האבולוציה של היציבה של נשים בהריון

Wolverchenus

New member
האבולוציה של היציבה של נשים בהריון

לא יודע מתי יצא לכם לאחרונה לצפות הרבה באישה בהריון מתקדם מתהלכת, אבל בבירור יש שינוי מסוים בתנועתיות ומסתבר שזה אדפטציה אבולוציונית שמאפשרת לנשים בהריון לא ליפול קדימה כל הזמן - אדפטציה שהתחילה אחרי שאבותינו התחילו ללכת על שתי רגליים ולא על ארבע. אם בוחנים את עמוד השדרה הנשי מסתבר שהחוליות התחתונות יותר גמישות ועמידות מאשר אצל גברים (יש אפילו שונות מספרית בסוג החוליות) כך שניתן לשנות את מרכז המאסה מבלי שעמוד השדרה ישבר ומבלי שהעובר ימעך תחת משקלה של האישה הנופלת... נ.ב. אני סקרן אם ההליכה הקוקטית של נשים שמושכת גברים היא בעצם, בין השאר, סמן לגמישות עמוד השדרה כך שזכר יכול לראות שהאישה מסוגלת לשאת את ההריון בצורה מוצלחת.

Wolverchenus

New member
אגב כך, הוא היה זהיר יותר במסקנות

הוא נוטה להגיד שצריך מחקר נוסף לפני שיהיה ניתן לקבוע שהעצמות של נשים בהריון לא עברו שינוי בדיעבד בגלל ההריון.. הוא גם מעלה את השאלה האם נשים עם חזה גדול שלא בהריון הן גם בעלות השינוי הזה בעמוד השדרה בגלל המשקל הנוסף. בכל מקרה, לדעתי זה מעולה ודורש קריאה.

SilentMike

New member
פששש, דיאלוג חד-משתתפים.

סתם. נושא מרתק. טוב שהבאת לתשומת ליבנו.

Wolverchenus

New member
לפחות מישהו מעריך אותי

ושתדע שE.Coli ואני דיברנו על זה שאתה יורד על מנהלים פה והסכמנו שפעם הבאה שאתה יורד עליי אתה נחסם!!!111 (הסכמנו גם שאתה יכול להמשיך לרדת עליו
)

זה נושא מעניין,

אבל האמת שאני קורא את פרינגולה בערך 28132951471 פעמים ביום, אז נתקלתי בזה כבר. אני קצת סולד מהאדפטציוניזם שיש בכתבה, אבל סה"כ היא מאוד מעניינת. אם כבר היינו פותחים נושא לשרשור - היה כאן איזשהו שרשור צד לפני כמה זמן לגבי רוחב הירכיים של נקבות האדם - אני מוצא את זה מאוד תמוה שכל אישה צריכה לעבור יסורי תופת רק כדי ללדת - זה נשמע לי כמו משהו עם ערך סלקטיבי מאוד שלילי שאיני מבין כיצד זה לא מחק אותנו מלפני מיליוני שנים. כנראה שהערך הסלקטיבי החיובי של להיות מין מאוד אינטיליגנטי גבר על זה. but still.

זכיר

New member
בצער תלדי בנים?

לא מכיר את השרשור הקודם, אבל לגבי הקשיים בלידה, מקדמים שונים של לידות אלטרנטיביות טוענים שתנוחת הלידה המקובלת (על הגב כך שנוח במיוחד לרופא המיילד) אינה אידיאלית ומקשה על הלידה.

זה אנדרסטייטמנט מרשים.

לא צריך ללכת ל"מקדמי לידות אלטרנטיביות". תנוחת הלידה של שכיבה על הגב היא השניה-הכי-גרועה מבחינת קושי בלידה. השרירים שעוזרים לדחוף את התינוק החוצה צריכים לעבוד בתנוחה הזו נגד הגרביטציה ולא להיעזר בה כמו שאפשר בתנוחות אחרות. הסיבה היחידה שבגללה מיילדים בשכיבה על הגב היא שהתפתחה תפיסה ברפואה המערבית בעשורים האחרונים שהריון זה סוג של מחלה ולידה היא פרוצדורה רפואית התערבותית. שלא במפתיע, תנוחת לידה שגורמת ליולדת כאבים מיותרים ומאמצים לא-נחוצים, גורמת ליצירת מצבים שבהם נחוצה התערבות רפואית ואז יש הצדקה-בדיעבד לכל העסק. תודה לאל, כיום יש כבר לא מעט מקומות שבהם מתחילים להבין איזו שטות זו ונותנים ליולדות ללדת איך שטוב להן ולא איך שנוח לרופא להסתכל עליהן. עם קצת מזל זה יתפשט הלאה בעתיד הקרוב. אה, כן. תנוחת הלידה היחידה שיותר גרועה משכיבה על הגב: לידה תוך עמידה על הראש

amni

New member
מה התנוחה לפני 100 200 שנה ?

מה התנוחה היום בחברות פרימיטיביות (לידה ביתית) ?

אין לי ידע אישי,

הייתי מהמר שלידה בשפיפה זו תנוחה מאד פופולארית, כמו גם לידה ב"עמידת שש". זה כאמור תלוי מאד ביולדת. הנה לינק להתחלת התעניינות בנושא: http://en.wikipedia.org/wiki/Lithotomy_position

למעלה