responce
שלום רב. לפני שאתחיל בתגובתי, אני רוצה להקדים ולהגיד כמה צר לי לשמוע על המקרה שלך, ואני מקווה שלאט לאט תתאוששי מהמקרה, אם בכלל ניתן להגדיר את זה כהתאוששות. עכשיו, בקשר לפרכוס: נכון, הרופאה לא הייתה בסדר בכך שהיא לא ציינה אפשרות לפרכוס. אבל מה בקשר לרופא הראשון שראה אתכם, למה הוא לא ציין כלום? אני חושב שאולי הם התכוונו לא להלחיץ אתכם, אבל יכול להיות שהיה מקום לציין אפשרות כזאת, ולהגיד שמדובר בספקולציה על מנת שלא להכניס אתכם למה שנקרא "סרטים רעים". אני מאוד מתנגד למה שנקרא "רפואת מסדרון". זה לא מכבד את החולה, הרופא, המשפחה והמקצוע. אני גם מאוד מסתייג מתחזיות החלמה בסגנון "עוד X חודשים וY ימים, ואולי קצת F שעות". אני לא חושב שזה מתפקידם של הרופאים לתת תחזיות כאלו, וכאמור - תחזיות הן רק תחזיות, הן לא נוסחאות מדוייקות. עד שיוכח אחרת, אני מאמין כי לאמונה מקום מרכזי בהחלמה. מה שכן, אולי יש מקום להגיד למשפחת החולה "שמעו רבותיי, אני מאמין שהמצב לא קל ולמרות שאנחנו מטפלים בו כמיטב יכולתנו אנחנו לא בטוחים לגבי סיכויינו" וכאן גם משאירים מקום לאופטימיות, וגם נותנים אפשרות לעשות סידורים אחרונים, פרידה וכל דבר אחר שמגיע לחולה ומשפחתו לעשות טרם פטירת החולה. בקשר למחקרים שהבאת לרופא: לפעמים, עד כמה שליברלי הרופא, פשוט לא נעים כשחולים באים ומנפצים את המילה שלך עם מחקרים, שחלקם מבוססים היטב וחלקם פשוט זבל שכתוב במילים גבוהות, ואתה כ"כ נלחץ מהסיטואציה הזאת שאתה מגיב בתוקפנות או בזלזול. זה לא מכוונה רעה, אני משוכנע, אלא פשוט מאנושיות. במקרה כזה, עדיף לשאול את הרופא "תגיד, שמעתי על X Y Z, אתה חושב שזה אפקטיבי ורלוונטי למקרה שלנו?", ואני משוכנע שתקבלו תשובה כנה ומדויקת, בלי צורך בהתגוננות או תוקפנות של אף אחד. עם כל הכבוד לעובדת סוציאלית, ברגע היא אמרה את דבריה, היית צריכה לקום ולהתלונן בפני הנהלת בית החולים, ואולי לאירגון שלהם. אני מאמין שהיא הייתה חוזרת בה מדבריה, לא שזה עוזר הרבה, אבל היא גם הייתה נזהרת יותר בלשונה להבא, וגם זה הישג. אונקולוגים לא מלקקים דבש. אבל, הם לא היחידים. יש את הפנימאים, הגריאטרים ועוד כמה מקצועות שלא תמיד אופטימיים. זה לא מפחית מהעובדה שיש לחולים זכות ויש לרופאים חובה לתת שירות ברמה מקצועית גבוהה, ורמה אישית לא פחות גבוהה. אז מה אם מת חולה בבוקר? אז מה אם אשתך רבה איתך? ברגע שרופא מטפל בחולה, הוא אמור לבודד את כל מה שמטריד אותו ולהתמקד בחולה עצמו. בשביל לפרוק עצבים יש שק אגרוף, פסיכולוג ואפילו כיסא שאפשר להטיח בקיר. צריך להמנע מהצהרות בומבסטיות וממתחים מיותרים, אבל כאמור - כולנו אנושיים, וכולם מפשלים לפעמים. אבל מפשלות לומדים. וכמובן, צריך לשים דגש על צורת ביטוי, לפעמים התקווה היא כל מה שנשאר לאנשים, ומי אנחנו שננפץ אותה? תודה, ומשתתף בצערך.