האוס? o_O

natalysh

New member
האוס? o_O

מה? לא הבנתי כלום. אפשר בבקשה הסבר למה שהיה שם עבור אלו שחזרו מניוון מוחי בצבא?

גם אני לא ../images/Emo122.gif

בכלל בעונה הזאת אני מרגישה שחובה לראות פעמיים כדי להיות טיפה בעניינים...

מישי24

New member
על איזה פרק? קין והבל?

כי אני דווקא הבנתי הכל והאמת די ניחשתי מההתחלה
זה דבר מגניב לאלללה מה שהלך שם.

Benjamin Turner

New member
ויי זמיר, איזה תרגום איום ונורא לשם

דו משמעי ונפלא שכזה. cain and able, אני מבקשת
זה באמת היה פרק קל מאוד להבנה מבחינה רפואית, אבל לחבר'ה כאן יש עוד זמן רב עד שיראו אותו.

הדבר הכי הזוי שראיתי בחיים

אפילו שזה היה הזוי בטרוף ולא הבנתי כלום וכל הפרק בערך הייתי עם הבעה כזו של "אה???" היו שם כמה קטעים (נראה לי שאני בעיקר מדברת על הקטע שהברנש שירה באוס מדבר אליו כשהאוס בהזיה (או לא?) שהיו.. איך להגדיר.. טובים! מיד בסיום הפרק ההזוי לחצתי לפרטים על הפרק בשלט והיה רשום משהו בסגנון "שום דבר לא הגיוני בפרק הסיום.. בלה בלה בלה.. מתערבביו חייו המיאותייים בהזיה". יש עוד עונה??? :)

כן, יש

השבוע היה הפרק השני שלה בארה"ב. על זה דיבר מישי24 - לפרק השני קוראים "קין והבל".

לפי האתר של HOT 3

ב23 לחודש היא תתחיל גם בארץ.. הגיוני? ועוד שאלה באיזה ערוץ היה משודר / משודר סקארבס (אם ככה כותבים את זה:)

kontsy

New member
YES STARS

יענו ערוץ 13 בייס ימי שלישי בערב (באיזור 9:30 נראה לי)

Benjamin Turner

New member
אני בספק רב. לדעתי הכוונה לשידור

חוזר של שתי העונות הראשונות. סקראבס משודרת גם בstar world.

בקצרה

האוס הזה את כל הפרק מהרגע שנגמר הפתיח. הוא עשה לעצמו חשבון נפש על החיים שלו. תחשבו שכל מה שזה שירה בו אמר זה בעצם הוא אמר לעצמו. ובסוף, הוא אמר לקמרון להגיד לקאדי לנסות את הטיפול שכביכול קאדי ווילסון ניסו עליו בהזיה. זה פשוט משהו שהוא כנראה ידע מסיבה מסוימת ועכשיו יש לו אפשרות לנסות על עצמו.

morancho1

New member
וואו איזה פרק!!

אחד הטובים(טו נו אני אומרת את זה כל פרק אבל עכשיו באמת:) ) הוא הזה את כל העניין וזה היה כמו חשבון נפש עם עצמו בתת מודע 1. אם הוא בכלל רוצה לחיות 2. איך הוא רוצה שהחיים האלה ייראו... יש לי את זה מוקלט איזה כייף, אני אראה את זה שוב בהחלט שווה צפייה (וכשחושבים שהאלטרנטיבה היא ללמוד לפיזיקה..באמת עדיף לראות האוס:) ).

Benjamin Turner

New member
יפה מאוד, וזה אכן פרק מבריק ביותר.

לא דומה כלל לפרקים אחרים (פרט אולי לthree stories) במידת הגאונות והמורכבות והרב משמעות שבו.

morancho1

New member
במבט שני...

אפשר לראות שזה באמת דיון עם עצמו ועלו שם רבות מהסוגיות של האוס: 1. הרצון למות (באחת ההזיות הוא ראה את עצמו יושב באוטו עם אשתו המתה של הרוצח כשהגז דולף והוא איתה יחד רוצה גם הוא להיעלם מן העולם הזה..). בסופו של דבר ההזיה נגמרה והוא "חזר" למיטת ביה"ח, משמע, הוא בוחר בחיים. 2. משיכה לקמרון..כן גם זה היה. זוכרת את הדגמת הניתוח כשהוא "מלטף" אותה עם הסכין ומעיף כפתור מחולצתה ומתחיל להזיז מעט מחולצתה באיזור "רגיש"... 3. הדילמה האם להישאר נכה. כמו שוילסון אמר זה כבר מגדיר את מי שהוא.. בסופו של דבר כמובן בחר להיות בריא ולכן כשנגמרו ההזיות אמר "תגיד ולקמרון שאני רוצה קטמין"... 4. הפחד מהתמכרותו המתגברת למשככי כאבים. באחד הפרקים האחרונים ראו את האוס מוציא ארגז ושם לעצמו חוסם ורידים לפני שעמד להזריק לעצמו איזה משכך כאבים חזק.. באחת ההזיות וילסון אמר להאוס שהם היו חייבים לעשות משהו, כי הוא התחיל להזריק לעצמו מורפיום..האוס מודאג מהמצב ההתמכרות שלו. מצד שני הוא גם מפחד להיגמל. 4. ההרגשה שהוא תורם רבות לאנשים אבל הוא לא מקבל מזה כלום, הוא לא מעריך את חייהם של האנשים אותם הוא מציל..לכן הוא שרוי בדיכאון תמידי (כמו שה"רוצח" אמר לו באחת ההזיות). 5. הפחד מלאבד את שנינותו וחוכמתו.. במהלך כל ההזיה החשש העיקרי של האוס היה לחכמתו ההולכת ונעלמת..והוא גם הודה בצורה חלקית שכל מה שיש לו זה את המוח שלו.. 6. זהו, אני בטוחה שיש עוד הרבה שלא שמתי לב אליהם.. נב. רואים שבין המורחבים הרבים שלי היה גם ספרות אה??!! בכל מקרה אחלה פרק. אשמח לתובנות נוספות:)

Benjamin Turner

New member
את מוזמנת לפורום האוס, יש שם שרשור

מלא בתובנות (קישור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1431&msgid=85817458 ) קצת תיקונים טכניים ואינפוט משלי: 2. עזבי מה עשתה המכונה, הסוף (קמרון לוחשת "House", האוס שואל "does that hurt?", זה החלק הכי מדמה-סקס לדעתי בסצינה. הם תכלס עושים שם סקס בלי לעשות סקס. בכלל, אני מתומכי ההאמרון, וחושבת שקמרון מוצאת חן בעיני האוס, ולא רק מבחינה פיזית. הסצינה הידועה לשמצה במסעדה בlove hurts מעידה יותר על הפגיעוּת של האוס מאשר על מניעיה של קמרון (ההקדמה החסרה מבחינתי לנאום הזה שלו שם היא "את מוצאת חן בעיני, אבל..."), וב302 התיאוריה הזו שלי מתחזקת (לא כי יש שם האמרון, בגלל משהו אחר, זה לא ספוילר). 3. "תגידי לקאדי" (הוא אומר את זה לקמרון), אבל לא זו הנקודה. אני לא חושבת שהאוס רוצה להיות נכה, או שהוא מתלבט אם לוותר על נכותו אם לאו. האוס היה לפני כן אקטיבי מבחינה פיזית (גולף, לקרוס), ואין ספק שזה חסר לו. הרגל סימבולית לכל החוויה של אובדנה ולכל מה שעבר עליו בעטיה (הבגידה של סטייסי, אובדן האמון באנשים, אובדן השליטה על חייו, הסלידה מרחמים שעכשיו נשפכים לעברו מאנשים פחוּתים בעליל ממנו מבחינה מנטלית), והשאלה אם הוא מוכן לוותר על זה, על האומללות האינהרנטית הזו שלו. שלא לדבר על כך שאובייקטיבית יש כנראה תופעות לוואי מוחיות שהוא מסתכן בהן. נכון שהרגל גם נותנת לו במידה מסוימת רשיון לעשות מה שהוא רוצה (ראינו את זה בתחילת העונה השניה), א. כי אנשים מסתכלים עליו כעל נכה, וב. כי כמו שהוא אומר בפרק 302, God doesn't limp-כל עוד הוא צולע (או צלע, זה לא משנה), הוא יכול להרשות לעצמו להתנהג כמו אלוהים משום שיש בו משהו built in שמונע ממנו להפוך בכך למגלומן, אבל (פיוווו, אוויר) מסצינות ההאוסטייסי למיניהן אפשר להסיק שגם קודם הוא לא בדיוק עשה חשבון למישהו. 4. אני חושבת שזה הפוך-בגלל שהוא שרוי בדיכאון תמידי (ובגלל מה שהכניס אותו לדיכאון הזה), הוא בוחר לראות את המטופלים כפאזל ולא כאנשים שלחייהם יש משמעות. אבל כמו שהוא אומר לקמרון בסצינת ה"רצח", הוא רוצה משמעות, ובאופן סימבולי ביותר הפרק הבא אכן נקרא meaning. איזו משמעות הוא יבחר לחפש? מן הסתם את זו שקמרון ובעיקר וילסון מדגמנים לו כבר אי אילו שנים, אבל זה כבר לא שייך לענין. 5. זה היה בפרק הקודם (who's your daddy), אבל אני חושבת שיותר משהאוס מפחד מההתמכרות (והוא לא ממש מפחד ממנה, כבר ראינו את זה בdetox, ובצדק לדעתי, כי he doesn't have a pain management problem, he has a pain problem), הוא מפחד מהכאב. והכאב מתגבר באופן קונסיסטנטי החל מdistractions (אמצע העונה השניה). 6. צפיה אחת לא מספיקה לפרק שכזה. גם לא שתיים.

JackoJack

New member
טוב זה אכן היה הזוי...

אבל הסוף (שזה הכל הזיה אחת די גדולה) די צפוי... זה מזכיר לי איזה ספר/סרט/פרק בסדרה שאני לא מצליח להזכר בדיוק אבל אני זוכר את הרעיון הכללי: מוח של מישהו מתעתע בו בכך שהוא המציא לו חידה בלתי ניתנת לפתרון כדי שהוא ימשיך להתעסק בה...בערך כמו האיש המתפוצץ בפרק רק שפה היו עוד כמה רבדים שאותם ציין טלפוקס... ככה אני רואה את זה :)

למעלה