האוונגליסטים - אהבה שאינה תלויה בדבר

ריקי זו אני

Well-known member
בואו נרגע לכצה זמן... לקראת כניסתו של דונלד טראמפ אל הבית הלבן.
אני מבקשת לכתוב כאן מתוך ניסיון של שנים בהדרכת טיולים למגזר הזה (בעיקר אמריקאים אבל גם אנגלים, אוסטרלים וניו זילנדים), שאינם מסתפקים בטיולי תיירים 'רגילים' ובאתרים נוצריים רגילים בלבד.
הגרעין הקשה, הנאמן והקשוח של הרפובליקנים הם כ-90 מיליון אוונגליסטים... שתומכים באיסור על הפלות בארצם, שהשמרנות הפוליטית היא הבסיס להשקפת העולם הנוצרית קנאית מאוד ואם קריצה של אהבת אמת ליהדות האורתודוכסית...שבחלקה חוששת מהחיבוק הנוצרי הזה...
נכון, לציבור העצום הזה אין אלטרנטיבה פוליטית אלה המפלגה הרפובליקנית... אבל השאיפה לשמר את ערכי המשפחה המסורתית... הם הסיבות לעליית טראמפ והתפרקות המפלגה הדמוקרטית ליברלית...
מכאן שאין יכולת ואין רצון בכלל של נשיא רפובליקני ללכת כנגד האוונגליסטים.
כמי שההתמחות שלה בכתות ונזיריות בתחילת הנצרות בעת העתיקה... הובלתי אוונגליסטים בסיורים יחודיים במדבר יהודה, בשילוב של פגישות מול יהודים אורתודוכסיים מההתנחליות כולל מקומות חרדיים.
הכרתי את מכלול האונגל... כולם אוהבי ישראל ברמה שלא תתואר... בינהם למשל נוצרים אוכלי כשר ורק בשר ועוף כשר... אוונגליסטים שבפתח בביתם מזוזה..., הם לקוחות על... לשופרות, טליתות ושאר יודיאקה...
באתרים כמו הכותל תראו אותם לעיתים מרוגשים עד בכי... על ההר כושלות רגליהם בהליכה...
זאת אהבת ישראל אחרת. ךא מוכרת בעוצמתה... לכן אפשר להירגע... הם לא ישנו את דעתם בפסיק בעבור דבר...

lemner40

Well-known member
אני מבקשת לכתוב כאן מתוך ניסיון של שנים בהדרכת טיולים למגזר הזה (בעיקר אמריקאים אבל גם אנגלים, אוסטרלים וניו זילנדים), שאינם מסתפקים בטיולי תיירים 'רגילים' ובאתרים נוצריים רגילים בלבד.
הגרעין הקשה, הנאמן והקשוח של הרפובליקנים הם כ-90 מיליון אוונגליסטים... שתומכים באיסור על הפלות בארצם, שהשמרנות הפוליטית היא הבסיס להשקפת העולם הנוצרית קנאית מאוד ואם קריצה של אהבת אמת ליהדות האורתודוכסית...שבחלקה חוששת מהחיבוק הנוצרי הזה...
נכון, לציבור העצום הזה אין אלטרנטיבה פוליטית אלה המפלגה הרפובליקנית... אבל השאיפה לשמר את ערכי המשפחה המסורתית... הם הסיבות לעליית טראמפ והתפרקות המפלגה הדמוקרטית ליברלית...
כמי שההתמחות שלה בכתות ונזיריות בתחילת הנצרות בעת העתיקה... הובלתי אוונגליסטים בסיורים יחודיים במדבר יהודה, בשילוב של פגישות מול יהודים אורתודוכסיים מההתנחליות כולל מקומות חרדיים.
הכרתי את מכלול האונגל... כולם אוהבי ישראל ברמה שלא תתואר... בינהם למשל נוצרים אוכלי כשר ורק בשר ועוף כשר... אוונגליסטים שבפתח בביתם מזוזה..., הם לקוחות על... לשופרות, טליתות ושאר יודיאקה...
באתרים כמו הכותל תראו אותם לעיתים מרוגשים עד בכי... על ההר כושלות רגליהם בהליכה...
זאת אהבת ישראל אחרת. ךא מוכרת בעוצמתה... לכן אפשר להירגע... הם לא ישנו את דעתם בפסיק בעבור דבר...
ואת יודעת שהם עושים את כל זה
כדי שישו יחזור לעולם
ובדרך, הם מאמינים שכל היהודים ימותו או יתנצרו
הם לא עושים את זה מאהבה אליך
אלא בדיוק הפוך

SupermanZW

Well-known member
ואת יודעת שהם עושים את כל זה
כדי שישו יחזור לעולם
ובדרך, הם מאמינים שכל היהודים ימותו או יתנצרו
הם לא עושים את זה מאהבה אליך
אלא בדיוק הפוך
מאוד לא מדויק. ע"פ אמונתם ישוע יחזור בכל מקרה, והם אוהבי ישראל כי הם פועלים על פי הפסוקים ביוחנן ד כ'-כ"ד
20 Our ancestors worshiped on this mountain, but you Jews claim that the place where we must worship is in Jerusalem.”

21 “Woman,” Jesus replied, “believe me, a time is coming when you will worship the Father neither on this mountain nor in Jerusalem. 22 You Samaritans worship what you do not know; we worship what we do know, for salvation is from the Jews. 23 Yet a time is coming and has now come when the true worshipers will worship the Father in the Spirit and in truth, for they are the kind of worshipers the Father seeks. 24 God is spirit, and his worshipers must worship in the Spirit and in truth.”

בניגוד לדבריך הם לא שונאים יהודים.

הם מאמינים שמי שלא יקבלו את ישוע בביאתו השניה יאבדו, אבל הכוונה אינה ליהודים באופן ספציפי אלא כל מי שיסקץרבו לקבלו, זה מסר אוניברסלי, ובאותה מידה, כל מי שיקבלו את ישוע יוושעו, גם זה מסר אוניברסלי.

SupermanZW

Well-known member
תיארת מספר תתי זרמים של האוונגליסטים שרחוקים מהמיינסטרים האוונגליסטי ונחשבים "עופות מוזרים" בקרב האוונגליסטים.

ביטול הכשרות הוא בין השינויים החשובים שבברית החדשה לעומת הישנה, וירמיהו ניבא שהברית החדשה תהיה שונה מהישנה. נוצרי אדוק שומר אך ורק את המצוות שציווה ישוע בברית החדשה. אמנם יש מצוות שמופיעות בשתי הבריתות (ולכן כתובות גם בישנה וגם בחדשה) אך יש גם כאלה שלא, בין אלה שלא, מוזכרת הכשרות בתור מצווה שבוטלה, ולא זו בלבד שבוטלה, אלא מי ששומר אותה חוטא ומורד, כאילו מה שקבע אלוהים ש"נקי" הוא מחלל. אחד המסרים בברית החדשה הוא שאלוהים הפך את כל מיני המזון ל"נקיים" כדי שיוכלו המאמינים לסעוד עם כל סוגי האנשים ולהביאם לאמונה באל אחד (אל תכניסי לי כאן את השילוש, זה סיפור בפני עצמו, לדעת מקבלים אין מדובר בפוליתאיזם ויש גם נוצרים שדוחים את רעיון השילוש, זה נושא לשרשור נפרד). קראי מעשי השליחים י' ט"ו: "וַיְהִי־עוֹד קוֹל אֵלָיו פַּעַם שֵׁנִית לֵאמֹר אֶת־אֲשֶׁר טִהַר הָאֱלֹהִים אַתָּה אַל־תְּטַמְּאֶנּוּ׃"
ככל שנוצרים הוא דתי יותר, שמירת כשרות נחשבת עבורו חטא חמור יותר, אפילו לומר על מזון שאינו "נקי" או שהוא אסור זה חטא.
לגבי מזוזה, האוונגליסטים ששמים מזוזה על משקוף ביתם אינם פועלים על פי הציווי על היהודים. שלא כמו שמירת כשרות, שהיא אסורה ממש על כל נוצרי, מזוזה אינה אסורה, אך האוונגליסטים יודעים שעל הקלף כתובות פרשיות מן התורה, ועל פי אמונתם בכוחם של פסוקים מן התורה להביא ברכה, הם מאמינים שבכוחה של המוזה להביא עליהם ברכה ולכן מתקינים אותה.
לגבי עניין היודאיקה, מדובר בתת-זרם שנקרא סבטריאנים (באנגלית Sabbatarians) שחוגגים חגים יהודים שמוזכרים בתנ"ך למעט פורים ושומרים שבת על פי פרשנותם, מה שאומר בעיקר שהם מקדישים את יום השבת לעניינים רוחניים, הם הולכים למיסה ביום שבת ולא ביום ראשון, הם אינם יוצרים דברים חדשים ביום השבת (מלאכות שיש בהן יצירה) וכיו"ב. הם כן מדליקים אש (אוכל להסביר מדוע אם מעניין אותך), כן משתמשים בחשמל, כן נוהגים, וכן מתקנים מה שמתקלקל. הם אינם מתבססים על הפרשנות היהודית אורתודוכסית בשום דבר. במקרה אני מכיר כאלה.

boriska1

Active member
הם אינם מתבססים על הפרשנות היהודית אורתודוכסית בשום דבר. במקרה אני מכיר כאלה.
אני רואה שאתה מתמצא בנושא, אני לא. שאלה: האם הנוצרים, במסה העיקרית, לא מאמינים שיש לנצר את כל היהודים, כדי שישו יחזור?

SupermanZW

Well-known member
אני רואה שאתה מתמצא בנושא, אני לא. שאלה: האם הנוצרים, במסה העיקרית, לא מאמינים שיש לנצר את כל היהודים, כדי שישו יחזור?
לא, הם מאמינים שישוע יחזור בכל מקרה. העניין של לנצר יהודים הוא מצווה מבחינתם בלי קשר, אך חזרתו של ישוע אינה מותנית בכך.

Harrington

Well-known member
מנהל
הכרתי את מכלול האונגל... כולם אוהבי ישראל ברמה שלא תתואר...
אכן כך. הדבר נלמד גם (למי שלא מכיר את המטריה מעצמו) מתגובת הצד שפחות עומד לצידה של ישראל (למרבה הצער, צד יהודי כנראה), שמרגיש צורך להקטין את האירוע ו/או לייחס לאוונגליסטים כל מיני דרכי רמיה ועורמה שהם בעצמם כלל לא חושבים עליהם.

אמנם נכון שיש חלק מהציבור האוונגליסטי שרואה כך את פני הדברים. אך ראשית זאת ממש לא כל הקבוצה ושנית גם חלק זה אוהב את ישראל אהבת נפש. אמונתו שבאחרית הימים יחולו שינויים בין הדתות וכו', כבודה במקומה מונח. מטבע הדברים היהדות רואה את זה אחרת. אבל בתכל'ס, בוודאי בימינו, אין כל סתירה בין הדברים וכמו שכתבת, תמיכתם בישראל היא תמיכת אמת, אהבת אמת, אהבה שאינה תלויה בדבר. גם לא בשיבתו של אותו האיש פעם נוספת.

למעלה