האדם מרכז היקום ????

ariegur

New member
האדם מרכז היקום ????

מהתשובות לנושא אם יש אלוהים, יש לי רושם שלא כולם יודעים איפה אנחנו חיים. האם האדם הוא מרכז היקום ? כשאנו מביטים בעין בלתי מזויינת לשמיים בלילה, אנו רואים כמיליארד גלקסיות - ואנו לא רואים את כל היקום. בגלל המרחקים הגדולים אנו גם לא רואים את היקום במצבו האמיתי כיום. בכל גלקסיה יש כמיליארד כוכבים. אנו נמצאים בגלקסית שביל החלב - שגם בה כמיליארד כוכבים. כלאמר, אנו חיים על כדור אחד מתוך מיליארד בגלקסיה שהיא אחת מתוך מיליארדים שנמצאות ביקום. האם קשה להבין שאנחנו זה כלום ?? האם אי אפשר להתיחס לשאלת קיומו של אלוהים ביקום (שמתנהג לפי חוקיות מדהימה בדיוקה) מבלי ``לדחוף`` כל הזמן את ``האדם``. אז מי שעוד לא מבין שאנחנו = כלום, קשה לו להבין את המושג ``אלוהים`` בהקשר של היקום - ולא בהקשר של דת, אמונה,אריה או סופטי, חיים ומוות ועוד מושגים קטנים ואפסיים לחלוטין בכל הנוגע ליקום בו אנו נמצאים. אריה

אריה, תראה אין כל קושי בלהמעיט....

בערכו של האדם, כן אנו גורמים למלחמות,מחלות,הרס של הטבע... אבל בוא נניח לצורך הדיון בלבד שאנו בין הגזעים הצעירים ביותר ביקום ובים המתקדמים שביניהם. הרי אתכן מאוד שבעוד 5000 שנה אנו נאכלס כוכבי לכת אחרים, הרי ידוע שלטבע האנושי יש את הנטיה לקולוניזציה של עולמות, ובעוד 5000 שנה אנו נהיה מעין אלים לתרבויות אחרות שיותר צעירות מאיתנו. אז נכון מאוד קל להציב אותנו כל גרגר חול מול היקום, אך כל עוד אנו מנסים, חושבים שואפים יש לנו סיכוי להצליח. אני מאותם האנשים שמאוד מאמינים בשאפתנות האנושית ותוען שהיא זאת שתביא אותנו אל המרקחים של הזמן והחלל. אז אני כן אמשיך לדחוף את האדם לכוכבים (נכון זה יומרני) , כי לדעתי עדיין יש לנו סיכוי. סגול

Tangled_Heart

New member
מצטרפת לסגול

אז מה אם זו התיימרות? טבע האדם (אני יודעת שיש כאן אנשים שאוענים שאין כזה דבר בכלל, אבל אני בוחרת להשתמש במושג זה) הוא כמו שאמר סגול, קולוניזציה, כן, גם אם מדובר בעולמות. אני אוותר על האפשרות של חזרה על הדברים של סגול ואני לא מתכחשת לעובדה שאנו כלום מול כל היקום, ממש לא. רוני.

ariegur

New member
חברה,

הכוכב הכי קרוב אלינו - (שלא בטוח שיש בסביבתו משהו מתאים להתישבות שלנו) הוא במרחק 4.5 שנות אור מאיתנו. איך בדיוק אתם מתכוונים לישב כוכבים ביקום ? אריה

softy

New member
כדור הארץ הוא מרכז היקום! נקודה!!!

מבחינתי כדור הארץ הוא מרכז היקום והאדם הוא מנהל המרכז הזה. כל הגלקסיות למינהן הן בסך הכל מקבץ של סלעים, קרחונים ומצבורים של גזים שמפוזרים באופן אקראי על פני הסטטוספירה, רובם מתנהגים בלי הגיון מובנה, ומועדים לפורענות כזו או אחרת. כדור הארץ הוא הכוכב הכי מפותח, כל עוד לא הוכח אחרת. כדור הארץ מתנהל על פי חוקי טבע קבועים ולכן מאפשר חיים. על פי עניות דעתי האדם לא יוצא לחלל כדי לגלות סימני חיים, או כדי לגלות מושבות חלופיות. האדם יוצא לחלל על מנת לזהות סכנות עתידיות לכדור הארץ, מטעם כוכבים פראיים שיצאו ממסלולם או שעומדים במסלול התנגשות עם כדור הארץ. לאדם יש את היכולת להסיט כוכבים טועים ממסלולם כמו שיש לו את היכולת להשמיד את כדור הארץ, ואני לא מתכוון להעלמות כדור הארץמעל פני הגלקסיה, אלה להשמדת צורות החיים ומקורות החיים על כל גווניהם בכדור הארץ. על כן האדם הוא השליט העליון של כל היקום, כל אוסף הכוכבים המקרי שישנו מסביב משול בעיני לעדר של כבשים בלי רועה. כדור הארץ הוא זה שרתם את השמש והירח לעבוד עבורו וליצור חיים, גם כאשר אילה יסימו את תפקידם ברבות השנים, גם אז ימצאו לכדור הארץ תחליפים שיהיו אפילו טובים יותר. לסיכום - כדור הארץ הוא מרכז היקום והאדם הוא שליטו של כדור הארץ. סופטי העליון.

softy

New member
כן !!!

והיא טובה בדיוק כמו כל תאוריה אחרת, שמתבססת לכאורה על עובדות נוסחאות וחישובים שמתבססים על תאוריות, הסתברויות והשערות. אולי אני לא שייך לקהילה המכובדת והנאורה של המדע, אבל שווה לבדוק את התאוריה הנ``ל, עוד עלולים לקום לה מאמינים ובעוד חמש עשר שנים היא יכולה להפוך לתנ``ך של אחד הזרמים במדע. סופטי רק תזכור שאצלי שמעת את זה פעם ראשונה... ותזכור שכל זה התחיל בפורום נידח בתפוז. סופטי חלוץ חלוצי החלוצים.

סופטי, צר לי לאכזב אותך אך הרעיון..

של ``מי שיכול להשמיד הוא השולט`` אינו מקורי, אין לי ספק לרגע על כך שאתה/את חשבת עליו לבד, אך הוא מופיע במילים הנ``ל בספר ``חולית`` מאת פרנק הרברט. ונכון יש דברים בגו, אך יש לזכור שלהשמדה יש את הסופיות המוחלטת של ``ריק אין סופי`` ואז אין אדם ואין מלכות אדם. סגול

למעלה