האביר משבע הממלכות - ספויילר למי שלא קרא

kikona126

New member
האביר משבע הממלכות - ספויילר למי שלא קרא

אני עדיין באמצע הספר, אבל יש לי מספר שאלות:
1. עד עכשיו דיברו כמעט ועל רוב משפחות הלורדים המוכרים לנו משיר של אש וקרח חוץ מהסטארקים, הם עוד נגיע לאזור הצפון בסיפור?
2. העורב בעל העיניים, כל הזמן שאני קוראת עליו אני חושבת על העורב בעל 3 העיניים משיר של אש וקרח, ובימים האחרונים גם על "העורב" שיושב בתוך העץ ומלמד את בראן. לא יודעת אם יש קשר או לא אבל השימוש הזה ב"עורבים" מחזק את ההרגשה הזאת. האם לדעתכם יש קשר בין השניים?

הלדיל

New member
כמה תשובות.

1. יש התייחסות חוזרת לברון סטארק אדון הצפון והבעיות שלו עם יילודי הברזל. עם זאת, מרטין עובד כמה שנים על סיפור קצר של דנקן ואג שיתרחש בצפון ושמו "נשות הזאב של הצפון". גם הרבה משפחות אחרות רק מוזכרות אך לא מופיעות פיסית.
2. אותו האחד, רק צעיר במאה שנה. הערב בעל שלוש העיניים, נראה לי, הוא רק האוואטר שלו.

kikona126

New member
היתה לי הרגשה |ספויילר|

בקשר לשאלה השנייה, כי מוזכר עורב הדמים ומצד שני מוזכר שיש לו עיניים בכל מקום ושהוא מכשף..
עם זאת, באחד הקטעים שקראתי אתמול הוא ממש תואר כמחליף פרצופים. ואז פה השאלה היא האם הוא לא אותו האחד שמלמד את אריה כרגע?
&nbsp
בכל מקרה, אם זה העורב בעל שלוש העיניים או אחד מאמיניו של האל בעל אלף הפנים, השאלה היא: למה? למה, הוא בחר דווקא בסטארקים? ומה יצא לו מזה?
&nbsp
בספר יש תפיסת זמן, אבל אנחנו לא יודעים מה הגיל בו אנשים מתים ויודעים שיש משחק עם המוות...

הלדיל

New member
לדעתי

נאמר שהיו חולמים אחרים לפני בראן - חולמים שנכשלו ומתו. אירע המקרה והחולם שעורב הדמים גייס היה בראן סטארק. אני תפסתי את הביטוי "לעורב אלף עיניים" היא ביטוי לרשת מרגלים שבה ואריז יכול רק לקנא ולא כל המרגלים שלו אנושיים בהכרח - עורבים וכדו' . אין לזה קשר לאל בעל אלף הפנים. מעבר לכך, אחוות המתנקשים הזו לא מצטיירת לי כאחת שתיתן לך ללכת אחרי שסיימת את ההכשרה שלך אצלה. תראה כל המניפולציות שהם מפעילים על אריה בדיוק כדי למנוע תרחיש כזה. בני טארגאריין חיים זמן רב - גם אם לא בבריאות מופלגת - כמו עם אאימון טארגאריין שהיה מאריך לחיות מעבר למאה ושתיים שנותיו אם לא היה עוזב את החומה. גם עורב הדמים שבראן פוגש לא בדיוק דוגמא טובה למישהו ששרד את השנים - הוא מוצג כיותר עץ מאדם.

kikona126

New member

ומה הוא מנסה להשיג עם זה שהוא מגייס אליו את בראן?
מה אנחנו בעצם יודעים עליו שיכול לסייע לנו להבין את הכוונות שלו כיום? (בתקופת שיר של קרח ואש)

הלדיל

New member
שתי אפשרויות

עורב הדמים הוא בן בריתם של ילדי היער. הם אף עוזרים לו להכשיר את בראן. ניתן להניח שהוא מעורב במלחמה עם האחרים. אז מתקבל על הדעת שהוא פשוט מחפש עוד מישהו מסוגו שישמש עבורו כפת חתול במאבק בין ילדי היער לאחרים, ובמידה רבה, ישחרר אותו מחלק מחובותיו במסגרת ההסכם שעשה עם ילדי היער שבמסגרתו מגישים לו ילדי היער את השירותים שהם מגישים. אפשרות אחרת היא שהוא רואה בבראן יורש לכוחותיו ולחובותיו כלפי הממלכה.

kikona126

New member
היה כתוב

שהסמל של עורב הדמים הוא דרקון לבן על רקע שחור.
יכול להיות שזה אותו הדרקון הלבן שתמיד מדברים עליו שילחם בלבנים?
יכול להיות שהדרקון הלבן של דיאנריז הוא בעצם דרקון שהוא יכול להכנס לתוכו כמו שבראן עושה עם הזאב?
&nbsp
הוא לא היה דמות אהובה באביר משבע הממלכות, הבנתי שהוא היה לאחר מכן המפקד\לורד של השחורים ואז איך שהוא הוא הגיע למקום בו הוא נמצא עכשיו, קצת מוזר... יש פה הרבה חלקים חסרים בדרך...
&nbsp
עכשיו בקשר לאג, הוא בעצם אייגון הנורא? (או שכבר התחלתי לעשות סלט בסיפור) זה שהרג את אחות של נד?
&nbsp

strahd

New member
לא בדיוק

אג הוא אאיגון החמישי, הידוע בכינוי ה"בלתי ייאמן" כי הוא היה בן רביעי של בן רביעי והסיכוי שלו לשלוט היה אפסי. בכל מקרה, מי שהרג את בני משפחת סטארק היה אאריז השני, והוא הנכד שלו. הוא לא הרג את אחותו של נד, לא ידוע ממה היא מתה, יכול להיות שמלידה (חלק אומרים) או בגלל ראיגאר, אבל דווקא פה לאאריז לא הייתה נגיעה.

kikona126

New member
ודיינריז, היא הבת של מי בשושלת הזאת?

כבר הלכתי לאיבוד...

kikona126

New member
איזה עוד ספרים משלימים יש לשיר של אש וקרח?

זה מעניין כי יש אינפורמציה על הבאות...

kikona126

New member
ממשיכה על השרשור הזה
ילדי היער

יכול להיות שהגמדים בספר היו בעצם ילדי היער?
כי בסוף הספר מגלים שביצת הדרקון נגנבה ולמי מה שמבינים בסוף הדרך היחידה בה הביצה יכלה להגנב היא אם מישהו קטן יגנוב אותה...
ואז פה התחלתי לחשוב שאולי מדובר בילדי היער ולא בגמדים, מאחר ואיך שהוא עורב הדמים ידע שהאנשים שהיו במסיבת האירוסים היו מורדים.
&nbsp
מה שאומר שאולי יש דרקון או ביצת דרקון מעבר לחומה, או אצל עורב הדמים.
&nbsp
הספר הזה נותן אינפורמציה משלימה לשיר של אש וקרח.
&nbsp
עד שאמרו לי פה שדאנק מת בקרב, חשבתי שאולי דאנק הוא האיש השחור שהביא את בראן לעורב הדמים

למעלה