פשטידת בצל של ליהיא לפיד
- קלה מאד להכנה, טעימה
ועוברת הקפאה בהצלחה.
אני קצצתי במעבד מזון וטיגנתי את חתיכות הבצל בשמן (על חשבון השמן בו משתמשים ממילא) לפני ערבוב המצרכים. יפה בתבנית שקעים, כמובן, אבל קצת יותר התעסקות.
לא זוכרת מי, אולי מיכל גד, אמרה שהוסיפה רצועות בטטה.
הייתי מכינה כמות כפולה ומקפיאה.
מזל טוב, בהצלחה ובידיים מלאות!
פשטידת בצל / פרווה / ליהי לפיד
מצרכים
4 בצלים גדולים
3 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
3/4 כוס קמח
כף אבקת מרק בצל
כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן ופרורי לחם לשימון התבנית אופן ההכנה
חותכים את הבצל לקוביות בגודל בינוני (אפשר גם במעבד מזון אבל זה לא צריך להיות קטן במיוחד)
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
משמנים תבנית עגולה ומפזרים פרורי לחם על הבסיס והדפנות (ע"מ שהשפטידה תצא יפה מהתבנית)
ממכניסים את התערובת ומפזרים עוד פרורי לחם מעל.
אופים בחום בינוני-גבוה כ- 30-40 דקות. הפשטידה צריכה להיות זהובה עד שחומה.