האוגדן של המרכז הארצי

bluemnm

New member
תגידו...

כאחד שניגש בעבר למבחן ואין לו ממש עם מה ללמוד, אבל הוא רוצה להיות מתורגל ברמה גבוהה (היינו - לענות על שאלות של קידום ולפתור את המבחנים שלהם לפני המבחן), אתם חושבים שלעבור על כל החומר של אנקורי במשך חודש או קצת פחות מכך, ואז לתרגל בשבועיים שלפני הבחינה את ארבעת המבחנים של אנקורי (באיזה רמה הם, אגב? קשים? קלים?), ששת המבחנים של קידום שיש לי (שכבר פתרתי לפני שנה, כך שאני אצטרך למחוק סימונים וכו´), ותוך כדי זה את הספר השמן של קידום, ספר הש"ב, וספר הקורס שלהם (כל אלו גם כן פתורים, אבל שיהיה...), זה רעיון טוב?

H20

New member
המבחנים של קידום

בזמני, לפחות, (לפני שלוש שנים כמעט) היו קשים בהרבה מהדבר האמיתי (הוצאתי 60 נקודות יותר מהתחזיות של המדריכה) אגב, לא נראה לי שתצליח למחוק את הסימונים מהמבחנים ומהספרים שלך באופן מוחלט... ואז זה יהיה ממש ממש לא יעיל.

uv1234

New member
תרגול חוזר

מניסיון אישי, לדעתי המבחנים של אנקורי הם די קלים, בערך ברמה של המרכז הארצי (ואני מניח שאתה רוצה לתרגל ברמה גבוהה יותר). המבחנים של קידום הם אתגריים יותר, אבל אם יש לך סימונים בחוברות המבחנים או בספרים עצמם, אז כמו ש-H20 אמרה, זה מאוד לא יעיל, כי אין סיכוי שתצליח להתעלם מהם ברצינות. אם תשיג את הספרים חדשים, אז זה לא משנה שעשית את התרגילים לפני אפילו חצי-שנה, כי תזכור בודדים בלבד מהם, ואז תשיג את מטרתך.

bluemnm

New member
אז ככה:

לגבי המחיקה של התשובות המבחנים וכל הסימונים - עם זה אין לי בעיה בכל מה שקשור למבחנים; אני מסמן X ליד כל תשובה, מקיף בעיגול את כל הארבעת התשובות, מקשקש על סימונים, ואח"כ מוחק את הכל (באמת אני לא מסוגל אח"כ לזהות מה הקפתי... אני לא פשוט עובר עם המחק של העיפרון על הסימון). לעשות את זה לספר זה כמובן כבר סיפור אחר. בכל מקרה: כבר קניתי את הערכה של אנקורי, שהיא באמת נורא מושקעת בחיצוניות שלה, אבל אני רואה שהיא כנראה לא מתרגלת כמו שצריך... העניין הוא שכבר היה לי ספר של קידום (השמן עם ארבעת המבחנים) של 2000, ואז קיבלתי בקורס קידום - תיכון את הספר של 2001 (שהוא בדיוק אותו ספר כמו ה- 2000, ולכן מכרתי את ה-2000 למישהו אחר, שהסכים לקבל אותו למרות שהיו בו קצת סימונים שלי... קידום לא הסכימו לסדר לי איזה זיכוי של 250 ש"ח, או אפילו פחות), ועכשיו - אני אקנה את ה- 2002? זה בהחלט יהיה מדכא ואף אות קלון של ממש להצלחותיי במבחנים שכבר עשיתי למרות שכנראה זה התרגול הטוב ביותר שאני יכול לעשות. בקיצור, אלו הן האפשרויות: 1. להישאר רק עם אנקורי ולנסות לעשות את מה שרשמתי בהודעה הראשונה. 2. לשדל את המוכרים בחנות להחליף לי את האנקורי בקידום. 3. לענות על כל אנקורי, ואז לעשות את כל קידום (הכוונה היא רק לערכה של הספר והמבחנים). ב ב ק ש ה - תיעצו לי מה לעשות בהתאם למה שכתבתי.

bluemnm

New member
עוד שני דברים:

1. אחרי הפסיכומטרי השני אני יודע שאני חייב לעבור הכנה ברמה גבוהה (היינו - לעשות המון תרגילים קשים). 2. נעזרתי בערכה של קידום לפני כשנה בדיוק (זה היה הפסיכומטרי הראשון. השני היה עם ספר של היי - קיו, וזה ספר גרוע למי שרוצה להפציץ מעל ה-700 ולא רק לעבור את ה-700 בקצת; אגב - זאת לא המטרה שלי, רק לשפר ב-15 \ 20 נק´ את הציון שהשגתי בראשון. עם ההיי-קיו, בסופו של דבר, השגתי ציון נמוך יותר מהמועד הראשון).

ettt

New member
תעשה את מועדון 700

בקידום- אם אתה מצליח הכל- סביר להניח שאחרי פעמיים שעשית פסיכו´ אז תצליח יותר. בכל מקרה תבקש מחברים שעושים קורס את העידכונים ויש!!! אגב כדי להפציץ צריך את יואל גבע- זה הקורס היחיד למי שצריך להפציץ.

bluemnm

New member
אז ככה:

הבעיה עם מועדון 700 זה שיקח לי יום לסיים אותו. שאר השאלות הספר הן הרמה לא רעה בכלל, לא?! הן מנה עיקרית נחמדה בהחלט. בקשר ליואל גבע - **אפשר להשיג בחנות כלשהי את הספרים שלהם?** וגם כן - למה יואל גבע זה *קורס* שמתאים למי שרוצה להפציץ? כי התרגול קשה מאוד (אפילו יותר מקידום?)? כי יש המון ממנו (מהתרגול...)? מה בדיוק הסיבה?

ettt

New member
הקורס מתאים כי

הוא מאוד אבל מאוד קשה. הרי הגיוני שלמי שיש 560 יהי יותר קל לשפר ל620 מאשר למי שיש 680 לשפר ל740. והקורס הזה עושה את זה. אני לא יודעת למה- לא עשיתי אצלם קורס, אלא חברי לשעבר, אבל בלי ספק שזה קורס שונה. בקידום רוב העבודה בביץ, ובשיעור מלמדים אותך טכניקות, ביואל גבע יש המון עבודה בכיתה, והמון בבית.... בקשר לספרים אני לא יודעת, אבל אני אנסה לברר אצל חברה שלי שעובדת שם

bluemnm

New member
בהתחשב בכל האינפורמציה שהוספתי...

יש לך אולי איזה עצה בשבילי ללימוד מקיף (לא קורס...) לקראת אוק´?

ettt

New member
האמת היא

שאני לא מאלה שמסוגלים ללמוד לבד. גם את הפסיכומטרי עשיתי בקורס של הצבא. הקורס היה מעאפן אבל זה נתן ל מסגרת. ככה שאפילו היום באוניברסיטה אם אני לא לומדת עם עוד מישהו אני פשוט לא לומדת כלום!!! בקיצור, קצת קשה לי לתת עצות ללימוד לבד, מה גם שאת הפסיכומטרי שלי עשיתי לפני 3 שנים אז קצת קשה לי לדעת מה החומר הרלוונטי כיום... sorry... בכל מקרה אם יש לך שאלות- אין לי בעיה לענות.

bluemnm

New member
האוגדן של המרכז הארצי

שלום לכולם. ברשותי האוגדן הנ"ל מהמהדורה השביעית. שמעתי שיש כיום גם אוגדן מהמהדורה השמינית, אך איני יודע עד כמה שני אוגדנים אלה שונים; הם זהים לחלוטין בתוכן ורק עברו "שיפצור"? הוחלפה בחינה אחת בלבד? הוחלפו כל הבחינות?

למעלה