האגח האטרקטיבית ביותר היום

THE_ENDLESS

Active member
הוספנו "מאמר" שבו יש תזרים של האגח ההיברידית של ג'י סיטי אירופה וגם שאלות ששאלו אותנו ותשובות.

הנה קישור.

זאת לא המלצה
התחזית שלך לא נכונה לדעתי.
אכן יהיה גידול בריבית בשנת 2026 אבל לדעתי לא צפוי פירעון באג"ח הזה.
בגלל סוג האג"ח הזה (היברידי) הוא לא רשום בספרי החברה כחוב אלא כהון ולכן הוא מהווה בסיס נוסף (ואחד מאוד זול) למינוף.
כל חוב שהם יקחו עם מאפייני נשייה דומים יהיה יקר בהרבה גם אחרי עדכון הריבית ב2026.

בנוסף, בסבירות גבוהה סביר להניח שבמחזור חוב הבא של ג'י אירופה גם הוא יהיה בריבית משתנה ולא ברור אם הוא באמת יהיה זול יותר כי בסיס ההצמדה בסדרה ההיברידית משתנה פעם בכמה שנים בהשוואה לשינוי כמעט מיידי כאשר מתקיימת עליית ריבית בהלוואות רגילות.

yel5

Well-known member
התחזית שלך לא נכונה לדעתי.
אכן יהיה גידול בריבית בשנת 2026 אבל לדעתי לא צפוי פירעון באג"ח הזה.
בגלל סוג האג"ח הזה (היברידי) הוא לא רשום בספרי החברה כחוב אלא כהון ולכן הוא מהווה בסיס נוסף (ואחד מאוד זול) למינוף.
כל חוב שהם יקחו עם מאפייני נשייה דומים יהיה יקר בהרבה גם אחרי עדכון הריבית ב2026.

בנוסף, בסבירות גבוהה סביר להניח שבמחזור חוב הבא של ג'י אירופה גם הוא יהיה בריבית משתנה ולא ברור אם הוא באמת יהיה זול יותר כי בסיס ההצמדה בסדרה ההיברידית משתנה פעם בכמה שנים בהשוואה לשינוי כמעט מיידי כאשר מתקיימת עליית ריבית בהלוואות רגילות.
למה אתה חושב שלא צפוי פרעון בשנת 2026?
ב 04.11.26 נגיע לתחנת האיפוס הראשונה. אם השטר לא ייפרע עד יום זה אז הריבית החל מיום זה תקפוץ לרמה A:
A= 3.625% + 5 years euro mid-swap
כלומר הקופון יהיה להערכתי לפחות 6%. עד 26 צפוי שהריביות ירדו קצת מרמתם היום. ריבית של 6% תהיה גבוהה מדי לחברה והנחת העבודה שלי שתעדיף לפרוע את השטר. סביר שתצליח למחזר בריבית נמוכה יותר.
אגב, אם לא תפרע ונקבל רק 6%, תשואת הקופון תעלה לרמה של סביב 20%. כבר לא ברור האם עדיף שהשטר ייפרע...

tby1

Active member
ריבית של 6% תהיה גבוהה מדי לחברה והנחת העבודה שלי שתעדיף לפרוע את השטר. סביר שתצליח למחזר בריבית נמוכה יותר.
גבוהה מדי ביחס למה? זה לא חוב, זה תחליף הון , מעין מניות בכורה, הלוואת מזנין רק ללא תאריך פדיון.

כל זמן שהריבית על החוב נמוכה מהתשואה על ההון שהחברה מניבה לבעלי המניות שלה , מדוע לפרוע? 6% עלות הון היא כלום לחברת נדל"ן ואם בכלל לא צריך להחזיר את מרכיב ההון הזה אז בכלל זו עסקה מצויינת לחברת נדל"ן מניב. בניגוד אליך , אני מניח שב- 2026 החברה לא תגייס חוב נחות ב- 6% אלא ביותר .

האפ-סייד ההוני הוא לא מפרעון אלא מירידת סיכון החברה / ירידת ריבית -המחיר יתקן . פשוט יש כאן כלי פיננסי עם מח"מ סופר ארוך כך שרגיש מאוד לשינויי ריבית / סיכון ונקלע לסערה מושלמת - גם הריבית עולה וגם הסיכון של החברה עלה .

וכמובן , החל מ 2026 התשואה על ההשקעה קופצת משמעותית וזה נהדר , רק יכול להיות, בהינתן שהריבית עוד קצת תעלה, שאפשר יהיה לרכוש האג"ח עוד שנה באותו מחיר

• Like
Reactions: dw

THE_ENDLESS

Active member
למה אתה חושב שלא צפוי פרעון בשנת 2026?
ב 04.11.26 נגיע לתחנת האיפוס הראשונה. אם השטר לא ייפרע עד יום זה אז הריבית החל מיום זה תקפוץ לרמה A:
A= 3.625% + 5 years euro mid-swap
כלומר הקופון יהיה להערכתי לפחות 6%. עד 26 צפוי שהריביות ירדו קצת מרמתם היום. ריבית של 6% תהיה גבוהה מדי לחברה והנחת העבודה שלי שתעדיף לפרוע את השטר. סביר שתצליח למחזר בריבית נמוכה יותר.
אגב, אם לא תפרע ונקבל רק 6%, תשואת הקופון תעלה לרמה של סביב 20%. כבר לא ברור האם עדיף שהשטר ייפרע...
התייחסתי לזה בצורה דיי טובה בתגובה הקודמת.
אג"ח היברידי גם ב6%-7% הוא סופר זול לחברה גם מבחינת תזרים וגם מבחינת איפה שהוא עומד מבחינת סדר הנשייה.
כולנו יודעים מה העלות של אשראי מזנין/הון מועדף/קוקו וזה ממש לא 6%.

אני מציע שתסתכל על זה כהלוואה צמודה ליורו עם תשואה 13% שתתווסף לה ריבית step up ב2026 אבל בלי מועד פירעון ידוע, אני חושב שזה נכון יותר גם מבחינה ריאלית וגם מבחינת שמרנות.

בנוסף, אני רוצה להתייחס לכמה נקודות בכתבה שפורסמה כאן.
גי סיטי ט"ז הוצגה כנחותה באופן מוחלט בהשוואה לאג"ח הזה וזה לא בדיוק נכון.

1. יש לה את היכולת להיפרע גם מגי ישראל, סיטיקון, גזית הוריזון, גזית טריפל וגזית ברזיל.
והמניות המשועבדות של ג'י אירופה לא מהוות מקור פירעון משמעותי ואת זה אומר גם השוק (לפי הspread המאוד נמוך בין הט"ז ללא מובטחות) וגם חברת הדירוג שלא העניקה לה דירוג גבוה יותר.

2. אם באמת נקודת המוצא הוא פירוק היום אז באמת ההיברידית עדיפה אבל זה לא המצב, היום המצב בג'י אירופה הוא טוב וזה מאפשר לכצמן לבצע מכירת נכסים ולעלות את העודפים אליו לתשלום האג"חים של ג'י סיטי.
כלומר כל נכס שהוא מוכר בג'י אירופה ומעלה את רמת המינוף בגי אירופה תוך שיפור מצבם של הסדרות של ג'י סיטי האם.
בהתחשב בזה שאין לחץ של פירעונות בג'י אירופה אבל כן יש בג'י סיטי אז התרחיש של עלייה במינוף אצל אירופה הגיוני מאוד וזה כמובן הרעה במצב של ההיברדיות לטווח הרחוק.

Reem88

Well-known member
"בהנחה שהכל ישולם במועד וללא עיכובים" זאת הנחה לא הגיונית, לכצמן יש הלוואת בלון שלא רשומה בספרים כהלוואה למה שיפרע אותה?
אז הוא ישלם יותר ריבית מ 2026 וימשיך לחלק דיבידנדים לבעלי המניות.

למעשה יהיה לו כדאי להחזיר את האג"ח ההיברידי הזה רק כאשר הריבית במשק תרד (אם תרד) וההלוואה הזאת תהיה יקרה בפער גדול ממה שיוכל לגייס בצורה רגילה.

Reem88

Well-known member
למעשה כדאי למחזיקי האג"ח ההיברידי הזה להגיע לחדלות פירעון כמה שיותר מוקדם, כי אז הם קודמים לנכסים ויקבלו את הכסף לפני אג"ח האם.

במהלך עסקים רגיל, אגח"י ג'י סיטי (חברת האם) יראו את הכסף קודם ואין לזה התייחסות בכתבה (משווים לאג"ח ללא מח"מ)

• Like
Reactions: dw

yel5

Well-known member
לא אגח אלא שטר צמית (perpetual note).
שטר בליגה של אגחי דלקב בקורונה. פוגשים כמותו אחת לשנים.
שטר שמגלם הסדר בחברה רחוקה מהסדר שמתפקדת היטב ומרוויחה יפה.
כל הנכתב מבטא את דעתי הבלעדית.
מחזיק. למתענינים, הבוקר קניתי בשער 29 סנט יורו.

dw

Well-known member
מנהל
לא אגח אלא שטר צמית (perpetual note).
שטר בליגה של אגחי דלקב בקורונה. פוגשים כמותו אחת לשנים.
שטר שמגלם הסדר בחברה רחוקה מהסדר שמתפקדת היטב ומרוויחה יפה.
כל הנכתב מבטא את דעתי הבלעדית.
מחזיק. למתענינים, הבוקר קניתי בשער 29 סנט יורו.
זו אמירה מרחיקת לכת לטעמי.
גם אם מדובר בהצעת השקעה אטרקטיבית הרי שאני לא חושב שהיא קרובה לאטרקטיביות של אגחי דלק בזמנו.

אני מבין שמציעים לנו פה 13% צמוד יורו, ללא מחוייבות למועד פרעון, בשוק פחות נוח למשקיע המקומי ונדרש סכום השקעה מינימלי גבוה יחסית למשקיע הפרטי הקטן (6 ספרות)

לחילופין אפשר לקנות בשוק המקומי אגחי ג'י סיטי בתשואה של 9-10% צמוד מדד (שכיום 5% מפולפלים אם כי נניח שירד בהמשך), אפשר בסכום שהרבה יותר מתאים למשקיע הפרטי הקטן (אלשחים עד עשרות אלשחים), מועדי פרעון ידועים ואם תהיה בעיה ונגיע להסדר אז נבקש פיצוי (ריבית, אקוויטי) ולכן אלה מהווים תחליף מקומי לא רע.
אם התשואה באגחים המקומיים תמשיך ותרד, בעוד שהאגח ההיברידי ישאר במקומו אז אכן הוא יהפוך לאטרקטיבי יותר משמעותית.
כרגע הדלתא לא נראית לי ככזו המצדיקה החלפה.

עם ריבית נמוכה של 3.6% אני לא רואה סיבה מדוע אגח היברידי (תחליף אקוויטי) של חברת נדלן ממונפת ומסוכנת צריך להסחר באזור הפארי והגיוני שיסחר משמעותית מתחת. מה שכן בשערים הללו לפירמה עצמה כן משתלם לקנות אותם ואשמח אם כצמן יעדיף לעשות בייבק באגח ע"פ לחלק דיבידנד.

Reem88

Well-known member
קנית דרך חבר בורסה מקומי?
כמה עמלות יש על הדבר הזה בקניה/מכירה?
האם יש עמלות על כל קבלת ריבית?

yel5

Well-known member
קניתי דרך הבנק.
על קניה של 100K יחידות שילמתי עמלות בסך 1,300 שח.
לא יודע.

yel5

Well-known member
לא שולל. אם קנית את האגח, מסקרן לשמוע כמה עמלה שילמת על 100K יחידות?.

yel5

Well-known member
עמלות ששילמתי (ברקע צהוב) עבור 100,000 יחידות מסתכמות ב 1,297 שח. אשמח לשמוע על עמלות ששילם מישהו אחר.

1686043282923.png

למעלה