האוֹטִיזְם, מַגֵּפָה

Brendan

New member
האוֹטִיזְם, מַגֵּפָה ../images/Emo35.gif

גְּדִילָה באוֹטִיזְם מבלבלת חוקרים. בנסיון להביא הֶסְבֵּר לעלייה הדְּרַסְטִית באוֹטִיזְם בקרב ילדים בשנים האחרונות, מחקר אמריקאי מצא כי לא ניתן להסביר את התופעה בעזרת סְטִיָּה סטטיסטית או בעלייה במוּדָעוּת הציבור אשר הביא יותר הורים לדווח על ההפרעה. מקור: New York Times

Diana M

New member
זו שאלה מעניינת מאוד

אני חושבת כי גם בפורום זה ניתן לראות נציגות רחבה מאוד של הורים לילדים בספקטרום האוטיזם. אך עדיין אחוז הילדים האוטיסטים בקרב אוכלוסיית ילדי החינוך המיוחד היא זעומה ביותר באופן יחסי. האחוז הגבוה של אוכלוסייה זו נמצא בכתות מקדמות למשל וכמעט ואין נציגות בפורום לקטגוריה זו. לדעתי כיום ההורים ערניים יותר וכך גם המערכת וילדים הלומדים בכתות רגילות מאובחנים כנמצאים על רצף האוטיזם הודות לערנות זו (או בגלל הערנות הזו, לא בטוח כי איבחון זה תמיד פועל לטובתם). בעבר נטו לדווח על ילדים עם קשיים חברתיים ותקשורתיים אך לא ייחסו לכך שייכות לתסמונת כזו או אחרת. כיום מעמיקים באיבחון ולעיתים קרובות אכן מוצאים. וגם אני בלבטים עם עצמי עד כמה איבחון זה מסייע לאותם ילדים מבחינת התקדמותם או פשוט מתייג אותם ככאלה. ודברי אלה מתייחסים בעיקר לילדים במסגרות רגילות או בכתות מיוחדות בבתי ספר רגילים. תוהה בנושא ואשמח לשמוע את דעתכם.

yonitbrk

New member
שאלה מענינת

גם לנו עם עומר התאום של טל יש את אותה ההתלבטות יות ותמיד יש את התחושה שאולי מיהרו להדביק לעומר את התוית בגל שהוא אח תאום לילד אוטיסט במצב קשה שבקושי מתקשר ואילו עומר בסדר יש לו את הבעיות שלו אבל הוא מתקשר נהדר וגם לגננת בגן השפתי נראה י טעו לה הוא נראה יותר כילד היפר ולא אוטיסט לא יודעת מה לאמר לך זאת בעיה קשה כי לא כל בעית תקשורת היא אוטיזם ככה זה לפחות נראה לי

Diana M

New member
מסכימה איתך לחלוטין. לא כל בעיית

תקשורת ממלמד מיידית על אוטיזם. קיימות סיבות רבות ומגוונות לקשיי תקשורת מלבד אוטיזם ובדרך כלל אכן נדרש איבחון מקיף על מנת לקבוע כי מתקיימים לפחות X סימנים המלמדים על כך שמדובר בספקטרום האוטיזם. אך כאשר משתייכים לספקטרום זה עדיין מדובר בקשת רחבה מאוד של בעיות ואופי ביטוי מאוד שונים. היות והזכרת כי מדובר תאומים אני מקשרת אותך להודעה של גלית, יתכן ותרצו להחליף בינכן מסר.

נונינה

New member
גם הבנים שלי תאומים...

אחד פדד, והשני לא. ואף לא "נחשד" כבעל בעיות תקשורת משום סוג. אמנם גם הוא החל לדבר מאוחר - לקראת שנתיים, אבל הפערים בינהם היו כה גדולים בכל התחומים שאפילו לא דאגנו שמשהו יאבחן גם את האח. היום הבעיות שלו נובעות מה"תיק" של להיות אח תאום לילד חריג בכלל ופדד בפרט. ואנחנו עוזרים לו בטיפול רגשי.

yonitbrk

New member
תגובה

שלום נונינה סליחה שהתגובה שלי קצת מאוחרת פשוט לא גלשתי בימים האחרונים רציתי לשאול לגבי התאום שבסדר איך הוא מתיחס לאחיו וזאת מכיוון שאצלנו יש כעסים ודחיה מצדו של התאום שמצבו קל יותר וזה גולש גם לאלימות ואילו מצידו של הגדול יש קצת כעסים אבל הסברנו לו שיש כאן בעיה וזה די עבד מסקרן אותי מה קורה אצלך שבוע טוב

למעלה