים לא תענוג כזה גדול. וזו סיבה מספיק טובה לדכאון. החדשות הטובות: יש טיפול! לא חובה לסבול!! אין צורך להפגין גבורה גדולה, או להימנע מטיפול מכל מיני סיבות כמו: חשש מהתמכרות, חוסר רצון להכניס עוד כימיקלים לגוף (אנחנו מכניסים כבר כל כך הרבה כימיקלים, וממילא יש לנו מחלה כרונית שאין לה מרפא, ועושה לנו מספיק נאחס, אז איפה בדיוק ההגיון?!) אז, חברים,
תחי הכימיה!

האם כדאי להתחיל טיפול ב...

כימיקלים במקרה של מצבי רוח שהם קצרים? אצלי מצבי הרוח הם בגלים אני יכולה לקום בבוקר ולהרגיש נהדר ואז תגובה של מישהוא בבית יכולה לשנות את מצב רוחי(לא להרבה זמן אני מתעשתת מיד)האם זה קשור לגיל?(רגישות יתר?) או שאפשר להאשים רק את המחלה?...

m י כ ל

New member
נראה לי שאת יכולה להטיל את האשם

בכל הנ"ל ובעוד כמה דברים... אבל מצבי רוח משתנים (לא בקיצוניות!!), למיטב הבנתי הם לא דכאון. השאלה שאני חושבת שאת צריכה לשאול את עצמך בנוגע למצבך הנפשי היא: עד כמה הוא מפריע לתפקוד התקין, עד כמה הוא פוגם בחיי היומיום ובאינטראקציה עם הסובבים אותך. האם מצב הרוח כל כך עמוק וכבד שהוא יכול לשבש את סדר היום?? אם התשובה היא כן, כנראה שכדאי להתייעץ עם פסיכיאטר לקבלת טיפול תרופתי. כך עשיתי גם אני, ואף פעם לא התחרטתי שאני מקבלת טיפול נוגד דכאון.

תגובה

קשה להתרשם מתאור קצר בפורום ויש להתרשם ולהבין את שקורה בצורה מעמיקה יותר במרפאה בכדי לענות על שאלותיך.

erezni

New member
מייל.

היי, אמנם אני מה שנקרא איש "הייטק" אבל זו הפעם הראשונה שאני נכנס לפורומים באינטרנט. אני לא מצליח להכנס למערכת שבה אני יכול לקרוא את המסרים שאתה שולח לי. תוכל לכוון אותי ? ארז.

מייל

בעמוד הכניסה לפורום אתה צריך להיות מסוגל להקליק על שמך וזה יוביל אותך למסרים לאחר הכנסת שם משתמש וסיסמה.

למעלה