אפשר, אבל הפורום הזה נחמד.
איזו אוניברסיטה? הרב קוק לא משנה לעניין זה. אני לא מכיר את המגמה הזו, ולא מודע לרעיונות אחרים פרט לבריאה והזריעה החוצנית (שממילא לא פותרת כלום). אפשר גם לומר שייתכן שהייתה היווצרות ספונטנית של כל החיים, אבל כמו בעניין הרעיון האלוהי גם במקרה הזה אין, בעת הזו, על מה לדבר. יש כלים ויש יותר מתיאוריה אחת. הוויכוחים הבולטים כיום, למיטב ידיעתי, אינם בנוגע לשאלת קיום התהליך, אלא בנוגע לדרך פעולות ומספר פרטים (או שאלות עקרוניות) שלבים מסויימים שעוד לא ברורים. לא כתבתי מה שאתה הבנת. כתבתי שלא ידוע היום על האפשרות של אבולוציה רצונית. לא סתרתי את עצמי. ישנם בע"ח עם מבנה גנטי פשוט בהרבה מזה של כל ציפור, וההבדל בין המינים של הללו הוא קטן מההבדל הגנטי בין מקור העורב למקור העורבני. אני חושב שההרצאה לא הייתה ברורה מספיק או שלא הבנת טוב. נבהיר: המוטציה היא שינוי יחיד של החומר הגנטי בתא יחיד או בצורה זהה בתאים רבים באותו הזמן. המוטציה יכולה להתרחש בתא בוגר בעל תפקיד ברור (תא עור, למשל) או בתא צעיר (תא זרע, לדוגמא) ללא ייעוד ברור (תא אב), מסיבות רבות ומגוונות. אם השינוי מתרחש בזיגוטה (התא הנוצר מהפריית ביצית בתא זרע) אז העובר המתפתח ממנה "ייבנה" בהתאם לחומר הגנטי החדש, כלומר זה שעבר מוטציה, ויכיל את השינוי הפיסי ביחס להוריו ו\או שאר בני המין. אפשר לפרט עוד, אבל זה מספיק מתומצת, אני מניח, כדי שתבין שהדבר אפשרי. ראוי לציין שהשינויים הם בד"כ "קטנים", ולא דראסטיים. במלים אחרות, שממית לא תטיל ביצה של תנין, אבל לאורך כמה עשרות ומאות אלפי שנים סביר שתוכל להיווצר שרשרת הטלות שתקשר בין שממית לגרסא ראשונית של תנין. "מוטציה", כאמור, הוא מונח מדעי שמתייחס לשינוי בגן, אבל נוטים לשאול אותו גם לציון החיה שעברה את השינוי המדובר בגן. למישהו יש הצעה לעברות המילה "מוטציה", או שישנו כבר עברות עבורה?