האדם בא מהקוף...

האדם בא מהקוף...

והקוף בא... מאין? אלוהים לא יצר אותנו, אז מי כן? אומרים שאנחנו מהקוף, אבל איך הקוף נוצר? מה היה אחרי המפץ הגדול?

תשובה

הקוף בא מאביו הקדמון, שבא מאביו הקדמון, וכך הלאה, עד שמגיעים לאמבה (לפחות מה שידוע לי, בהחלט יתכן שאני טועה ומטעה לכן אני מקווה שהמבינים היותר גדולים של הפורום עוקבים). בנוגע למה היה אחרי המפץ הגדול? אני לא בטוח שיש במקלדת שלי מספיק דיו וירטואלית על מנת לספר לך, אפילו בקצרה, מה ארע ב15 מיליארד השנים האחרונות, המוגדרות כ"מה שהיה אחרי המפץ הגדול"...

SilentMike

New member
לא אמבה כנראה.

אבל פרוטוזואה אחרת. ולפני כן חיידק. ולפני כן רצפי דנ"א או רנ"א שיוצרו כנראה בצילה של משכפלת קדומה יותר, שטיבה עדיין בלתי-ידוע.

Wolverchenus

New member
אז ככה

האדם לא בא מהקוף. הקוף והאדם הגיעו שניהם מאב קדמון משותף. שהגיע הוא מאב קדמון שלו. שהגיע מאב קדמון שהיה יותר קדמון. עד שבסופו של דבר נגיע לצורת חיים ממש בסיסית. עד שנגלוש לתורת הabiogenesis שמדברת על יצירת חיים מדומם (שאינה קשורה במישרין לאבולוציה). ומה היה אחרי המפץ הגדול? הרבה דברים. לאיזה תקופה את מתכוונת? מדברת על איך נוצר כדור הארץ ומערכת השמש? זה כבר דיון אסטרופיזיקלי. אבל בגדול מניחים שהיה כאן גוף או גופים שמימיים אחרים שהלכו קאבום הרבה לפני מערכת השמש שלנו (מה שמסביר אולי למה יש הרבה יסודות במערכת השמש שלנו ולא מימן כמו שנוטים לצפות למצוא). אחר כך נוצר מרכז כבידה שהפך להיות השמש שלנו שהתחיל לסובב סביבו את האבק והחלקים סביבו עד שגם הם התגבשו לגופים שמימיים בהתאם לחוק השלישי של קפלר ואחד מהם הפך לכדור הארץ. על התהליכים של כדור הארץ כבר אין לי כוח לפרט. בכל מקרה, קרו הרבה דברים אחרי המפץ הגדול.

Yaron Livne

New member
אז ככה: (אהלן):

ממיקרואורגניזמים בילווסטון במים רותחים -> עצות וכל מיטוכונדריות -> צמחים צפרדעיים -> דו-חיימים כאלה -> לטאות (זאורוס) -> מעין עכבר דולפין -> מעין קופים עכבריים -> פרימאטים -> שושלת האדם הקדמון עד האדם של היום.

deja

New member
שאלות

1. מדוע דווקא לפני 13.7 מיליארד שנה? איך הפיצוץ לא אירע לפני כן, מה גרם לו להתפוצץ בדיוק באותה נקודה? 2. מהיכן הגיע כח המשיכה פתאום? 3. ציטוט: "כדור-הארץ נוצר מהתלכדות של מיליוני גושי סלע, שסבבו בחלל, ויצרו גוש אחד. ההתלכדות שחררה חום עצום וכדור-הארץ היה כולו מותך ולוהט" אם אותם חומרים (שמהווים חיים וכו') שמרכיבים את את כדור הארץ נוצרו מחומרים שהסתובבו בחלל, מדוע אותם חומרים לא יצרו חיים על כוכבים אחרים באותה צורה שהם יצרו חיים על כדוה"א? 4. איך התחילו פתאום לרדת גשמים? 5. איך המדע יודע את כל הדברים הללו? על סמך איזו בדיקה? אפשר לקבל לינק או משהו?

קצת תשובות

1.לא היה פיצוץ, טעות נפוצה לחשוב שהמפץ הגדול הינו פיצוץ שפיזר את כל החלקיקים ביקום.על פי המודל הקוסמולוגי המקובל כיום, לפני היווצרות היקום הייתה כל האנרגיה ממנה נוצר בצפיפות אינסופית הנקראת "ייחודיות", לא היה דבר מלבד הייחודיות ולכן לא ניתן להגדיר את הייחודיות כמימד בר הגדרה כלשהי.לא הייתה "נקודה" שממנה הכל החל.אחרי המפץ, היקום החל להתקרר ולהתרחב במהירות רבה,רמת הצפיפות ירדה והחלו להיווצר קווארקים וגלאונים,פרוטונים ניוטרונים ואלקטרונים,מהם נוצרו האטומים ומהם נוצרו הליתיום,המימן וההליום. בעבר חשבו כי היקום הינו סטאטי,עד שבשנת 1929 גילה האבל בעזרת בדיקה של תופעה של שינוי תדירות ואורך גל כי היקום הולך ומתפשט,הוא אף הגה נוסחה לחישוב התפשטות היקום לפיה מהירות התרחקותן של גלקסיות פרופורציונאלית למרחקן,גילויו זה הניח את היסודות לסברה שהיקום בראשיתו, היה בצפיפות אינסופית ע"י שימוש בעקרון הנקרא חיזוי רגרסיבי.חישוביו של האבל בנוגע לראשית היקום היו מוטעים לחלוטין שונו ותוקנו שוב ושוב,נכון להיום , היקום נוצר לפני 13.7 מיליארד שנה. 2.הגרביטציה מתבססת על עיקום המרחב-זמן. כל מסה מעקמת את המרחב-זמן באופן פרופורציוני לגודלה. 3. אולי יש חיים על פני כוכבים אחרים ?,מבחינה הסתברותית, הסיכוי לכך גבוה, האמצעים שעומדים לרשותנו לא מאפשרים לנו לתייר ביקום ולבחון כל כוכב וכוכב,המעט שאנו יכולים לעשות זה לשלוח מדי פעם תיבות מחקר לא מאוישות למאדים ולקוות לטוב. 4.אף אחד לא יודע בוודאות כיצד נוצר גשם.על פי תיאוריה אחת, גשם נוצר ע"י קפיאת טיפות נוזליות לגבישי קרח וגידול גבישי הקרח עד לגודל המאפשר להם ליפול אל מחוץ לענן, להפשיר ולהגיע לקרקע בצורת גשם או ברד.

deja

New member
חיים נוספים

התשובה לשאלה השלישית לא כל כך מקובלת עלי. ההגיון שלי אומר, שאם נוצרו פה חיים בעקבות חומרים מסויימים שהיו בסביבה, ההסתברות שאותם חומרים ייצרו חיים על כוכבים קרובים צריכה להיות גבוהה. אולם בכוכבים הסמוכים אלינו (כמו הירח למשל) אין חיים. נראה לי קצת לא הגיוני...

Wolverchenus

New member
הריח לא זהה בהרכבו לכדור הארץ.

הוא אפילו לא ממש דומה. אני לא יודע למה הסקת שהירח מורכב מחומרים כמו שיש על כדור הארץ. מעבר להכל גם אם החומרים היו זהים צריך לסבור את כוח ההסתברות ביצירת חיים (אך זהו דיון לפורום abiogenesis [אם היה כזה])

deja

New member
לא הסקתי

שהירח מורכב מחומרים זהים. הסקתי לפי הכתבה שקראתי, שכל החומרים היו בתפזורת ביקום, ובאיזו שהיא נקודה, החומרים התלכדו ויצרו את הכוכבים ביניהם גם כדור הארץ. ההיגיון שלי אומר שהחומרים היו צריכים להתפזר באופן שווה יחסית. אולם זה לא המצב שנוצר ולכן נראה לי תמוה.

מסכים עם

Wolverchenus ובנוסף,אף על פי שאינני רואה הכרח בתפזורת יחסית זהה מפאת האופי המיוחד של היקום, סתם נקודה למחשבה - מניין לך שהחומרים לא התפזרו באופן שווה יחסית ? המרחק בין כדור הארץ לפלוטו למשל, או אפילו בין שביל החלב לאנדרומדה הינו אפסי ביחס לגודל היקום.

Wolverchenus

New member
זה לא המצב שנוצר.

החומרים לא התפזרו שווה בשווה אחרי המפץ הגדול ומעבר לזה, היו פה דברים אחרי המפץ הגדול ולפני יצירת מערכת השמש. ההנחה היא שהיה פה כוכב אחר שהתפוצץ לפני מערכת השמש ולכן חומרים שלא תצפה למצוא בתצורות כוכביות ראשוניות (כל דבר שאינו מימן והליום) נפוצים מאוד במערכת השמש. (חומרים כמו פחמן ומתכות שיכלו להווצר מהפיכתו של כוכב מימן לסופרנובה)

לא משכנע

טיבם הראשוני של רכיבי היקום שלפי טיעונו התפזרו באופן זהה יחסית מאפשר שמבחינה סטטיסטית לפחות תהליכים של קריסת כוכבים התרחשו במרחבים מדודים.

זה

הצבעת על תהליכים שהתרחשו לאחר המפץ הגדול ועד ליצירת גלקסיות כאינדיקטור או מקדם תיאורטי של הוכחה לאי שיוויוניות פיזור ה"חומרים", מצד שני, יתכן כי אותם "חומרים" או רכיבי יקום ראשוניים (שלפי מה שהבחורצ'יק אמר, יתכן והתפזרו במידה שווה) היוו קרקע פוריה ליצירת טריגרים זהים לתהליכי קריסת כוכבים והיווצרות גלקסיות. מבחינה תיאורטית סטטיסטית, זה יתכן.

Wolverchenus

New member
אני לא רואה איך

ובכל מקרה, התיאוריה הנוכחית של האסטרונומיה מתארת יקום שבו חלקים לא התפזרו בצורה שווה מה שיצר בסופו של דבר יקום לא אחיד. יש גם לציין שלא כל החומרים שנוצרו כנראה במפץ הגדול היו בעלי אותם תכונות (מה שמכונה חומר אפל) דבר נוסף שגרם לאי אחידות ביקום אפילו תוך כדי ההתפשטות.

לא נכון

המודל הסטנדרטי של הקוסמולוגיה לא מדבר על התפזרות או אי התפזרות מ מ ו צ ע ת של חומרים במידה שווה באופן יחסי ביקום ,גם אין באפשרותנו להעריך או לבדוק זאת.אני אגב נוטה להסכים עם הסברה שה"חומרים" לא התפזרו במידה שווה באופן יחסי מסיבות אלו ואחרות,אולם רק מציין שאין אפשרות לקבוע זאת חד משמעית לפי הטיעון שלך,התולה את אי האחידות בתהליכים שהתרחשו מהמפץ הגדול ועד ליצירת גלקסיות כמו לדוגמא, קריסת כוכבים ומכך להסיק שמידת פיזור החומרים ביקום אינה שווה באופן יחסי. אפשר דווקא כן לציין שההליום,המימן והאבנן, החומרים שנוצרו לאחר הסתדרות האטומים לא היו בעלי הגדר כל כך פלורליסטי של תכונות. החומר האפל מהוווה בערך 23 אחוזים מכלל החומרים ביקום, לא הוא שגרם או גורם להתפשטות אלא האנרגיה האפלה, שטיבה עדיין לא ברור, יש המשייכים אותה לאנרגיה האפלה הקדמונית שגרמה לטפיחת היקום,אך לא ברור לי מדוע אתה חושב שהיא משפיעה על אי אחידות מ מ ו צ ע ת של החומר ביקום.

deja

New member
התשובה שלך

לא נתפסת אצלי. איך ייתכן שכל החומרים שהיוו את יצירת החיים הראשונית התנקזו דווקא בכדור הארץ? זה נראה לך הגיוני מבחינה הסתברותית? לי לא. אתה ידוע מה? אפילו חומרים אחרים, כמו מים או מתכות מסוימות אינן קיימות על הירח למשל (למיטב ידיעתי לא מצאו עדיין. אם היו מוצאים זהב על הירח אני בטוח שכבר היו שומעים על כך).

למעלה