ד"ש ממרילין שלנו, ושאלה בשמה: הערכות לשבת חתן

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
יכול להיות שגם חלבי יהיה רלוונטי

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ד"ש ממרילין שלנו, ושאלה בשמה: הערכות לשבת חתן

מרילין לא מצליחה להכנס לפורום (אני מקווה שהבעיה תפטר בקרוב), ובקשה שעאביר את השאלה הבאה:

"השכנה שלי פנתה אלי כדי שהעזור לה לשבת חתן שיתקיימו אצלה
כ- 70 איש כולל לינה.

היא מבקשת כמה דברים, אבל על הפרק בנתיים זה שבעלה ביקש שבסעודה שלישית יהיו פשטידות.
פרווה.

המטרה היא להכין כמה שיותר מוקדם ולהפקיא מה שאפשר, הנ"ל בהריון ומנסה להתקדם כמה שיותר עכשיו.

אשמח לשמוע על רעיונות, אני אישית הצעתי לה להרחיב את המונח פשטידות למונח "מאפים" וכך אולי לשלב בצק פילו, בצק עלים וכו.

מדובר בסיגנון מאוד משפחתי, קהל שאני לא בטוחה שירצה להיות יותר מדי מופתע ויתכן שיתחברו יותר לטעמים מקובלים ועממיים.

אשמח לקבל רעיונות

מתגעגעת אליכן"

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פשטידת בצל של ליהיא לפיד
- קלה מאד להכנה, טעימה

ועוברת הקפאה בהצלחה.

אני קצצתי במעבד מזון וטיגנתי את חתיכות הבצל בשמן (על חשבון השמן בו משתמשים ממילא) לפני ערבוב המצרכים. יפה בתבנית שקעים, כמובן, אבל קצת יותר התעסקות.

לא זוכרת מי, אולי מיכל גד, אמרה שהוסיפה רצועות בטטה.

הייתי מכינה כמות כפולה ומקפיאה.

מזל טוב, בהצלחה ובידיים מלאות!

פשטידת בצל / פרווה / ליהי לפיד
מצרכים

4 בצלים גדולים
3 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
3/4 כוס קמח
כף אבקת מרק בצל
כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן ופרורי לחם לשימון התבנית אופן ההכנה

חותכים את הבצל לקוביות בגודל בינוני (אפשר גם במעבד מזון אבל זה לא צריך להיות קטן במיוחד)
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
משמנים תבנית עגולה ומפזרים פרורי לחם על הבסיס והדפנות (ע"מ שהשפטידה תצא יפה מהתבנית)
ממכניסים את התערובת ומפזרים עוד פרורי לחם מעל.
אופים בחום בינוני-גבוה כ- 30-40 דקות. הפשטידה צריכה להיות זהובה עד שחומה.

shira1960

Active member
אני שוב חוזרת על השאלה שאני תמיד שואלת במצבים כאלה -

האם *באמת* יש צורך להשקיע בפשטידות וכו' בסעודה שלישית בשבת כזאת? ועוד יותר במיוחד שמדובר על אישה בהריון.

אני מבינה שבעלה נורא רוצה שיהיו פשטידות - אבל צריך לעשות timeline הגיוני ולראות אם בכלל אנשים ירצו לאכול ממש (והתשובה בדרך כלל: "לא"). יש קידוש + ארוחת צהריים (או קידוש מורחב שכולל ארוחת צהריים) וזה אורך הרבה זמן, כולם יושבים ומקשקשים ושותים עוד תה ואוכלים עוד עוגיה. בינתיים המבוגרים הולכים לישון קצת אבל הם בין כה לא אוכלים, והצעירים אוכלים ביסליבמבהצ'יפסגומיגם כל היום.

מקסימום הייתי קונה לחמניות קטנות כדי לאפשר נטילת ידיים, 3-4 סלטים מוכנים, אולי דגים מעושנים/כבושים אם זה הסגנון, וזהו.

אני יודעת שלא יקשיבו לי, אבל אחר כך אני אוכל להגיד "אמרתי לכם"

אני עם בדיוק עם שירה. קרקרים או לחמניות או חלות קלועות קטנות

דגים מלוחים/מעושנים/סלט טונה, ירקות חתוכים, זיתים, חומוס/טחינה, סלט חצילים קלויים, משהו מחצילים מטוגנים,
קוגל אם מקובל עליהם, שאותו אפשר להכין מראש ולהקפיא, פשטידת בצל של ליהיא לפיד חתוכה ומוגשת במנז'טים
ושום פשטידה נוספת. מאפה מבצק מגולגל ממולא תפוחי אדמה או בורקס תפוחי אדמה קנויים (!!!).
אם לא אוכלים חמין בבוקר אז אפשר גם ביצים חמינדוס.
וזהו.

michalgad1

New member
פדטידת בטטה

למי שרוצה פשטידה גם פרווה וגם טעימה תאריך : 01/11/10 18:20 מחבר/ת : סיסבי פשטידת בטטה פרווה לרסק בקוצץ ירקות לפרוסות : 2 גזר 2 תפוחי אדמה בינונים 2 בטטה 2 גמבה 1 בצל בינוני להכין בנפרד בלילה: 1 כוס קמח ½ כוס שמן 1 כפית מלח 4 ביצים לאחד את 2 התערובות. לאפות שעה וחצי כמות: 2 תבנות אנגליש ארוכות (30*10) במקור זו גלילה שאופים בתבנית בינונית ומגלגלים . אבל אצלנו הפכו את זה במשפחה מזמן לפשטידה (נחטפת)

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תודות ועדכון ממרילין (מזהירה מראש, אני צחקתי):

לאחר שמסרה לכן תודות,

מרילין מסרה כך:

לגבי הצורך בסעודה שלישית "אנחנו כאן בראש העין, מתבפללים מאוד מוקדם. יושבים לסעודת בוקר (שניה) כבר ב- 9:30 בבוקר!! כך שסעודה שלישית היא ארוחה של ממש, ואם נגיש קרקרים הם יקרקרו אותנו.

אגב, דיברתי איתה מקודם..היא אומרת שיש מצב לחלבי!! וזה בכלל מעולה בעיניי."

בוקר טוב!

Show message history

למעלה