האהבה של הילדות ושלום המשפחה

Orenbi

New member
האהבה של הילדות ושלום המשפחה

נקודה למחשבה: הילדות חיפשו אותו באינטרנט בדיוק כמו שהוא חיפש אותן. יש סיבה מסוימת לכך שהם מצאו אחת את השני. ועוד דבר, למה מציגים את הפרשיה כאילו פגעה נואשות באמא ובשם ושלום המשפחה.... למה הילדה המשיכה לחפש אותו באינטרנט? גם לזה יש סיבה. ודבר אחרון, בטח שהוא יכחיש, תראי מה המשפחה שלך עשתה לו... משטרה. אני לא מצדיק את הבן אדם המבוגר, אבל אני חושב שצריך להסתכל על כל התמונה, ולא לחפש כל הזמן אשמים, סוטים, פושעים.

הנפשעת חוזרת למקום הפשע

בדרך כלל הפושע חוזר למקום הפשע. אבל שהנפשעת תחזור? חשבתי שאחרי מקרה כזה המשפחה תזרוק את המחשב והאינטרנט דרך החלון ותחזיר את הכלב. ממש לא ברור מה עוד צריך לקרות כדי שהמשפחה שנפגעה תוותר על האינטרנט למען הבריאות הנפשית של הילדה.

qt1

New member
נערה בת 14 ...זה קל להבין דווקא

לא אמרו כמה זמן הם 'הכירו',ידוע שבצ'אט אנשים נפתחים יותר מאשר במציאות , אין זמן לחשוב הרבה לפני שכותבים , יש הרבה פסיכולוגים שניתחו את המצבים האלה של הצ'אט, הסיבות לפתיחות שבו על היתרונות והחסרונות שבכך. נערה בת 14 שמשוחחת עם אדם בן 50 , סבירות מאוד גבוהה שהיא גם פיתחה איזשהו רגש כלפי הגבר , סביר מאוד להניח שגם תלותיות לא מועטה. לא צריך להיות פסיכולוג כדי להבין שהיא נתנה בו אמון מלא ומאוד נפגעה כשהוא קרא לה שקרנית , וגם אמר לה שהיא מגעילה אותו "איך שכבתי איתך"? זה מה שאמרו בכתבה. בסה"כ בת 14 מול 'האליל' שלה, היא תנסה לעשות הכל כדי להוכיח לעצמה ולכל העולם שהוא השקרן ובנוסף לכך אם היא לא הלכה לקבל עזרה כלשהי לאחר המקרה , אין לי צל של ספק שזהו סוג של הלקאה עצמית ,זו גם דרך לשוחח איתו שוב, תכנס לצ'אט של מבוגרים ותראה כמה נשים נכנסות בכינוי של "אני יודעת שאתה כאן" ,גם גברים נפגעים , המצב לא טוב , זה בטוח... לגבי ההורים? אתה צודק, האינטרנט היה צריך להיות מנותק גם לדעתי. חבל שהם לא חושבים כמונו.

אין לי

אלא להסכים עם כל מילה שאמרת. אין לי שום טרוניה לילדה. הילדה רק בת 14 עם כל המשתמע מכך. אני רק מתפלא על ההורים, שהיתה להם את היוזמה לפנות לאמנון לוי, אבל את הדבר הפשוט, הבסיסי והמובן מאליו של התנתקות מהאינטרנט הם לא עשו.

n u t

New member
השאלה היא...

האם התנתקות מהאינטרנט בבית היא מה שימנע ממנה להתחבר אליו באופן כללי... מחשבים עם אינטרנט יש היום בכל מקום, כל פעם שהיא הייתה אצל חברה היא יכלה להתחבר, בבית הספר, בספריות... לנתק את האינטרנט בבית יכול אולי להוות פיתרון זמני, אבל השאלה היא באיזו דרך גורמים לילדה להבין שגם אם יש לה דרך להגיע אליו, כדאי ואפילו הכרחי שהיא לא תעשה את זה...

qt1

New member
בעזרת טיפול נפשי

הנערה חוותה טראומה רצינית ,בכל העיתונים בכל פורום פסיכולוגיה לפחות פעם ביום יש הודעה של מישהי/מישהו שהתמכר לקשר באינטרנט , קשרים של שנים לא של חודשים או שבועות... רק בעזרת טיפול נפשי ניתן להפסיק את מעגל הזוועה הנ"ל, יש לי הכרות אישית עם שתי נשים שפשוט התמוטטו נפשית בעקבות קשר דרך האינטרנט, להבדיל אלף אלפי הבדלות מדובר כאן בנערה תמימה ,אבל כן, זוהי תשובתי אליך- בעזרת טיפול נפשי ניתן להתגבר על מצבים כאלה.

qt1

New member
יש לך עוד איזשהו רעיון?

אני לא מצליחה לחשוב על עוד דרך , אולי צריך ללמד גם בביה"ס על הסכנות שבאינטרנט למרות שאני בספק אם ילדים ונוער לא יודעים. בדיוק כפי שמבוגרים יודעים לקראת מה הם הולכים וחלקם כפי שכבר ציינתי נכווים בצורה נוראית. בעיה רצינית , אין ספק.

האמת ביננו?

בלי שאף אחד ישמע? לא לכל בעיה יש פתרון. הצורך של הילדה להתחבר לגבר המבוגר זה לא דווקא צורך בסקס, אלא יותר צורך בתשומת לב, או במה שהיא חושבת בטעות כאהבה. האינטרנט זה רק כלי להשגת המטרה, ואם לא דרך האינטרנט, היא תמצא דרכים אחרות למצוא תשומת לב וקצת חיבה אצל גברים אחרים. הכל עניין של מנטליות, של חברה, סביבה, משפחה, חינוך וכו'. זה מזכיר לי שבאיזו שהיא תכנית טלוויזה דובר על ישוב מסויים ששם בדרך כלל ההורים לא מרשים לבנות לצאת מהבית אחרי 19:00 , רק מה , שעד שעה זו רוב הבנות כבר מספיקות להזדיין עם מחצית הישוב, ואז הן חוזרות הביתה. אז כאמור לא לכל בעיה יש פתרון, אבל זה עדיין לא סותר את זה שהמינימום ההכרחי זה להעיף את החמחשב והאינרנט דרך החלון.

qt1

New member
ראית? מים גנובים ימתקו...

אסור להן לצאת אחרי 19.00 , הן עושות כאוות נפשן עד השעה הזו... אסור להכנס לצ'אטים באינטרנט ,אז הן כן נכנסות... אסור להפגש אז גם נערים וגם נערות נפגשים , כולנו זוכרים את הרצח שהיה בעקבות הפגישה עם הנער. אתה כותב שאין פתרון ואני דווקא חושבת שיש , לחנך את ההורים בתור התחלה ולהעביר שיעורי הסברה בביה"ס. אבל בשורה התחתונה אתה צודק , לא לכל בעיה יש פתרון , כמה הדברים היו יכולים להיות יפים אילו לכל הבעיות היו פתרונות! טוב שיש חוק וטוב שתופסים את הסוטים האלה וטוב שיש טלוויזיה שמראה שהם קיימים ושמקרים כאלה קורים ובוא נקווה שמקרה אחד נמנע בעקבות הכתבה אתמול ,גם משהו... מודעות , ושוב מודעות , היא פשוט לא קיימת- ובעוד תחומים רבים- וחבל שכך. סופשבוע נעים לך.

דור לוי

New member
עמותת אשנ"ב

לא זוכר במדוייק פרטים בכל אופן: עמותת אשנב - לשימוש נכון באינטרנט נוסדה ע"י אדם שבנו קיבל באינטרנט הדרכה כיצד להתאבד. זה מסוג הדברים שהם עוסקים בהם. למיטב ידיעתי, סה"ר התפצלה מעמותת אשנ"ב.

למעלה