האדם הוא התעלמות מהעכשיו../images/Emo140.gif
משחר קיומו, האדם מתאמץ ומנסה למצוא מענה לשאלות אלה - מהי מטרת החיים או הקיום, מהן המטרות שהיו לקדוש ברוך הוא לברוא את עולמו. ההגיון האנושי ודרכיה של ההכרה הם פשוטים וברורים למדי: אם אני בונה דבר-מה, אני בונה זאת עבור מטרה כלשהי. לפיכך, המסקנה המתבקשת היא שאם הקדוש ברוך הוא ברא עולם, ברור מאליו שהייתה לו בכך מטרה כלשהי.
ההכרה חושבת במושגים אלה מסיבה פשוטה : כל קיומה מכוון לעבר ולעתיד. אך שומה עלינו לדעת כי העבר אינו קיים במציאות. הוא אינו קיים אלא בזיכרוננו... וכל עוד אנו חיים בנוסטלגיות ובזיכרונות אנו נעדרים לחלוטין מן הרגע הנוכחי. וגם העתיד אינו קיים.
קיומו נמצא בדמיוננו בלבד... ובעצם, העתיד אינו אלא הקרנה של העבר. שכן אנו יכולים לצפות או לדמיין את העתיד אך ורק ביחס למה שאנו כבר מכירים מעברנו...
המשך בקישור המצורף
משחר קיומו, האדם מתאמץ ומנסה למצוא מענה לשאלות אלה - מהי מטרת החיים או הקיום, מהן המטרות שהיו לקדוש ברוך הוא לברוא את עולמו. ההגיון האנושי ודרכיה של ההכרה הם פשוטים וברורים למדי: אם אני בונה דבר-מה, אני בונה זאת עבור מטרה כלשהי. לפיכך, המסקנה המתבקשת היא שאם הקדוש ברוך הוא ברא עולם, ברור מאליו שהייתה לו בכך מטרה כלשהי.