האביב...

האביב...

חורף ראשון בחול (שוויץ). היה קצת טרומאתי. בחיי לא ידעתי שיכול להיות כל כך קר וחשוך, איפה השמש איפה? אבל השבוע יצאתי מהעבודה בשש והיה אור בחוץ! והיום היה נעים בחוץ (מעיל וגטקס אבל בלי פקל כובע כפפות צעיף וברר). יצאנו עם יותם לבילוי ליד האגם וחוץ מזה שיותם התעקש לנסות ולטבול באגם ואם לא הוא אז לפחות הכדור שלו ואם לא הכדור שלו אז כדור של ילד אחר שהוא לקח... צרחות עד לב השמיים (הממנו כמה שוויצרים). אבל השלמנו ובסוף שחקנו נהנינו וחזרנו הביתה עיפים אך מרוצים. רק שימשיך להתחמם. שבוע הבא חופשת החורף (אין חגים דתיים אז יש חופשות אחרות) שבוע בבית זה עונש ליותם, כך שאני מקווה שיהיה נעים בחוץ. סוף שבוע נעים לכולם. ענת

אני בטוחה שעד הקית אתה תשאל

איפה החושך........אצלנו באילרנד לפחות האור מתחיל מאיזה שלוש בלילה עד 12 בלילה יש רק איזה 3 שעות חושך בשיא הקיץ גם זה סיוטטטטטטטטט אבל מתרגלים !

אני בן-אדם של שמש

זה ממש לא הפריע לי שהיה אור באמצע הלילה. פרט לויכוחים המגוכחים עם הקונסירג לגבי הדלקת אור בחדר מדרגות... אבל חושך? דיכאון מוחלט! הכל כל כך אפור והשמש זה מן חיקוי עלוב. למשל את קוראת לילד את הספר מעשה בחמישה בלונים ומגיעה לחלק גדול גדול כמו השמש.. ומה יש בתור דוגמא - עיגול קטן עלוב... אבל אכן מתרגלים... אם כי יש כאן תפוסה מלאה על הגשרים בחורף בספורט החורף קפיצת ראש מגשר שלא על מנת לשרוד - כך שיש כאלה שלא מתרגלים... ענת

אנחנו הגענו לפה בתחילת החורף

נובמבר, הייתי בהריון עם תינוק וילדה בבית וזה הכניס אותי לדיכאון, אני יכולה לספר אבל שניחם אותי מראות הכריסמס המדהימים שהיו בדאבלין, כל חורף אני ממתינה למראות האלה, השנה גם לא התלהבתי וגם לא סבלתי מהחורף עם ילד שמריץ אותי נון סטופ....

ילד מסביב לשעון

זה עולם אחר (ולי יש רק אחד..) כריסמס בלוזאן זה לא להיט גדול. אני לא יודעת אם זה השווצרים הוא רק התושבים המקומיים אבל זה באמת היה עלוב במקרה הטוב. אני בטוחה שעכשיו שהאביב בפתח ואחריו הקיץ תוכלו להנות מהבחוץ... יותם למשל מאד אוהב לשחק ליד האגם אבל בקור שהיה פה אף אחד לא הוציא את האף מהדלת... הרבה יותר כיף לרדוף אחרי ילד בחוץ...

התחלתי לכתוב וכמובן

ארז החליט להכניס את המחשב למצב שינה
במקרה שלי אני מעדיפה שהאבא ירדוף אחריו כי הפעם האחרונה כמעט עלתה בחיים שלו שהוא ברח לי לכביש, אני רצתי בתנועה לא נכונה וכל השריר נתפס לי במקום כואב
ככה שזה כמעט נגמר רע..... בדרך כלל אני אחראית על מעין והוא (הבעל) על ארז..... זה התיכנון לטיסה לארץ (אפריל) אחרת אני מתאשפזת ישר בגהה...

שרונה13

New member
מי שמתלונן על קור מוזמן לסדרת חינוך

אצלנו במינסוטה... 30 מתחת לאפס השד יודע כבר כמה חודשים ... וכשהקיץ יגיע אז גם יגיעו היתושים... אוףףף למה בחרנו במקום הזה ?

../images/Emo24.gif איזה עונששששש שרונה

גם קור כלבים וגם יתושים
לפחות אין גו'קים מגעילים.....(ישראל) או יתושים מעופפים + חלזונות ענק (אירלנד) אולי נכין רשימת יתרונות זה יעזור לנו במקום לקטר

שרונה13

New member
את לא תאמיני אבל...

אומרים שיש כאן כאלו בקיץ (ג'וקים) אל תשכחי שבחורף קור אימים כאן כפי שכבר הבנת ובקיץ חום אימים וגם לח
מאוד

גם דבורים לא נעים../images/Emo10.gif

אצלנו בקיץ ועד ספטמבר יש המון דבורים וזה ממש מפחיד כי צריך לסגור את החלונות כדי שלא יכנסו הביתה. דבורים נורבגיות שלפי מה ששמעתי (ובמזל ללא נסיון על בשרי) הן לא מתות אחרי העקיצה

שרונה13

New member
אוי...

ואבוי אז מזל שאני לא בנורווגיה כי אני אלרגית לעקיצות דבורים.

הפסקתי להתלונן...

30- ? יש כזאת טמפרטורה? פה בגלל האגם זה הגיע בערך 15- וזה היה קרררררר ואין כאן יתושים בקיץ אבל בכל זאת לא הייתי נשארת.. השכנים אינם מוצאים חן בעיני, כלומר השווצרים והשכנים מעבר לקיר (עם קירות היו מדברים...). אין ספק עוד חצי שנה שנעזוב יהיה אחד הימים השמחים ביותר בחיי. אולי לא קר כאן אבל יש כאן הרבה מקררים.

השכנים האלה הם מהגרים ולא שוויצרים.

שאר השכנים ממש בסדר. אפילו הקונסיירז' נייתה חמודה אחרי שהדגמנו לה לאילו טונים ישראלים יכולים להגיע. מה שבאמת מציק כאן שהמחסור המוחלט בבידוד אקוסטי שמפוצה על ידי זה שכל השכנים חייבים לשתוק. את אומרת שבכל הבתים בעיר זה כך.

למעלה