האדם vs החיה. מי עליון ומי תחתון?

האדם vs החיה. מי עליון ומי תחתון?

שלום לכולם רצי להזמין אותכם לבלוגי לרשומה חדשה ובנוסף אני רוצה לשאול אתכם האדם vs החיה. מי עליון ומי תחתון? אתם מוזמנים להגיב פה או בבלוג או לא להגיב בכלל. הבחירה שלכם שיהיה לכולם אחלה יום

אייני

New member
טוב, קודם כל

הטיעון של גיבורי העל ממש חלש, בלי להעליבXD כאילו, שמע - בהחלט יש גיבורי על שלקוחים בפירוש מעולם הטבע, אבל יש גם כאלה שלא, ושמו לב בדוגמאות האחרונות של גיבורי העל שלך, שזה כבר התחיל להיות יותר ויותר קלוש כמו "איש הקרח = קרח זה די טיבעי ויש אחלה חיות שגרות בתנאים מתחת לאפס (פינגווינים,דובי קוטב וכו`)". "קרח זה טבעי"XD זה לא אומר שזה לקוח מהחיות, אתה יודעXD וקח למשל את "סופה", מאקס מן. הכוח שלה זה לשלוט במזג אוויר, ועד היום לא ראיתי את החיה שעושה את זהXD (במחשבה שניה, יש חיה אחת שעושה את זה. האדם..) אבל בבסיס, הרעיון נכון - האדם אוהב את היכולות של החיות והרבה פעמים לוקח אותן ומשתמש בהן. מה שכן, לא הבנתי למה אתה מנסה למצוא "מנצח". מה זה "מי עליון ומי תחתון"? האדם הוא חיה לכל דבר. הוא עליון על גזעים אחרים בקטעים מסויימים וחלש מגזעים אחרים בקטעים מסויימים, גמרנו. ביכולת הבנייה והתכנון והחשיבה האדם בהחלט מוביל, אבל מבחינת הישרדות למשל, יש חיות שעוקפות אותו, כמו חיידקים או ג'וקים וכד'. כל חיה והיתרון שלה, כל חיה והפלוס שלה שהיא משתמשת בו במרוץ להישרדות הגזע שלה. אין כאן שום אספקט של "עליונות". מה אנחנו בסופו של דבר? גזע, אחד מאלפי גזעים, שמנסה לשרוד בעולם לא הכי נחמד.

שלום אייני

הטיעון של גיבורי העל הוא לא רק לחיה הוא גם לטבע והאדם שמנסה לשלוט בטבע "אנחנו בלי מודע בכלל מעריצים את הטבע, רק ששיגעון הגדלות שלנו פועל ואנו חייבים להאניש את החיה, חייבים לתת לכח העצום של החיה צורה אנושית. בנוסף יצר ההישתלטות שלנו גם ניכנס לפעולה ואנחנו חייבים לשלוט בכוחות הטבע, עם גיבורים כמו סופה, מגנטו, איש הקרח וכו`... ובאותו זמן שיגעון הקטנות שלנו גם פועל ואנו חייבים לקרוא להם "אנשי-על" או גיבורי על, שאנחנו נחותים מהם." וחוץ מזה אני ממש לא מנסה למצוא מנצח, פשוט האדם אוהב לחשוב שהוא עליון מהחיה, אבל הוא לא. במקום להעריץ את החיה אנחנו מעריצים גיבורי על במקום להשתחוות לטבע היוצר את הכל ועושה דברים ניפלאים אנחנו משתחווים לאלוהים שיצר אותנו בדמותו (שיגעון הגדלות והקטנות) גיבורים כמו סופה ומגנטו הם מיצגים את הטבע לא את החיות, הכל טיבעי אבל אנו חייבים להאניש את זה וכמובן לשלוט בזה... בעיניין הבניה, תראה את קורי העכביש שיכולים לעמוד בסופות נוראות תראה את הכוורת של הדבורים או את קן הנמלים אנחנו בחיים לא נצליח לבנות משהו כל כך מסובך והחיות עושות את זה בפשטות מושלמת והכל בזמן מינימאלי לא שנים על גבי שנים כמו שאנחנו עושים ניסיון פשוט, תנסה לחפור בור באדמה, בור קטן ותיקח את החפרפרת שעושה את זה בעצימת עניים (תרתי משמע) מי יעשה זאת יותר מהר ויותר נכון? כן אנחנו סוג של חיה, אבל ממש לא כמו כל החיות האחרות אנחנו נכים בעולם הזה, אנחנו מסכנים ולא יכולים פשוט לחיות בלי להרוס את העולם שאנו חיים בו בעצם אנחנו יכולים לעשות זאת אבל אנו בוחרים במודע להרוס ולהשמיד כיף לקרוא את דעתך ונעים להכיר שיהיה לך אחלה יום אייני

אייני

New member
אני לא מצליח להבין

למה אתה רואה את זה כנחיתות. אתה לוקח כל יכולת על של חיה ומתלהב ממנה. קח את יכולת החפירה של החפרפרת - וואלה, היא חופרת מדהים. אז הטיגריס נחות ממנה, הוא לא מסוגל להתקרב אליה בגרוש. בעצם, קח את המהירות של הטיגריס. הוא רץ כמו מטורף. אז החפרפרת נחותה ממנו, כי היא גרועה בריצה. בעצם, קח את הפיל. אין מי שישווה לו בכוח. אז שניהם נחותים ממנו. בעצם, קח את האדם. אין מי שיכול להתחרות בשכל שלו. אז כולם נחותים ממנו. בעצם, קח את הזיקית, אין מי שישווה לכושר ההסוואה שלה, אז כולם נחותים ממנה. ואני יכול להמשיך לנצח בזה, (או לפחות עד שייגמרו לי כל הגזעיםXD ). כאילו, אני לא מבין, למה אתה רואה בזה נחיתות? זה שהחפרפרת חופרת מהר ממני אומר שאני נחות ממנה? זה שהפיל חזק ממני אומר שאני נחות ממנו? זה שאני חכם מהזברה אומר שהיא נחותה ממני? כאילו, זה בדיוק כמו בני אדם. דני רץ יותר מהר מיוסי, יוסי יותר טוב במתמטיקה מדני, רונן מעולה בגיאוגרפיה אבל גרוע באנגלית, סיוון מבריקה בפיזיקה, אבל לא מבינה כלום בלשון, אז מי "נעלה" על מי? מי יותר טוב ממי? התשובה היא שאין כזה. לכל אדם, לכל חיה, לכל צמח ולכל גזע - יש יתרונות ויש חסרונות. העולם שלנו הוא כלכך עשיר וכלכך מלא ביתרונות, חסרונות, נקודות איזון ובלמים, והכל עומד על איזון כלכך מדהים ומטורף שלדבר על "נחיתות" או "נעלות" זה פשוט עליבות והתייחסות מאוד נקודתית ושטחית. כאילו, אתה בעצם לוקח את הצדד החזק של כל חיה ומראה כמה לאדם אין אותו, אז? למה שלא תיקח את הצד החזק של האדם ותראה כמה לשום חיה אין אותו? מה ההבדל? מה הקטע? ועם כל הכבוד, זה לא שאנחנו בוחרים במודע להרוס ולהשמיד. אנחנו בוחרים במודע, (האמת - כמו כל החיות האחרות) - שלא איכפת לנו משום חיה. איכפת לנו רק מעצמנו. הקטע הוא שאנחנו - בניגוד לחיות אחרות - מבינים את ההשלכות של מעשינו ומסוגלים להסיק לעתיד שזה יפגע גם בנו. מה גם, שעם כל הכבוד, אם אתה לא משתחווה לאלוהים, אז אין לך מה להשתחוות לטבע. הרעיון שהטבע מדהים בא בעצם מנקודת המבט של אמונה באלוהים. אם אתה מאמין במדע, אז אין לך מה להתלהב מהטבע, כולו איזון והיגיון קר. האדם כמובן היה רוצה את התכונות של החיות, מהסיבה הפשוטה שהוא מקנא. האדם היה רוצה לרוץ כמו הטיגריס, לעוף כמו הציפור, וכד', אבל בסופו של דבר - מה זה משנה? לאדם יש יתרון מדהים משל עצמו - השכל שלו. וכמו שאנחנו רואים - השכל בהחלט משתווה לאותן יכולות, והגזע שלנו נכון לרגע זה נמצא במצב מעולה ואפילו יותר טוב ממצבם של הטיגריסים לדוגמא.

לא הבנת

הנקודה שלי היא שאנו לא אמורים לעשות את זה הטיגריס לא צריך לחפור כדי לחיות, החפרפרת לא צריכה לרוץ מהר והפיל לא צריך את שניהם. אבל האדם רוצה את הכל, ובדרך הורס את העולם ואת עצמו כמובן אנחנו רוצים (מישום מה) להגיע מהר ממקום למקום, אז המצאנו מכונית אנחנו רוצים לגור בדחיסות אז המצאנו גורדיי שחקים הנקודה שהחיות מבינות את מקומם בעולם ויש להם את כל הכלים המופלאים כדי לחיות באופן מושלם אנחנו נכים, ואפילו צריכים נייר טואלט כדי לנגב את התחת שלנו ועדיין כולם אוהבים לראות את האדם כעליון...פשוט טיפשוט אלוהית לפני הנצרות כולם האמנו בטבע, והעריצו חיות הדת הפכה את זה (בכוח עם מסעות הצלב) ועד היום אנחנו חיים הפוך, רואים את הכל הפוך האדם לא חכם הוא טיפש, ואפילו טיפש מאוד והדתיים מנצלים זאת טוב מאוד, הם מספקים את התשובות הכי קלות כן יש אלוהים אבל אנחנו נוצרנו בדמותו הטבע הוא שלנו כדיי לשלוט, וזה טעות אנחנו הורסים את המקום שאנחנו חיים בו, וזה ממש טיפשות אלוהית העיקר שנו נאורים וחכמים יותר מהחיה אולי נוצרנו מהטבע אבל הטבע לא יצר אותנו הטבע לא עושה טעויות, וזה מה שאנחנו טעות הורסים את הטבע שמחזיק אותנו בחיים והורסים את האוזון, והורסים את האדמה עם כימיכלים שאנחנו לא צריכים בקיצור הורסים הכל כדי לחיות אנחנו יכולים לחיות אחרת, אבל יותר קל לשחק את התמימים והטיפשים כל מה שהאדם עושה, הוא עושה כי הוא רוצה זה המניע לכל דבר, אנחנו רוצים כל דבר שהחיה עושה, היא עושה כי היא צריכה זה המניע שלהן, וזה ההבדל בעיקרי בין האדם לחיה השאלה היא למה אנחנו רוצים להגיע לחלל? למה אנחנו רוצים מישחקים מפגרים מפלסטיק לילדים שלנו? למה אנחנו רוצים להרוס את העולם כדי לחיות? תשובה: כי אנחנו מפגרים, מטומטמים, נכים

אייני

New member
החיות מבינות את מקומן בעולם?

על מה אתה מקשקש? החיות היו מתות להתחלף איתנו ברגע שרק היו יכולות. הן נשארות במקומן לא כי הן רוצות, אלא כי אין להן ברירה אחרת. זה או להישאר במקום שלהן או להיכחד. הטיגריס לא יתחיל לנסות לחפור מנהרות ולחיות מתחת לאדמה כי הוא ייכחד ככה. החפרפרת לא תתחיל עכשיו לנסות לצוד זברות כי היא תמות בשניה ככה. כאילו, כל חיה משתמשת במה שיש לה, ולא ממש איכפת לה במי זה פוגע כל עוד הגזע שלה שורד. החיות מעוניינות רק בשרידה. הן לא מנסות לחשוב על השלכות או הבנות או משהו. האדם הוא פשוט עוד חיה. מה ההבדל? שהוא, בניגוד אליהן מסוגל להסיק ולהבין את השלכות מעשיו. זה הכל. אני לא מבין מאיפה כל הקשקושים שלך על זה שאנחנו טעות ובלה בלה בלה. אנחנו פאקינג חיה לכל דבר! האמת שדווקא העובדה שאנחנו מבינים שאנחנו פוגעים בעולם - היא דווקא זו שאמורה לגרום לנו להיות נעלים - כי אנחנו החיה היחידה שמבינה את השלכות מעשיה ויכולה לנסות ולתקן אותם. אף חיה אחרת לא מסוגלת לעשות את זה. אף חיה אחרת לא יכולה לצאת מהקופסא הקטנה של החיים שלה ולנסות לסגל לעצמה משהו חדש. תכלס - אתה יודע מה? אתה כלכך מעריץ את החיות. סבבה. בוא נחשוב כמוהן! מה החיה חושבת? החיה חושבת פשוט מאוד. הגזע ששורד - הוא הגזע העליון. אז אין ספק, האדם לא גזע עליון באופן כללי כי יש גזעים יותר מוצלחים - אבל הוא בהחלט עוקף בלי בעיות את האריות, הנמרים, הדובים, הפילים, החפרפרות ומה לא. אז לפי אותו היגיון חיות שאתה כלכך מעריץ - וואלה, דווקא האדם נעלה. כאילו - תחשוב. אתה כל הזמן מתבכיין שאנחנו לא צריכים כלום ושאנחנו פה ושאנחנו שם. אבל קלוט משהו. זוכר את המהפכה התעשייתית? מאז שהיא התחילה - תוחלת החיים של האדם רק הולכת ועולה מיום ליום והאוכלוסייה הולכת וגדלה בצורה מטורפת. אז אולי אתה חושב שאנחנו לא צריכים אותה, אבל אין ספק שהעובדות בשטח מוכיחות שאנחנו ועוד איך כן צריכים אותה. או שאתה מעדיף לחזור ללחיות עד גיל 50 במקרה הטוב? עם כל הכבוד, אני לא חושב שהיית מוכן לזה. השאלה היא למה אנחנו רוצים להגיע לחלל? למה אנחנו רוצים מישחקים מפגרים מפלסטיק לילדים שלנו? למה אנחנו רוצים להרוס את העולם כדי לחיות? תשובה: כי אנחנו גאונים. כן. גאונים. כל דבר אתה יכול להסתכל בשני הכיוונים. בסופו של דבר - הבט על המצב היום. קח את מצב הגזע האנושי לעומת האריות. מי במצב יותר טוב? האדם. קח את הגזע האנושי לעומת הפילים. מי במצב יותר טוב? האדם. קח את הגזע האנושי לעומת הרבה מאוד גזעים, הוא מנצח. לא את כולם, כמובן - אבל הוא מנצח. אז למה טיפשים? כי? למה אנחנו רוצים להגיע לחלל? - כל ניסוי שם יכול לעזור לנו להבין את העולם שלנו. בנוסף, זה יהיה רעיון נהדר אם נצליח ליישב עוד כוכבים - בקצב הריבוי הטבעי כדור הארץ עלול להגיע בעוד כמה עשרות שנים לפיצוץ אוכלוסין (ייקח עוד דיי הרבה זמן, כמובן - אבל המסע לחלל עדיין בחיתוליו, אז כדאי בהחלט להתחיל עכשיו. מה גם שהתחלה מוקדמת לא תזיק, רק תועיל). למה אנחנו רוצים מישחקים מפגרים מפלסטיק לילדים שלנו? וטפ? לא הבנתי בכלל את השאלה הזאת. מה הבעיה? המון גזעים משחקים במשחקים. אז שהאדם עושה את זה הוא דביל? וטפ? למה אנחנו רוצים להרוס את העולם כדי לחיות? אנחנו רוצים לחיות כמה שיותר טוב, וכמו כל חיה - לא חושבים על החיות האחרות ועל הטבע. ההבדל הוא - שאנחנו, בניגוד לחיות, מסוגלים להבין את ההשלכות של מעשינו ולכן לתקנם. דווקא הסיבה שאנחנו מבינים שאנחנו פוגעים בעולם - היא היא זו שלדעתי צריכה להעניק לנו את ה"נעלות".

antreprize

New member
איך אתה יכול למדוד רמה מוסרית?

המוסר שלי שווה למוסר שלך, המוסר הנוצרי שווה למוסר המוסלמי, המוסר ההוא שווה לזה וכו' וכו', אי אפשר למדוד רמ המוסרית ולכן אי אפשר להגיד שאדם או מין כלשהו עליונים מוסרית על אדם או מין אחר.

בטבע אין מוסר, מוסר זה המצאה אנושית

ובין החיסרונות הגדולים שלנו וגם לך אין מוסר, אם תגיע למצב שאתה צריך להרוג כדי לשרוד אתה תעשה זאת, מוסר או לא מוסר. אנשים הפכו לקניבלים כי ל היה להם מה לאכול ברגעים כאלה שוכחים את המוסר והרצון לשרוד שולט מוסר זה אשליה שהחברה משתמשת כדי לרסן אותך לשלוט בך

אייני

New member
כי?

אני דווקא חושב שהחיידקים עליונים על פני האדם. עובדה שעד היום האדם לא הצליח להדביר אותם, שלא לדבר על זה שהוא אפילו לא מסוגל לחיות בלי חלק מהם. הם מסוגלים לחיות בכמעט כל מקום והם מסוגלים לשרוד כמעט כל דבר. או, בעצם, הג'וקים נעלים מאיתנו. תחשוב, הם פאקינג מסוגלים לשרוד פיצוץ גרעיני, אני לא מכיר עוד הרבה חיות שמסוגלות לעשות את זהXD בקיצור, נעלות - כי? מה זה נעלה? למה האדם נעלה?

antreprize

New member
אנחנו נעלים על החיות מבחינה שיכלית.

אין לנו יכולות פיזיות מיוחדות כמו שרידות יוצאת דופן או יכולת לשנות צבע, אבל אנחנו נחתנו על כוכב אחר, אנחנו בנינו כלי נשק חזקים מספיק בשביל להשמיד את כל כדור הארץ. החיידקים לעומת זאת, אפילו לא יודעים שהם עצמם קיימים.

לדעתי עליונות לא קיימת

אתה שופט את העליונות על פי יכולות והשיגים . אך למה כך? למה באמת לא מבחינת הישרדות ? אני חושב שאתה מתכוון ליכולת שלנו לשלוט ביצורים אחרים (על אף שלא על כולם - נגיד וירוסים) . ועדיין השליטה שלנו לא אומרת שאנחנו "עליונים" היא רק אומרת שיש לנו כוח . אני לא רואה כוח כעליונות .

antreprize

New member
מי אמר שאני לא שופט מבחינת הישרדות?

אמרתי שהחיידקים עליונים עלינו מבחינת הישרדות. הכוח שלנו הוא העליונות. היכולות שלנו לשלוט במגוון רחב של מינים ולייצר טכנולוגיה מתקדמת היא העליונות שלנו. כוח הוא עליונות.

זה כבר ענין של שפיטה

אני רואה שליטה ביכולת לכוח לא כעליונות . נגיד והייתי חושב שבאמת אפשר למדוד עליונות , הייתי אומר שעליונות היא היכולת של בעל החיים לרסן את כוחו לפי יכולתיו . הווה אומר , אריה ירסן את כוחו כאשר הוא תוקף - הוא לא עושה זאת(אני חושב) ועל כן הוא לא כל כך "נעלה ". אנחנו לעומת זאת יכולים לרסן את הכוח הכמעט בלתי סופי שלנו - ואנחנו ממש לא עושים את זה . ל"עליונות" הדימיונית הזאת (הרי כולנו אותם תאים וחלבונים וכולנו נמות בסוף ) צריך להיות ממדים , כל אחד ישפוט אותה על פי הממדים שלו ולפי החשיבות בעניו .

antreprize

New member
מה הקשר לריסון?

אם אריה מרסן את כוחו כשהוא תוקף, וכתוצאה מכך החיה שהוא מנסה לצוד בורחת, אז האריה אידיוט ולא עליון, ואם החיה לא בורחת, אז הריסון הוא שימוש נכון ומחושב במשאבים שלו ולכן הוא תוצאה של עליונות שכלית מסויימת.

חוץ מזה שזו היתה רק דוגמא

הרי איני מאמין בעליונות כפי שכבר אמרתי, הדוגמא לא מהווה מכשול לוגי . הריסון לא צריך להיות מוחלט , אלא יכולת לרסן . עד כמה שאנחנו "טוענים" שאנחנו יכולים לרסן - אופי האדם מראה אחרת. עליונות שיכלית - היא לא עליונות כללית .בכללי במקום להנות מהחיים ומההוה , היכולת השיכלית הזו גורמת לנו ולכל מי שבסביבה רק בעיות

איפה השכל פה?

אם אנחנו הורסים את הדבר שאנו חיים בו? אנחנו נכים שיכלית, חיות יכולות לצוד בלי שום כלים ועזרים חיצוניים אנחנו כן וכמו שאמרתי בבלוג אדם הצד בעזרת כלי (רובה או סכין) שווה לנכה המשתמש בכיסא גלגלים או עיוור המשתמש במקל הליכה. אנחנו נכים בעולם הזה, וממש לא עליונים אבל כן החיים לא פיירים, ואם הם היו פריים וצודקים מזמן היינו נכחדים נאכלים ע"י כלבים שאילפנו ואנחנו לא הראשונים שמשתמשים בכלים העכביש משתמש ברשת שלו בקורום אבל שוב זה טיבעי, וזה מה שהטבע נתן לו כדי לצוד הנחש עם הארס, האריה עם הכח וכו'... כל אלה הם הכלים שלהם לנו גם יש כלים משל עצמינו גפיים אם אצבעות, שיניים, ראיה שמודדת מרחק אבל אנו לא מפותחים כמו החיות וכלים האלה ממש לא מספיקים כדי לשרוד אנחנו טעות שנוצרה בעזרת הטבע אך לא על ידו אנחנו לא מושלמים ולא נאורים, וממש לא יותר מפותחים אפילו לא שיכלית אנחנו הורסים את המקום שאנחנו חיים בו ובעצם הורסים את עצמינו איזה טימטום אלוהי אני לא רואה שום חוכמה בזה

antreprize

New member
אנחנו משתמשים בשכל שלנו בשביל

להרוס את כדור הארץ, בינתיים זה מצליח לנו.

למעלה