האבוריג'נים - הילידים האוסטרלים

אמנון כ

New member
האבוריג'נים - הילידים האוסטרלים

מאז ומעולם עניינו אותי האבוריג'נים, מניין באו, מדוע הגיעו למצבם הנוכחי העגום וכו'. לכל המעוניין, כתבתי מאמר קצרצר באתר שלי על האבוריג'נים בעקבות תערוכה בה הייתי במוזיאון האוסטרלי בסידני בשבוע שעבר. חג שמח!

ald1357

New member
מי לא הסתגל למי

מי ששומע היום על האבורוגינים יכול לראות בהם קבוצה פרימיטיבית שחייה לה כמו חיית השדה ללא הקמת כפרים אפילו, לא חקלאות , אלא קבוצות מלקטים, ממש כמו ההתקבציות הסוציולוגיות האנושיות הראשונות שמיוחסות עוד לאדם הקדמון, אז מה אתם אומרים ממש פרימיטיבים לא ? אבל מי שיטעה לחשוב כך שיבושם לו, למעשה האבוריגינים הם אולי החברה האנושים המתפתחת ביותר שהיתה לנו, חברה לא תלויית טכנולוגיה שהשכלה להשתלב בטבע בצורה הכי הרמונית, ללא רכוש ללא בעלות על חפצים מיותרים כמו אדמות וכו, מי שמתעניין מעט בתפיסת העולם של האבורוגינים מגלה שם תופעה מוזרה שנקראת "זמן חלום" מה זה, ובן זמן חלום זו רמת המודעות הגבוהה ביותר שהאדם יכול להגיע אליה, זמן חלום הוא מצב טראנסי בו האדם עובר לכאורה למימד אחר בו הוא אחד עם הבריאה, בו הוא צף ואוחז בו זמנית בשורשי ההוויה מתחבר בהרמוניה אין סופית אל הטבע, מי שנמצא בזמן חלום מדבר עם כדור הארץ ועם הטבע כמו אחיו והם עונים לו, רק תרבות כזאת יכלה להתגבר על היצר של הרכוש, על היצר של האגירה ועל היצר של לשלוט אחד בשני, בא האדם הלבן הנאור עם הרובים שלו , עם המשקאות החריפים שלו , עם האטימות שלו, עם שיטת הרכוש שלו והראה לאותם ילידים פרימיטיבים כמה הם בשפל המדרגה, כמה זה טוב להיות תלוי באלף ואחד דברים כדי להתקים, כנה זה נכון לעבוד את ישו הנוצרי ולהיות בן תרבות, בקיצור לימד אותם איך לחיות, ואם הם לא בדיוק רצו ללמוד, חטפו מהם את התנוקות לחינוך מחדש ואימוץ למשפחות נורמליות שרצו ילדים. תחי תרבותו של האדם הלבן הנאור התוצאה חברה מפוררת ששכחה כבר מי היו אבותיהם, שכבר לא מחוברת אל אותם מימדים שהיו בנשמת תרבותם, היום הם באמת מסכנים ומהווים רק שלד של תרבות שהייתה, כמו האינדינים באמריקה שגם הם "חונכו" על ידי האדם הלבן,

ran444

New member
והיום חברת התרופות

נמצאות במצוד אחרי מה שנשאר מהידע האברוגינלי בצמחים ובבעלי חיים. לאחר שניסה האדם הלבן להכחיד את הגזע ואת הידע ה"פרימיטיבי" מסתבר שחברו ת התרופות מוצאות בידע הזה ערך כלכלי רב.

StarDustGirl

New member
אני מאז ומעולם תמכתי בשימור

האוכלוסיות הקדומות ותרבותן. ממש מרתק אותי הריחוק הזה מהעולם המודרני, כאילו שבאמת כל מה שחשוב היא הרוחניות וההשרדות, הטוהר הזה של הבנאדם..שלא התקלקל מתקשורת וטכנולוגיה. אני גם מאמינה שהעניין של התחברות לנפש בשעת חלום הוא אמת. אני כל כך אוהבת את הייחודיות והעושר התרבותי של העדות האלו! כמובן שיחסי לאלילים או לאלים נשאר פסיבי, כשמדבור בשימור תרבויות וסוגי אמונות, זה פשוט אוצר! כל כך מעניין לחקור את הפסיכולוגיה של עמים שלא הושפעו לגמרי על ידי העולם המודרני. האמת היא, שבלי אמונה באלוהים וכוחות דומים, הייתה דלות תרבותית רצחנית...כך שיתכן מאוד שבמקום להתנגד לדת, אולי כדאי לנו להתייחס למחזיקים בה כמעין שמורת טבע. תגידו..לא היה חבל אם כל התרבות המיצרית הקדומה למשל, או המיתולגיה הרומית..לא הייתה קיימת? זו לדעתי הסיבה היחידה שאני לא אנטי-דת לחלוטין.

ran444

New member
זה כיף לקרוא את הספר.

זה לא כיף למי שכת האינקה הקריבה אותו לאלים. או בת יפתח שהקריבו אותה. או בני משפחת שאול חלקם ילדים שתלו אותם על העצים בגבעון כי שאול הפר ברית עם הגבעונים אלוהים כעס והביא מגפה כדי שלא יכעס הוציאו את בני משפחת שאול להורג בגבעון.

אמנון כ

New member
זה באמת עצוב... כמו כיבוש אמריקה

ישבתי במוזיאון מול התמונה הזו במשך כחצי שעה ולא יכולתי להוריד ממנה את העיניים... במיוחד כשקוראים את הטקסט שליווה את התמונה (אין לי אפשרות להוסיף 2 תמונות, אבל זה מופיע באתר שלי). אני ממליץ לכולכם לקרוא את הספר "רובים חיידקים ופלדה" שמסביר מדוע למעשה כבשו האירופאים את שאר העולם, ולא היו אלו הילדים האמריקאים, האפריקאים או האבוריג'נים. (רמז: מסתבר שזה קשור לחיות שניתנות לביות ולגאוגרפיה). בין היתר מופיע שם סיפור כיבוש אמריקה בידי האירופאים. בקצרה: קולומבוס הגיע עם 600 חיילים חמושים לחוף, תפס את האינדיאני הראשון שנקרה בדרכו ודרש שיובילו אותו למלך. המלך הגיע בלווית 8000 חיילים נישא על ארון מהודר. קולומבוס נתן לו ספר תנ"ך ואמר לו "התפלל לאלוהיך החדשים!". המלך, שלא הבין את השפה, ולא ראה מימיו ספר מנייר בחן את הספר, ובסופו של דבר זרק אותו על הרצפה. ואז קולומבוס ואנשיו פשוט טבחו בכ-ו-ל-ם. כולם! 600 חיילים חמושים ומוגנים בשריונות ברזל טבחו ב-8000 לוחמים אמיצים שהיו חמושים בבד על החלציים ומוטות עץ. האינדיאנים נטבחו על מנת להציל את המלך שנפל בסופו של דבר בשבי. הספרדים דרשו את כופר של 20 אולמות מלאים בזהב - הכופר הגדול ביותר שניתן אי פעם בהיסטוריה! בתמורה הם הבטיחו לשחרר את המלך. הכופר ניתן לספרדים, ולשם כך הוחרבו מקדשים ואנשים תרמו כל פיסת זהב שהצליחו למצוא על מנת להשיג כמות זהב גדולה כל כך. ועם זאת הספרדים חייכו, שמרו את הזהב ו... הרגו את המלך. כשהגיע קולומבוס לאמריקה חיו שם כ- 20 מליון בני אדם. 95% מהם מתו תוך כמה עשרות שנים. אבל האמת היא שרובם לא מתו בעקבות מלחמות אלא מתו בעקבות החיידקים שהביאו איתם הספרדים מאירופה. במקרים רבים הגיעו הכובשים הספרדים לערים נטושות או גוססות עם מעט מאוד אנשים. במקרים רבים עזרו הכובשים הספרדים על ידי כך שנתנו שמיכות מכוסות בפשפשים כמתנה כביכול לאינדיאנים ואז צפו בהם גוססים במוות אכזרי ואיטי. תחשבו על המורל של אותם ילידים מסכנים - מלכם שהיה אל של ממש בעיניהם נטבח, ערים שלמות נכבשו, כל הסמלים הדתיים הושמדו והושפלו, לא היה שום אפשרות לפגוע בכובשים המוגנים, ונשקיהם המודרנים הרגו באופן קסום כמעט גם ממרחק רב. ובנוסף להכל מגפה נוראה פשטה בקרבם ועם זאת בכובשים היא לא פגעה כלל! היאוש השתלט, אנשים איבדו את הרצון לחיות, ואף יותר מכך - איבדו את הרצון להתרבות. ועם זאת עד היום חוגגים בעולם המערבי את "גילוי אמריקה" על ידי קולומבוס...

ran444

New member
ועוד האוסטרלים היום מודים

שניסו לבצע גנוסייד באברגנלים ולא הצליח להם כי כושר ההשרדות של האברגינלים במדבר הוא עצום הם יודעים למצוא מים במדבר הם מלקטים "טאקר פוד" זה האוכל שמלקטים. והיבשת באמת גדולה אבל הם השמידו אותם כמו שמשמידים היום החקלאים תוכים חלקם בסכנת הכחדה. במאות אלפים. האוסטרלים כבר הצליחו במאתים שנה של התיישבות לבנה להשמיד 80 אחוז מהfuna והflora ביבשת שזה צמחים ובעלי חיים כך שהאוסטרלים עם כול המודעות כביכול לסביבה הם אולי העם הכי הרסני מבחינת שמירה על הסביבה. גרתי שם שנתיים. הם גם אנשים מאוד נחמדים האמת אבל לא השאירו הרבה לדורות הבאים וחבל.

למעלה