האגדה החיה הבאה - ישראל, 1904

האגדה החיה הבאה - ישראל, 1904

למי שלא יודע, בזמן האחרון אני עובד על פרוייקט רב פוטנציאל ונפח בשיתוף קק"ל ותנועות הנוער. מאז שבקק"ל גילו את משחקי-התפקידים, אנחנו מקבלים רמזים די בוטים שגובלים בהזמנה אגרסיבית-אסרטיבית ליצור פעולה לתנועות נוער בסגנון משחקי-תפקידים על תכנים קק"ליים-ציוניים. הזמן: הפעולה תועבר לתנועות נוער במסגרת פעילויות הקייץ. לא, לא מוקדם מידיי לדבר על זה, מפני שאם אנחנו רוצים להיכנס ללו"ז וללוח-התקציבים של הפעילויות האלה, יש להתחייב לכך מעכשיו. בעצם, הגם שהעבודה בעיצומה, אנחנו מתחילים לאחר את לוח הזמנים. נפח פעילות: נפח הפעילות המדובר הוא לכל הפחות 20 הפעלות במשך הקייץ, לא כולל פיילוט, כאשר קק"ל מעוניינת בכמה שיותר פעלויות (- קריא 60 במהלך הקייץ, לא כולל פיילוט), ובאפשרות לקיום פעילויות המשך שיגלשו לסוכות, חנוכה, ו...אלהים גדול. בכל פעילות צריכים להשתתף במינימום של המינימום - 100 איש. אולם אין לייעד את הפעילות ל-100 איש. יש להתכוונן ל-150 עד 250. אורך הפעילות - בין שעתיים לחמש שעות, כראות עינינו. ולמי שעושק במכפלות - מדובר בתקציב לא מבוטל שיכול לספק לכמה וכמה מאיתנו עבודה לקייץ במשחקי תפקידים (כן!כן!). לשפ כך, עלי להגיש בהקדם האפשרי לקק"ל פורמט למשחק ולתפעולו, והעבודה בעיצומה. בניית מפרט המשחק חולקה לשני קבצים עיקריים: *קובץ* *עלילה* ו*קובץ* *תפעולי*. את הקובץ העלילה כותב דיקי סמבן, וככל שמשגת עייני - הוא עושה עבודה מעולה. בשלב זה מניח הקובץ יסודות אייתנים לקבוצות המעורבות במשחק, למערכת היחסים ביניהם, להנעות היחודיות בכל קבוצה ומונה מספר מנופים עלילתיים לכל כיוון. את הקובץ התפעולי כותב עבדיכם הנאמן. הקובץ מניח יסודות לשיטת ההפעלה, סדרי-פעולות, אמצעים וטכניקות לקלוט את המשתתפים במשחק, ומנופים תפעוליים להמחשת העולם בצורה חיה ביותר תוך מעבר על השלבים השונים בכל הפעלה. כמו כן, אמור הקובץ לכלול מידע תפעולי-לוגיסטי המערב תמחור ריאלי, אולם, פה אני מודה שאני זקוק לעזרה, וניכר הצורך בקובץ שלישי שאמנם לא ייועד לקק"ל, אך חיוני להתקדמות הפרוייקט - *היערכות* *פיננסית*. אז אוקי, חבר´ה, עכשיו חורף, וגשם ובוץ. אך אני מתכונן לקייץ.
 

Sern

New member
על מה אנחנו מדברים בדיוק?

עקבתי אחרי ההתפתחות של הנושא הזה בפורום העמותה, אבל דבר אחד לא הבנתי.. אתה מדבר על "פעילות" לככה וככה משתתפים, מספר "פעילויות" מסויים לכל אורך הקייץ, וכו´. קודם כל, מהן בדיוק הפעילויות האלה? משחק היכרות חי מרובה משתתפים? באיזה עולם, באיזה נושא, איפה? למי בדיוק הפעילויות האלה יועברו? ("תנועות הנוער של קק"ל" זה שם מאוד כללי). ארם.
 
ובכן, זה קצת ארוך.

מהם "תנועות הנוער של קק"ל" עליהם אתה שואל: לקק"ל אין תנועת נוער מישלה. יש לה משהו קרוב לזה שמבוסס על נוער ירוק או משהו כזה, אבל קשה להבנתי לראות בזה תנועת נוער. אך בדומה לאופן שבו קק"ל מספקת שרותים לנו בכל פעם שאנחנו משתמשים ביער המלאכים בשביל הסאגה, היא מספקת שרותים למבחר עצום של תנועות נוער מכל מרחב הקשת הפוליטית. שרותים אלה כוללים שימוש ביערות, במתקני-שדה, וכיוצא באלה, כך שכל תנועת נוער שרוצה לפעול ביערות הארץ (המתוחזקים ע"י קק"ל) דיי צריך אותה. מעבר לכך, רוב תנועות הנוער מסתיעים גם באגף החינוך של קק"ל. על בסיס מערכת יחסים זו משווקת קק"ל לפעולות הנוער פעילויות שונות שיקדמו את האינטרסים שלה: החל מקירוב החניכים ליער, לטבע ולחזון הירוק, וכלה בהמחשת דילמות ציוניות. באותה המסגרת קק"ל מעוניינת לנסות לשווק לתנועות הנוער פעולה בסגנות משחק-תפקידים. מהם הפעילויות האלה? על פי האופן שהדברים מתנהלים בו עכשיו, מדובר במשחק תפקידים במתכונת דומה למתכונת משחק האבירים שהורץ בעכו ע"י דודי ואני, רק בקנה מידה שונה של מספר משתתפים ושל בנפח פעילות. על המשחק הנכתב כרגע אוכל לומר זאת: העולם - העולם שלנו, ארץ ישראל בשנת 1904. הנושא - לשאול על הנושא זה כמו לשאול מה הנושא של R שאנחנו מכירים. לכל התרחשות יש כמה וכמה פנים, וכמה וכמה מובנים, כך שאי אפשר לתת נושא אחד, אלא מכלול של נושאים. המכלול המדובר כאן: האוכלוסיות השונות בארץ באותה התקופה, על מערכות היחסים ביניהם (השלטון הטורקי, הישוב הערבי, האפנדים הסורים, הישוב הישן, הישוב החדש, העליה השנייה, אגודת השומר, המשרד הארץ-ישראלי והתנועות הלאומיות הראשונות בארץ), רכישת האדמות הראשונות ופיתוחן, מערכת היחסים עם הציבור הערבי (עבודה עברית/עבודה ערבית, דו-קיום/מלחמה), מפעלי הברון רוטשילד, יק"א, ביל"ו, המשרד הארצישראלי הראשון, הבדואים, הצ´רקסים, השלטון הטורקי... ...ועוד. מערכת הנושאים מורכבת ורחבה כל-כך משום שמדובר בפעילות שאמורה להכיל 250 שחקנים בשכבות גיל שונות, כך שעל מנת לספק תחומי עניין שיכילו מסרים חינוכיים לכל הרמות אנחנו חייבים להכיל הרבה, ולשלב בין הכל במינון נכון. מקווה שעניתי.
 
למעלה