האוס מבאס

niro piro

New member
האוס מבאס

למרות שהסדרה מתימרת להיות "אמיתית" בדיאלוגים המהירים והסבוכים שלה יש משהו דפוק בה מישהו יכול להסביר לי איך יש רופא (האוס) שהוא גם רופה כללי, מומחה, והוא גם פתולוג וגם מומחה לחיידקים - בקיצור מומחה להכול בפרק האחרון ששודר בהוט זה קצת דפק לי את ההנאה מהפרק בלי שום קשר זו סדרה מעולה

pink panther 8

New member
האוס סדרה מעולהה

והאוס הוא רופא בעל כישורים רבים ויכול להיות שהוא מוסמך לעשות את הדברים שהוא. הדמות שלו מאוד מורכבת וגם אם לא יודעים עליה הכל מההתחלה, לומדים עוד בהמשך. הכוונה היא לבנות ציפייה אצל הצופים. והוא רופא כללי אם מומחיות לחיידקים מחלות מדבקות וזיהומים(מומחיות כפולה), ופתולוג לא מצוין.

niro piro

New member
היי תרגעי קצת

לא אמרתי שהוא לא סדרה טובה אבל ממתי יש סופר דוקטורים מסדרה שמתימרת להיות אמיתית( והיא כזאת בזכות הדיאלוגיים המצוינים שלה) הייתי מצפה ליותר דיוק

AnGeLiNa JoNsOn

New member
למה תרגעי?../images/Emo12.gif../images/Emo141.gif

היא לא אמרה שום דבר לא רגוע למיטב קריאתי
בכל מקרה, אכן קיימים סופר-דוקטורים או איך שלא תרצי לקרוא לזה, כלומר, המומחיות של האוס היא כן ריאלית (זאת למדתי מאירית
)

niro piro

New member
../images/Emo3.gif לא התכוונתי לפגוע

תרגעי רק כי היא נשמעה לי מתגוננת גם אני חושב שהאוס סדרה טובה

efratbas

New member
האמת היא שאני די מסכימה איתך... זה

קצת פוגם באמינות הסידרה. אבל למרות הכל זו אחת הסדרות הטובות שיש....

randomguy

New member
../images/Emo6.gif "פתולוג לא מצויין"...נזכרתי גם

שהוא עשה פעם ניתוח פתולוגי לגופה של חתול

randomguy

New member
בהאוס לא מחלקים את העבודה בין

מומחים שונים כמו במציאות. אני מסכים איתך שזה דבר מאוד בולט שמבדיל את הסדרה ממה שבתכלס קורה במציאות. הם מגדירים את עצמם כמומחים לתחומים שונים, אבל לא פועלים במסגרת המצומצמת של ההתמחות שלהם אלא בכל התחומים. האוס - מומחה למחלות זיהומיות ונפרולוג (מומחה לכליות) - אבל בפועל הוא מתעסק בכל תחומי הרפואה ומבצע פרוצדורות שבאופן נורמלי מבוצעות על ידי רופאים עם התמחות ספציפית כמו פתולוג או רדיולוג (דווקא בפרק 1X03 האוס כן התייחס לעבודה של הרדיולוג, אבל אמר שהוא טועה בפרשנות של תצלום הרנטגן של התינוק). קמרון - אימונולוגית, מומחית למערכת החיסון - בפועל מתעסקת בהרבה דברים שלא קשורים לתחום שלה, למרות שהיא מתעסקת בתחום שלה יותר מהדמויות האחרות. פורמן - מומחה לנוירולוגיה - אבל בפועל עושה דברים שצריכים מומחים מסוגים אחרים. בכל זאת הוא מתעסק בנוירולגיה יותר מהדמיות האחרות. צ'ייס - מומחה לרפואת חירום (תרגום שלי) - בפועל מתעסק בכל התחומים כמו שלושת הנ"ל, אבל הוא עוסק בתחום שלו יותר מהאחרים. ווילסון - אונקולוג, מומחה לסרטן - דווקא הדמות שלו עוסקת באמת בעיקר בסרטן, הרבה יותר מהאחרים, אבל גם הוא מתעסק בכל התחומים. קאדי - מנהלת בית החולים - בפועל מנסה באופן כושל לנהל את האוס

randomguy

New member
בעצם, האוס והצוות שלו עובדים במחלקה

לרפואה דיאגנוזיסטית, שזה סוג של מחלקה שלא קיים במציאות למיטב ידיעתי. הכי קרוב לזה, רפואה פנימית וגם רדיולוגיה.

randomguy

New member
לא למדתי רפואה, אבל אני מבין ברפואה

ואני מכיר רופאים ובתי חולים. את יכולה לנסות לשאול אותי כל דבר שקשור ברפואה ואני אנסה לתת לך תשובה כמיטב יכולתי. אני הרבה פעמים נותן לאנשים עצות רפואיות, וכמעט תמיד מתברר שהם היו נכונות
התחלתי בכלל לראות את הסדרה כי זה היה לי מעניין לראות סדרה על רופא שמאבחן מחלות שמאוד קשה לאבחן (זה מה שקראתי בעיתון על הסדרה), ולכן התחלתי לראות האוס. אבל הפכתי למעריץ של האוס דווקא בגלל שהוא מצחיק מאוד ושנון מאוד, וגם בגלל קמרון המדהימה!

למעלה