האדריכלית.....

talullah

New member
האדריכלית.....

קנינו מגרש (הוספתי את עצמי לשרשור ההכרות
) ולאחר פגישות עם כ 8 אדריכלים בחרנו אדריכלית שזה עתה סיימה את הלימודים (ולקחה פי 1.5 מאדריכלים אחרים עם שנות ניסיון - ויש לה אמא אדריכלית שנים רבות כגיבויי) 1. בחרנו בה כי ראינו עבודות שלה ואהבנו 2. היתה בינינו כימיה טובה 3. קצת יקרה לאדריכלית מתחילה (קיבלנו הצעות מאדריכלים בצפון הרחוק - עם ניסיון אבל לא אהבנו אותם) 4. יש לי קרובת משפחה אדריכלית ולא יצא לעבוד איתה אבל היא עוזרת לנו הפואנטה - לאחר תחילת העבודה ולאחר שכבר הוגשו סקיצות ראשוניות מאד אני מרגישה שהאדריכלית אינה מקצועית מספיק - הערות של קרובת המשפחה לגבי התכנון מראות לי שהיא אולי??? לא תספק את הסחורה אולי אני מתחברת יותר לקרובת המשפחה??? האם למישהו היה מקרה שלאחר תחילת עבודה הבנתם שאולי??? שגיתם בבחירה??? מצד שני אולי אני קופצת כמו חמור בראש ובגלל שזה ראשוני - יש מקום לשיפור???? להשמיך עם האדריכלית ולקבל הערות מקרובת המשפחה כך אני אקבל משני העולמות??? סליחה על האורך והבלבול

מאגר

New member
בחירת אדרילית

אחד הדברים החשובים ביותר בבחירת אדריכלית הוא הכימיה בין האדריכל למזמין ואם יש בינכם כימיה ואמא שלה אדריכלית מנוסה שמוכנה לתת גיבוי הרי שאין טוב מזה ושיהיה בהצלחה הקשיבו יותר ללבכם ופחות לקרובי משפחה אך קחו יעוץ מיועצים בעלי שם בענף ובתחום ושוב שיהיה בהצלחה ובשעה טובה

Rשף

New member
בעייה

הכרתי אדם ללא תואר באדריכלות, אבל עם המון כישרון ואבא אדריכל. הוא בנה לעצמו בית, ובפירוש חוסר הניסיון שלו נראה בפרטים מסוימים. נכון שכימיה עם האדריכל מאד חשובה, אבל מישהו שיעביר ביקורת על כל פעולה שנעשית יגרום בסוף לחיכוכים. מה לעשות ? לא יודע...

ענתש

New member
אם עוד לא התחלתם לבנות אז

לא מאוחר ללכת לאדריכל אחר אפילו לפגישת יעוץ בתשלום כדי לבדוק האם הוא יכול לעשות משהו טוב *בהרבה* ממנה או שלא.

השאלה היא אם נחתם חוזה

עם אופציה לביטול סקיצות ראשוניות כשמן כן הן עם האדריכל עובדים במהלך כל זמן הבניה והוא זה ש"עושה" את הבית לנוח/יעיל ואין מה לעשות, ניסיון מדבר... אם ההרגשה שלך כבדה מידי והבטן מנחה אותך להחליף כדאי לעשות חישוב מהיר של כמה יעלה לך לשלם לה על הטרחה של הסקיצות הראשונות שכבר נעשו ולעבור למישהו/י שתוכלו להרגיש בלב שלם שעושה את העבודה על הצד הטוב ביותר עוד נקודה חשובה- לא משנה כמה התוכניות יהיו נהדרות כשתתני לאדריכל אחר להעיף בהן מבט הוא ימצא על מה להעיר לכן כדאי לקחת הערות אלו בערבון מוגבל

einatgross1

New member
עם קרובי משפחה...כן עובדים

אישית אני בעד פרגון מקצועי ואף תשלום לקרובי משפחה. זה נראה לי נכון מכל הבחינות. בהצלחה,

בינא

Member
צעירה עם גיבוי זה לא רע

נתת צ'אנס לאדריכלית צעירה - זה טוב. יהיה יותר טוב אם הגיבוי שלה יחווה דעתו, לפי בקשתך, על כל מה שלא נראה לך. רצוי שחוות הדעת של הגיבוי תינתן בנוכחות האדריכלית הצעירה... אם הצעירה אינה מקבלת את חוות הדעת של הגיבוי, יש בעיה... הגיבוי במקרה כזה אינו מתאים ואת שמה כספך על קרן הצבי. אופציה 1 - ראית עבודות שלה והן מצאו חן בעיניך - תני לה לעשות מה שבראש שלה עד הסוף. אופציה 2 - בקשי מהגיבוי דעה לאחר גמר הסקיצות. קבלי/או לא את הערותיה. את ההערות שאימצת, דירשי מהאדריכלית אפילו אם היא מתנגדת להן. אופציה 3 - עם גמר הסקיצות, שלמי לאדריכלית הצעירה והחליפי אדריכלית. אופציה 4 - התיעצי עם מלווה בניה מקצועי. אופציה 5 - המשיכי כמו עד עכשיו והזמן יעשה את שלו... או שתאהבי מה שהאדריכלית תכננה או שלא. אם לא, אל תתני להגשה ודירשי תכנון שונה. בהצלחה ושנה טובה

למעלה