האוכל שאנחנו אוכלים

ronnm

New member
האוכל שאנחנו אוכלים

עד כמה אתם מקפידים על איכות האוכל שאתם מכניסים הבייתה? אתם קוראים את רשימות המרכיבים? בודקים דברים כמו אחוזי שומן וכולסטרול? איכפת לכם מי מייצר את האוכל ואיפה? איפה הירקות והפירות נקטפו ומתי?? אתמול ראיתי סרט בשם food inc. הסרט סוקר את המהפכה (לרעה) שחלה בתהליך ייצור המזון. מהפכה שאומנם הפכה את האוכל לזול וזמין, אך עם זאת הפחיתה בבריאות שלו, והוסיפה תחלואה רבה לעולם. חלק מהתחלואה נובעת מהשמנת יתר, תוצר של תעשיית מזון עתירת שומנים וסוכרים, וחלק קשורה לחיידקים שנולדו משינוי הרגלי האכילה של החיות אותן אנו אוכלים.
 

gils33

New member
חייב התנצלות לרון

בטעות מחקתי לו את ההודעה כי היא נראתה בהתחלה כחומר פירסומי. אז הנה החזרנו אותה.
 

gils33

New member
ועכשיו לתגובה

אנחנו יחסית מקפידים לשמור לא להכניס אוכל יותר מידי מתועש הבייתה למרות שהכל היום מתועש,גם האורגני. להכל יש טעם של פלסטיק,אין כבר ירקות עם טעם של פעם,הכל עבר מוטציות שונות ומשונות ואיבד מזמן את טעמו הישן. אז בודקים את החומרים המכילים את המוצר ומשתדלים לקנות טרי אבל לא אורגני. לפי דעתי כל עניין האורגני זה שקר אחד גדול ופשוט תעשיה של גניבת כסף מאנשים. אריזה יותר יפה והמוצר שטוף ונראה יפה ועולה ב- 40% יותר מבסופר.
 

akavishon

New member
לא מסכים איתך לגבי הטעם

אני קונה ירקות (כמעט) אך ורק בשווקים ולא ברשתות המזון. ההבדל הוא בין שמיים וארץ. אם לא אכלת מלפפון שדה, כאילו לא אכלת מלפפון כלל. הטעם של הקלקרים הירוקים שמוכרים בסופר טפל לגמרי. אצלינו כמעט ואין אוכל מעובד. יש בפריזר שניצלים מוכנים, אבל זה רק למקרי חירום שממש אין כח לבשל, וזה מאוד נדיר. דווקא האורגני - לא יותר יפה. לרב האורגני אלו ירקות שלא עוברים טיפול ובגלל שעלות הגבוהה שלהם, המגדלים לא מרשים לעצמם לזרוק את הפירות הלא יפים, אבל זה כבר עניין של דרך חיים. אישית - לא קונה אורגני, אבל אני לא חושב שזאת אחיזת עיינים.
 

gils33

New member
גם אני קונה כך

העניין הוא שאתה לא זוכר את הטעמים של פעם. הכל היה שונה,הטעם היה מורגש פעם. היום או מלא מיים או מלא פלסטיק. על טעם וריח לא מתווכחים אתה יודע
 

akavishon

New member
תאמין לי, שאני זוכר את הטעמים של פעם

וירקות הבלאדי של היום, בהחלט בעלי אותו הטעם. אני מזמין אותך רק להריח את הגזרים בשוק, שבו אנו קונה שלא לדבר על הטעם
 

ronnm

New member
מילים קשות השמעת

המזון האורגני רחוק מלהיות אחיזת עיניים. אם כבר כל שאר יצרני המזון מאחזים את עיננו בריזות יפות ותאורים יפים ובסוף מוכרים לנו זבל. אחרי שלמדתי את הנושא אני יכול להגיד בפה מלא שהמזון האורגני הוא המזון היחיד שבאמת מפוקח בקפידה. רוב התוצרת האורגנית בארץ מיועדת ליצוא, ושם בודקים בקפידה א כל מה שמגיע. אם מוצאים שמשלוח מסויים לא עומד בתקנים האורגנים אז החברה שפיקחה על התוצרת, רישיונה נשלל. זה תמריץ מספיק גדול לחברות הפיקוח לבצע את עבודתן, מה גם שהחקלאים משלמים להם הרבה כסף עבור הפיקוח. אגב התוצרת האורגנית היא כמעט תמיד פחות יפה וארוזה פחות יפה. הפירות והירקות האורגנים תמיד נראים עלובים לעומת עמיתהם הלא אורגנים, וזה בעיקר בגלל אופן השימור שלהם. את הפירות והירקות הרגילים מאפסנים במכולות קירור מלאות בגז שתפקידו לשמור על צורתם, מה שאסור לתוצרת האורגנית. זאת גם הסיבה למה לפירות וירקות כבר אין את הטעם של פעם. פעם הכל היה גדל ונקטף לפי עונות השנה. היום מגדלים הכל כל השנה, ומה שלא, מביאים מארצות רחוקות, מה שאומר עוד תקופת איכסון ארוכה ועוד גזים לשימור.
 

gils33

New member
לא מסכים איתך

מחפשים דרכים להתעשר על חשבוננו,כל הירקות האורגניים מבריקים יפים שטופים וארוזים בניילונים יוקרתיים. מעט מאד תוצרת אורגנית אמיתית מגיעה לחנויות בארץ ואם כבר הן מגיעות אז הן יקרות מאד.
 

ronnm

New member
אתה כנראה מדבר על סופרים רגילים

בסופרמרקטים רגילים זה אכן המצב, כי התוצרת האורגנית צריכה כביכול להתחרות בתוצרת הרגילה. בגלל זה הם ארוזים ככה, נראים ככה ועולים ככה אותם ירקות ופירות בסופרמרקטים היעודיים עולים פחות ונראים אמיתיים יותר, וגם הטעם לרוב יותר טוב...
 

gils33

New member
אני מבטיח לנסות

למרות שזה נראה לי לא ריאלי. אתם יודעים כמה זמן לא אכלתי עגבניה מעולה או גזר עסיסי מלא מיצים כזה. אני ממש זוכר טעמים אחרים.
 

amir_aikido

New member
אתה מודע לכך שמחקר הראה אחרת?

לפני מספר חודשים היה פרסום ב Ynet של מחקר בבריטניה על מספר גדול של אנשים שדווקא הראה כי לא זוהו כל תופעות לרעה כתוצאה מאכילה של מזון לא אורגני. היו לא מעט ספקות ביחס למחקר, וטענה שהתמקד בעיקר בנזק המשוער של חומרי הדברה (שלא התגלה) ולא בתועלת. ועלי להודות שגם אני ספקן בנושא עד שלא יהיו עוד מחקרים תומכים. אבל, נכון להיום, נראה כי אין הבדל אמיתי (לאחר האכילה, בהשפה על הבריאות) בין האוכל האורגני ובין האוכל הלא אורגני. יש לעומת זאת הבדלים עצומים בהעדר יכולת לייצר מזון אורגני (אם כל בני-האדם ירצו לאכול רק אורגני - נגלה שאין ואי אפשר לייצר כמות כזו ולכן רבים ימותו מרעב) וכן, במחיר הנגבה ממני כלקוח על האורגני. אמיר
 

gils33

New member
עוד משהו

הגוף שלנו והאבולציה עם השנים מתקדמים ומתרגלים לאוכל שאנו אוכלים. לכן אין לנו תופעות לוואי חוץ מההרגל לטעם. מישהו זוכר את הטעם של החלב של פעם? כמה שמן הוא היה? הגבינות? היוגורטים? במיוחד יוגורט של מחלבה אחת מסויימת שתמיד נשאר אותו הטעם.
 

ronnm

New member
זה אולי נכון

אבל כשמדברים על אבולוציה מדברים על תהליכים שקורים על פני מאות ואלפי שנים. השינויים בתזונה שלנו השתנו בצורה קיצונית רק בדור האחרון. ההורים שלנו ניזונו מאוכל אחר לגמרי, שיוצר בשיטות שונות לחלוטין מאלה הנהוגות היום. ולגבי תופעות הלוואי, יש ויש. אתה לא שומע על מגיפת ההשמנה בעולם? על שיעורים הולכים ועולים של סרטן המעי הגס (בגילאים שהולכים ויורדים)?
 
למה ללכת רחוק?

עזוב סרטן המעי הגס. מה עם סכרת (זו שפעם לא חשבו בכלל לחפש אצל אנשים צעירים, שלא לומר ילדים)? לחץ דם גבוה? פעם אלו היו מחלות של זקנים. אני לא זוכרת את הכנס המדוייק שזה נאמר בו, אבל באחד הכנסים בנושאי תזונה שנערכו, אחד הנושאים היה שהדור הנוכחי של הילדים יהיה הראשון שימות לפני הוריו.
 

gils33

New member
הכוונה הייתה לתופעות לוואי

מיידיות,ברור שלאורך זמן אנחנו סובלים.
 

amir_aikido

New member
תפריד אוכל אורגני מההתייחסות למה אוכלים

אפשר לאכול לא אורגני ועדיין לאכול מספיק ירקות ופירות ולשים לב לכמות הקלוריות שאוכלים. אמיר
 

ronnm

New member
תשובות

אתה בטח מדבר על הידיעה הזאת. הטענה של מצודדי המזון האורגני היא לא שהוא יותר מזין, אלא שהוא פחות מזיק. חוץ מזה שמעמים ברורים יש לירקות הרגילים לובי יותר חזק מלאורגנים ולכן גם יותר כסף לקנות מחקרים. ההיגיון שלי אומר לי שאין סיכוי שירקות מרוססים יותר ראויי למאכל מאורגנים. לגבי יכולת היצור, גם כאן יש עובדות שאתה כנראה לא מכיר. שיטות החקלאות המודרנית גורמת לנדידה של אדמות חקלאיות. החרישים העמוקים שעושים באדמה לצורך השתילה גורמים לכך שהרוח מעיפה הרבה מהאדמה, ולכן השטחים החקלאיים בעולם הולכים ומתמעטים. כך שלאורך זמן תיווצר בעיה. עוד דבר הוא הרעילות והחומציות של האדמות. בגלל השימוש הנירחב בחומרי דישון כימיים והדברה כימית ההולכים ונהיים רעילים עם השנים, האדמות מתחילות להניב פחות ופחות תוצרת - שוב בטווח הרחוק תהיה בעייה. המחיר של המזון האורגני הוא אכן יותר יקר היום, אבל זה עיניין של היצע וביקוש. אם הביקוש יגדל כך גם יהיה עם ההיצע והמחירים ירדו.
 

motior

Member
המחקר הנ"ל בדק ערך תזונתי

ו"גילה" שלמזון אורגני אין יתרון בערכים תזונתיים על מזון "רגיל" - אבל הוא לא בדק בכלל השפעות של חומרי הדברה. ראה בקישור - "עם זאת, המחקר לא התייחס לזיהום הנגרם מקוטלי חרקים "
 

ronnm

New member
הדיון קצת סטה

לא ממש התכוונתי לפתוח בדיון על יתרונות וחסרונות המזון האורגני. יותר התכוונתי לדבר על מודעות לאוכל שנכנס הבייתה. לדוגמא דגני בוקר: איזה דגני בוקר יש לכם בבית? רוב דיגני הבוקר המשווקים היום הם לא יותר מאשר קינוח בהסוואה. הם מלאים בשומן וסוכר, והמקורות התזונתיים שלהם נשכחו. תסתכלו על רשימת המרכיבים שלהם לעומת רשימת המרכיבים של קורנפלקס אורגני (סליחה שאני שוב מזכיר, פשוט רציתי להראות את שתי הקצוות). ברגיל יש עשרות מרכיבים, ובאורגני 5 מקסימום. זה מה שמציק לי, המוצרים היום בסופר נשענים על תדמית המוצר וזנחו את התוכן. דיגני הבוקר הפכו, מדרך בריאה ומזינה להתחיל את היום לממתק משמין. ועוד יותר מציק לי זה המוצרים שמתהדרים בתויות בריאות שמטעות, כמו "מחומרים טבעיים בלבד", "בתוספת סיבים תזונתיים" בכלל כל מוצר שמכיל את המילים בתוספת, לא נכנס אלי הבייתה. אם הטבע היה רוצה שיהיו בזה סיבים או ויטמינים, הם היו שם. אם הם לא שם, כנראה שזה לא מקומם.
 

gils33

New member
לזה בדיוק התכוונתי

עובדים עלינו בעיניים,הכל לא אמיתי,לא אורגני ולא טבעי ולא כלום, סתם.
 
למעלה