אני לא מצליח להבין
למה אתה רואה את זה כנחיתות. אתה לוקח כל יכולת על של חיה ומתלהב ממנה. קח את יכולת החפירה של החפרפרת - וואלה, היא חופרת מדהים. אז הטיגריס נחות ממנה, הוא לא מסוגל להתקרב אליה בגרוש. בעצם, קח את המהירות של הטיגריס. הוא רץ כמו מטורף. אז החפרפרת נחותה ממנו, כי היא גרועה בריצה. בעצם, קח את הפיל. אין מי שישווה לו בכוח. אז שניהם נחותים ממנו. בעצם, קח את האדם. אין מי שיכול להתחרות בשכל שלו. אז כולם נחותים ממנו. בעצם, קח את הזיקית, אין מי שישווה לכושר ההסוואה שלה, אז כולם נחותים ממנה. ואני יכול להמשיך לנצח בזה, (או לפחות עד שייגמרו לי כל הגזעיםXD ). כאילו, אני לא מבין, למה אתה רואה בזה נחיתות? זה שהחפרפרת חופרת מהר ממני אומר שאני נחות ממנה? זה שהפיל חזק ממני אומר שאני נחות ממנו? זה שאני חכם מהזברה אומר שהיא נחותה ממני? כאילו, זה בדיוק כמו בני אדם. דני רץ יותר מהר מיוסי, יוסי יותר טוב במתמטיקה מדני, רונן מעולה בגיאוגרפיה אבל גרוע באנגלית, סיוון מבריקה בפיזיקה, אבל לא מבינה כלום בלשון, אז מי "נעלה" על מי? מי יותר טוב ממי? התשובה היא שאין כזה. לכל אדם, לכל חיה, לכל צמח ולכל גזע - יש יתרונות ויש חסרונות. העולם שלנו הוא כלכך עשיר וכלכך מלא ביתרונות, חסרונות, נקודות איזון ובלמים, והכל עומד על איזון כלכך מדהים ומטורף שלדבר על "נחיתות" או "נעלות" זה פשוט עליבות והתייחסות מאוד נקודתית ושטחית. כאילו, אתה בעצם לוקח את הצדד החזק של כל חיה ומראה כמה לאדם אין אותו, אז? למה שלא תיקח את הצד החזק של האדם ותראה כמה לשום חיה אין אותו? מה ההבדל? מה הקטע? ועם כל הכבוד, זה לא שאנחנו בוחרים במודע להרוס ולהשמיד. אנחנו בוחרים במודע, (האמת - כמו כל החיות האחרות) - שלא איכפת לנו משום חיה. איכפת לנו רק מעצמנו. הקטע הוא שאנחנו - בניגוד לחיות אחרות - מבינים את ההשלכות של מעשינו ומסוגלים להסיק לעתיד שזה יפגע גם בנו. מה גם, שעם כל הכבוד, אם אתה לא משתחווה לאלוהים, אז אין לך מה להשתחוות לטבע. הרעיון שהטבע מדהים בא בעצם מנקודת המבט של אמונה באלוהים. אם אתה מאמין במדע, אז אין לך מה להתלהב מהטבע, כולו איזון והיגיון קר. האדם כמובן היה רוצה את התכונות של החיות, מהסיבה הפשוטה שהוא מקנא. האדם היה רוצה לרוץ כמו הטיגריס, לעוף כמו הציפור, וכד', אבל בסופו של דבר - מה זה משנה? לאדם יש יתרון מדהים משל עצמו - השכל שלו. וכמו שאנחנו רואים - השכל בהחלט משתווה לאותן יכולות, והגזע שלנו נכון לרגע זה נמצא במצב מעולה ואפילו יותר טוב ממצבם של הטיגריסים לדוגמא.