האדם שהכי קשה לי להתמודד איתו...

האדם שהכי קשה לי להתמודד איתו...

זה אני עצמי
אמרתי את זה פעם לחברה והיא פשוט פרצה בצחוק, זה נשמע לי משפט מאוד טיפשי אבל לדעתי זה מאוד נכון, בעיקר לגביי. לפעמים אני מרגישה שאני זאת שמסבכת את כל העניינים:
אני זאת שנותנת לאחותי לתת לי את הביקורות.
אני זאת שגורמת לכך שדברים יוצאים לי מכל פורפורציה.
אני זאת שמכניסה לעצמי פחדים. אומנם לטנגו צריך שניים ואני לא הסיבה לכל הצרות בעולם הגדול ובעולמי שלי, אבל כן יש לי חלק בהם. מה דעתכם

הגדרת את זה כ"כ פשוט ../images/Emo24.gif

וקולע
כ"כ קולע
(אני מתכוונת לסעיפים שרשמת, שאני מאד מזדהה איתם). אני עדיין צריכה לחשוב על מה שכתבת כאן. מרב שזה פשוט ונכון, אני לא יודעת מה לכתוב בתגובה.

לא. אתה לא "האויב הכי גדול"

אתה המשפיע הכי גדול, והשולט הכי גדול באיך ייראו חייך. אם אתה בוחר להיות אויב- אתה תהיה כזה, כי יש לך את הכוח. אם אתה בוחר להיות ידיד של עצמך- גם אז, אתה תהיה הכי כזה מכולם.

BellA עלמה

New member
צודקת

אבל מה לעשות שהיצר ההרסני של האדם יותר דומיננטי לכן בא המשפט ההוא

מי זה "רובנו"?

אני מסתכלת על כלל האוכלוסיה כשאני אומרת "רובנו". ואז אני מוצאת שכלל האוכלוסיה מנהלת חיים תקינים. ומה זה בעינייך "יצר הרסני"? יש מי שיגדיר את המעשנים סיגריות כבעלי "יצר הרסני" ויש מי שיגדיר את היצר ההרסני כתבנית התנהגותית שלילית. זה הכל עניין של נקודת מבט. אנשים עם בעיות - לא בהכרח הם בעלי יצר התנהגותי הרסני. חלקם בוחרים להתמודד. חלקם טרם מצאו את הדרך להתמודד. ההכללה הזו אינה במקום.

BellA עלמה

New member
ההגדרה האחרונה שלך

זה בידיוק זה תבנית התנהגותית שלילית לדעתי (האישית) האדם עצמו יכול לפגוע במקומות הכי כואבים שלו עצמו. הרי מי יודע את המקומות הכי כואבים שלי אם לא אני בעצמי? אין אף אחד (לדעתי) שיכול לפגוע בי כמו שאני יכלה לפגוע בעצמי. וגם ההפך הוא הנכון כמובן אין אף אחד שיכול להיות טוב לי כמו שאני יכולה להיות טובה לעצמי. לצערי אנחנו (בני האדם) באופן כללי לא טובים מספיק לעצמנו או במילים אחרות לא מפרגנים מספיק לעצמנו.

RVD18

New member
לא הבנתי

את לא שלמה עם עצמך?.. כאילו לא מרוצה מעצמך? אני חושב שלכולנו יש יתרונות וחסרונות, אף אחד לא מושלם.

אני שלמה עם עצמי...

לא מרוצה לחלוטין אבל גם לא אהיה אף פעם מרוצה, כי לא הכל בחיים תלוי בי. הכוונה הייתה שלפעמים אני ואחרים שמים לעצמנו מכשולים כי פוחדים להיפגע, פוחדים לצעוק קדימה ובגלל זה צועדים אחורה.

iditpr

New member
כל הזמן מקבלים/ לומדים משהו חדש

הגישה שלך ממש נכונה- מעולה שאת שלמה עם עצמך . כמעט כל יום לומדים משהו חדש, מתקדמים, משתנים, מקבלים משהו אחר , נפתחים מעבר לדלתות חדשות. עדית פריאנטי מחברת הספר "בחזרה לייעוץ הפילוסופי"

לא הכל בחיים תלוי בנו...

אבל בהמשך להודעה הראשונה שלך, אנחנו אמנם לא שולטים בדברים שקורים סביבנו, אבל אנחנו שולטים בתגובות שלנו למה שקורה, באיך שאנחנו מקבלים את הדברים ואיך שאנחנו מתמודדים. יש דברים שהם המסגרת של חיינו. לא בחרנו לבוא לעולם, וממש כמו כולם לא בחרנו באבינו אימנו ומשפחתנו [
איזו רוח נוסטלגית נפלה עלי] ובעוד כמה דברים- וזו המסגרת. אבל בתוך הדברים שלא בחרנו, יש לנו המון המון מרחב תימרון והשפעה.

למעלה