ד"ר רוני באט- הבהרה

בטיפול

New member
../images/Emo41.gif שרשור שאלות לד"ר רוני באט ../images/Emo41.gif

ד"ר רוני באט, פסיכולוג קליני והיועץ לסדרה "בטיפול" יגיע לפורום ב-22:40 הערב- מיד לאחר הפרק הראשון, שישודר ב-ערוץ HOT3. את כל שאלותיכם אתם מוזמנים להתחיל לשרשר לכאן כבר עכשיו.
 

ב ל

New member
שאלה או יותר התייעצות

אני מטופלת כבר מזה 5 שנים אצל מטפלים שונים אך כבר חצי שנה אני ללא טיפול(מאז שסיימתי את הצבא), כל טיפול שהתחלתי איכשהו הסתיים מכורח הנסיבות ולא בגלל שהיה צריך להסתיים, הראשון הסתיים בגלל סיום אישפוז(הפרעות אכילה) השני הסתיים בגלל התחלת צבא והשלישי הסתיים בגלל סיום צבא... נורא רציתי להתחיל עכשיו טיפול כמו שצריך ולסיים כמו שצריך ולסגור עם עצמי דברים שנורא קשה לי להמשיך איתם, מצאתי מישהי סוף סוף שאני יכולה "להרשות" לעצמי אותה מבחינה כלכלית הבעיה היא שאני גרה לבד ומשלמת על עצמי הכל ועכשיו מצאתי עבודה שלא תאפשר לי להתחיל טיפול בגלל השעות והימים(באמת שניסיתי לראות אם אפשר אבל אי אפשר) השאלה שלי היא- כמה חשוב לתת עבור טיפול ברגע זה לוותר על עבודה, שכרגע אני לא יכולה להרשות לעצמי את זה כי אין לי כסף, וללכת לטיפול או שפשוט להתחיל לעבוד ולחכות עוד שנה עם הטיפול למרות שזה כל כך קשה לי כרגע? יודעת שיהיה לך קשה לענות לי במיוחד שאינך מכיר אותי אבל קשה לי להחליט לבד.... איך מחליטים מה יותר חשוב? הרי אני לא יכולה ללכת לטיפול ולא לעבוד אבל גם לא לעבוד ולא לטפל בעצמי ובבריאות שלי וניסיתי למצוא משהו ביניהם ולא מצאתי
 
את יכולה לקבל הפניה קופ'ח חולים וזה

חינם- ללא תשלום, כמו שאני עשיתי מגיל 17 וגם עכשיו שוב חזרתי לטיפול בצורה הנל', אני אישית בקופח' כללית וקיבלתי הפניה לאיכילוב תבררי אצל רופאת המשפחה שלך
לינוי
 
התייעצות..

אני מטופלת אצל פסיכולוגית שבועיים אך אני לא מרגישה שזה עוזר לי, אני מרגישה שכאילו אני מדברת לעצמי, ואני כבר שנתיים במצב נפשי לא טוב, ואף שקלתי להתאבד.. אך אני מנסה לא לחשוב על זה יותר מידי.. מה אוכל לעשות כדי להרגיש שהשיחות עם הפסיכולגית כן עוזרות, או עם יש לך איזה שהוא יעוץ עבורי, כי אני ממש מיואשת. בתודה.
 

דג שמש

New member
מעניין אותי מה אתה למדת מתוך העבודה

עם יוצרי הסדרה? האם אלה היו רק דברים ברמה של איך יוצרים הפקה טלוויזיונית, איך כותבים תסריט ועובדים עם שחקנים, או שאולי היו לך גם תובנות ומחשבות על טיפול, מה זה, ואיך זה?
 
מפגש בין טיפול לטלוויזיה

האתגר הגדול בסדרה היה למצוא גשר בין הצורך הדרמטי של התסריטאים לבין שמירה על אמינות הטיפול. אחד הדברים המרתקים שגילתי היה שאפשר למצוא גשר כזה. בטיפול טוב כמו בקולנוע טוב הקונפליקט צריך להיות קיים בתוך המפגש. בפסיכותרפיה משתמשים במושג העברה, מצב בו המטופל "מביים" את הסיטואציה יחד עם המטפל ומשחזר איתו את ההסטוריה האישית שלו. אפשר לראות בסדרה שהמקומות המעניינים מבחינה דרמטית הם גם משמעותיים בהבנת המטופל וההסטוריה שלו. נעמה שמתאהבת בראובן וידין שמתעמת ומנסה בכל דרך לפגוע בראובן. בהמשך הפרקים אפשר לראות איך הופעת ההעברה קשורה להסטוריה של כל אחד מהמטופלים כמו גם לתגובות של ראובן אליהם. הוא אינו שותף פסיבי אלא מטפל שמגיב ומנסה להשתמש בתגובות שלו כדי להבין אותם ואת עצמו במפגש.
 
ד"ר רוני באט- הבהרה

ד"ר באט הוא פסיכולוג קליני אשר עוסק בייעוץ ליוצרי הסדרה באופן שוטף. אתם מוזמנים להפנות אליו שאלות שמעניינות אתכם בנוגע לסדרה, הקשר שלו אליה והייעוץ שהוא מספק ליוצריה. (אנא השתדלו שלא להפנות אליו שאלות בפן הפסיכולוגי נטו אלא בהקשר לסדרה
)
 

דג שמש

New member
ועוד שאלה...

מה היו הקשיים המרכזיים שלך בייעוץ לכזאת סדרה? האם נתקלת בהרבה בורות ביחס לטיפול ולפסיכולוגיה, או להיפך? על מה יש לך סיפוק? ושאלת השאלות, איך בכלל הגעת לתפקיד?
 
קשיים ביעוץ לסדרה

רוב התסריטאים היו בטיפול,הכירו את החוויה, ולכן היה להם קל יותר לכתוב את תפקיד המטופל. הקושי המרכזי היה בכתיבת תפקיד הפסיכולוג. היו לנו ויכוחים קשים על שאלות כמו מידת החשיפה העצמית שראובן מביא לטיפול או מידת שמירת הגבולות בינו לבין המטופלים. ניסנו לבנות דמות של פסיכולוג שבדרך כלל עובד טוב אבל בו זמנית נמצא במשבר אישי שפוגע באיכות עבודתו. ז
 
רוב התסריטאים היו בטיפול? מעניין!

האם אתה יכול לאפיין עוד מקצועות שמהם פונים הרבה אנשים לטיפול (חוץ מסטודנטים לפסיכולוגיה, כמובן
)? ומקצועות שבהם שיעור הפונים לטיפול דל? מה גורם לדעתך שדווקא בעלי מקצועות מסוימים פונים יותר לטיפול ואילו בעלי מקצועות אחרים פונים פחות? האם ההבדלים נובעים מכך שיש מקצועות שאליהם הולכים אנשים יותר "מורכבים" מבחינה נפשית או שאלו פשוט אנשים פתוחים/ מודעים יותר?
 

דג שמש

New member
אני חושבת שאמנים נוטים דווקא לא

ללכת לטיפול, מתוך מחשבה שזה יהרוס להם את המוזה, ושכל התכנים הלא מודעים שמשמשים אותם ביצירה, יהפכו למודעים ולא יהיה להם יותר דלק ליצירה... מעניין שמאד שהתחלתי ללכת לטיפול הפסקתי לכתוב...
 
לפי הראיונות שניתנו

(לא זוכרת איפה כרגע, סליחה) - כמעט כל השחקנים היו פעם בטיפול או שהם עדין באחד כזה. זה גם הגיוני
נראה לי שצריך לגבש גבולות די רציניים כדי להיות מסוגל להיכנס לדמות של מישהו אחר בלי שהיא תשתלט עליך.
 
שאלה

מעבר לכך שאני סובל מחרדות ,יש לי בעיה שהיא המרכזית בחיי ואני לא מסוגל להישיר מבט עם אותו אדם שאני משוחח. יותר קל לי בקבוצה מאשר בשיחה אחד על אחד. האם אתה מכיר טיפול שיכול לעזור? אם כן..איזה?
 

tal128

New member
שאלה...

אני מאוד היפוכונדר, כל הזמן מדמיין שיש לי כל מיני מחלות והדבר רוב הזמן מעסיק אותיע ומונע ממני להיות מאושר (שלא לדבר על זה שלפעמים אני נכנס לדיכאון מזה)....מה אני יכול לעשות בקשר לזה? תודה מראש...
 

tal128

New member
עוד דבר....

אני גם מאוד חס ביטחון,וזה מתבטא בכל מיני דברים כמו: כשאני מכיר אנשים חדשים קשה לי לדבר איתם או קשה לי ליישר מבט עם משהו שאני מדבר איתו. הדבר מונע ממני להכיר אנשים חדשים, וגם כשאני מכיר מתוך בושה אני לא ממש מתקשר והרבה אנשים חושבים בגלל זה שאני סנוב או קריר. מה אני יכול לעשות בקשר לזה?
 

saritkm

New member
שאלה לד"ר באט

אתה חושב שבעקבות הסדרה יותר אנשים יפנו או ישקלו לפנות לטיפול פסיכולוגי?
 
פניה לטיפול

אני מאמין שכבר היום אנשים פונים ביתר קלות מבעבר לטיפול. ההשפעה של הסדרה יכולה להיות מורכבת. הפסיכולוג בסדרה חשוף ואנושי. מי שמחפש דמות אידיאלית כאשר הוא פונה לטיפול יכול להרתע אחרי צפיה בסדרה. לעומת זאת הסדרה יכולה לעודד פניה לטיפול אצל אנשים שמחפשים קשר יותר אוטנטי וקרוב עם המטפל.
 
למעלה