האבולוציה לפי כרמל:

nכמ

New member
אתה צייר מוכשר :)

לא ממש הבנתי, כיצד יודעים איך הייתה ההתפתחות מהחד תאי הראשון? הבנתי שלגביי macro-evolution ההתפתחות היא מבוססת ממצאים ארכיאולוגים. אבל מה לגביי micro-evolution? דוגמת החד-תאיים הראשונים?

כרמל 1

New member
Thank you (=)

אני ביססתי את הציור על הגיון ודמיון בין תת-סדרות, ידע מצומצם, אתרים באינטרנט וזה נראה לי.. האמת שאני לא יודע אפילו מה זה micro/macro evolution (אני אשמח לדעת
). החד תאי הראשון יכול להיות פנתאומוקוקוס, סנדלית אמבה או כל חד תאי אחר, אני פשוט ביססתי אותו כראשון מכיוון שאני מנחש שרב תאיים לא התפתחו מרב תאי ראשוני-ראשוני..

nכמ

New member
micro ו-macro

micro - קטן, זעיר. macro - גדול. micro evolution - אבולוציה של צורות חיים זעירות , כלומר חיידקים, תראה בדף הזה את דוגמת ה-nylon bug. macro evolution - אבולוציה של צורות חיים מורכבות יותר, ניאנדרתלים, הומו-ספיאנס, סוסים, ציפורים, דגים וכו'..

Levos

New member
זה לא השימוש המקובל למושגים

בדרך כלל מתכוונים שמיקרו-אבולוציה זו התאמה של אוכלוסייה מסויימת לתנאי מסויים בפרק זמן קצר עד כדי שאפשר לראות אותו. למשל ריבוי העשים הכהים. מקרן-אבולוציה זו אבולוציה בקנה מידה גדול שמוביל ליצירת מינים חדשים, ומתרחש על סקלת זמן ארוכה מכדי נוכל לראותה.

nכמ

New member
בדקתי את זה, ואתה צודק..

אם כך, זה נכון יהיה להגיד שכל האורגניזם הזעירים שעברו אבולוציה (דוגמת ה-nylon bug) זה micro-evolution? ובעצם, צורות חיים זעירות תמיד יעברו micro-evolution. בעוד שצורות חיים מורכבות יותר יכולות לעבור או micro-evolution או macro-evolution.

כרמל 1

New member
Thank you (=)

אני מקווה שאתה מודע שילד בן 14 לא יוכל לצייר את האבולוציה במדוייק, נכון?

למעלה