האופציה הכדאית מבחנתנו כזוג ללא דירה ?

אורית393

New member
האופציה הכדאית מבחנתנו כזוג ללא דירה ?

היי חברים, שמי אורית ואני ובן הזוג שלי התחתנו לפני שנה וחצי, אני בני 37, כיום מתגוררים בקריות. ישנה שאלה לגביה אנו מתלבטים מאוד בשבועות האחרונים בנוגע לכדאיות... ראשית לעולם לא היתה דירה בבעלותנו . יש ברשותנו כיום הון עצמי של 340,000 ש״ח (את סכום זה הצלחנו לחסוך על חשבון הרבה מאוד דברים אך זה כבר סיפור אחר) . לאחר התייעצות עם חברים משותפים ואנשים המבינים יותר מאיתנו בכדאיות כלכלית, ראינו לנכון לקנות דירה להשקעה באזור בו אנו גרים ( קריות או בחיפה ) ולהמשיך לגור בשכירות. השאלה שכרגע מעסיקה אותנו היא השאלה הבאה: בשבוע הבא אנו צפויים לחתום על חוזה לדירה ראשונה בקרית ים, מבחינתנו הדירה היא להשקעה אך אין לנו בעיה להגיד בבנק שהיא למגורים מבחינת המשכנתא. מחיר הדירה הוא 600,000 ש״ח .
אנו מתלבטים איזה אופציה עדיפה מבחינה כלכלית עבורנו מהאופציות הבאות.
1) לקחת על הדירה משכנתא של 50% - במצב זה לפי חישוב תיהיה לנו משכנתא ל 15 שנה.
2) לקחת משכנתא של 75% מערך הדירה ( אנו יכולים ללהגיד בבנק שזה למטרת מגורים ולא תיהיה בעיה) זאת אומרת לשים מההון העצמי שלנו רק 200,000 ש״ח ובשאר הכסף שנותר לנו כ 160,000 לקנות עוד מספר חודשים אולי דירת סטודיו נוספת בסביבות ה 300,000 ש״ח ( יש כאלה בקריות ) ולהשכיר אותה גם. והכל בתקווה שתיהיה עליית מחירים בעתיד ואולי נוכל להרוויח משהו עליה עוד כמה שנים בין אם במחירת הדירה או בתשואה שבשכירות.
אנו נוטים ללכת עם האופציה השנייה אך לא סגורים על זה. ממש נשמח לדעת כיצד הייתם נוהגים אילו הייתם במצבנו ?
סופשבוע מקסים אורית :)

מה זה חשוב מה אנו היינו עושים? אנו לא אתם

לגבי החברים ה"מבינים", כמה מהם קנו יותר משלוש דירות להשקעה?
כלומר, לפי התכנית שלך את אמורה להפוך תוך כשנה מבורה גמוה ל"מבינה"
על פי אמות המידה של החברים. לא הייתי בונה על זה.
עובדה שאף חבר לא אמר לך למשל שאין כל משמעות למשפט "אין לנו בעיה
לומר לבנק שהדירה למגורים". את הבנק לא מעניין כלל מה אתם אומרים
ודירה ראשונה נחשבת למגורים בכל מקרה.
&nbsp
בעצם אתם שואלים לגבי רכישה של שתי דירות תמורת רווחים עתידיים
גדולים יותר אך גם רחוקים יותר או רכישה של דירה אחת אשר בשבילה
תצטרכו משכנתה קטנה יותר ולכן היא תסתיים מהר יותר ותוכלו מהר
יותר להנות מהכנסה נוספת אם כי קטנה יותר.
&nbsp
אין כאן מספיק נתונים כדי להמליץ לך אבל לפחות השאלה נוסחה עבורך.
בהצלחה,
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר משכנתה יעילה - http://bit.ly/rimonbook
תובנות בחינם לייעול המשכנתה שלכם: http://bit.ly/EffTovanot
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: http://bit.ly/EffNadlan
טלפון: 03-549-6611
&nbsp

אורית393

New member
שלום,תודה על תגובתך והקדשת הזמן הנקודה

שלום לך רימון ותודה על תגובתך ועל הניסוח. אכן נשמע ממוקד הרבה יותר.
לגבי השאלה של מה אתם הייתם עושים, אז לי זה חשוב כי הייתי שמחה לשמוע דעות של אחרים מהפורום כיצד היו נוהגים במצב זה.
מה שקורה זה שאנו אפשר להגיד בדיוק לפני חתימת חוזה על דירה שמכירה קרוב ל 600,000 שקלים. יש לנו התלבטות גדולה האם לקחת עליה משכנתא של 75% או 50% כפי שהתכוונו.
ובשלב אחר שיכול להיות עוד כמה חודשים למשל לקנות דירה נוספת סביב ה 300,000 אלף ( יש כאלה בקריות, כמובן שבמידה ונקנה אז נבחן את הכדאיות על פי הפרמטרים.
הרצויים ,למשל שיש לנו אפשרות ל כ5 אחוז תשואה, סביבה ועוד)
1) הבנתי ממכרים שכשהדירה היא להשקעה יש לשלם 50 איוז מערך הדירה על מנת לקבל משכנתא . הבנק אישר לנו.
2) האופציה השנייה בהחלט מדברת אלינו מכיוון שיש סיכוי שזה יאפשר לנו להגדיל את ההון העצמי שלנו בעוד מספר שנים. לצערנו לא קיבלנו דירה בירושה גם אני וגם בעלי ועל זה אנחנו מסתמכים בעיקר. מה דעתך?

salachshabati

New member
תקחו 75%, עם מסלול מיועד לפרעון מוקדם במקרה שלא תרצו עוד

דירה. תמיד טוב שיש קצת כסף בצד להוצאות לא צפויות.

Htechnion

New member
אם אתם מהצפון ולא קניתם דירה חכו למחיר למשתכן.

בניגוד למרכז הסיכווים בצפון ממש טובים, בתוחלת אתם תזכו בתוך 3-4 שנים שזה אומר 300 אלף שקל מתנה!

אורית393

New member
היי

אנחנו קונים עוד החודש כבר דירה. רק מתלבטים על כדאיות באופן קבלת המשכנתא. העדפנו לא ללכת על מחיר למשתכן.

johndeere2

New member
כל השאלה היא על התשואה ועל האלטרנטיבה

אם אתם מאמינים שהתשואה על הדירה השנייה לאחר ניכוי של פחת, חודשים ללא שוכרים תהליך הקנייה וכו' יהיו גבוהים מריבית המשכנתא ומחלופה אלטרנטיבית של ההון אז לכו על זה.
בריבית משכנתא שעולה היום ולא זולה כמו פעם אני לא בטוח שזה החישוב המדוייק אבל רק לך יש את הפרטים.
כמו כן עולה השאלה של השקעה אלטרנטיבית ביחס להון שלך, אם אין כזאת או שאתם לא אוהבי סיכון של שוק ההון וכדומה אז החלופה נפסלת.

אין ספק כי לשכור להשכיר במקביל זה אכן משתלם יותר מאשר לקנות למגורים וזאת משלל סיבות. אם אין השקעה אלטרנטיבית וריבית המשכנתא לא גבוהה מהתשואה אז לדעתי לכו על זה.

הייעוץ היא דעתי האישית בלבד ולא המלצה או לקנות או להימנע

איזה פחת יש על דירה?

אם קניתי דירה לפני עשור ב- 400,000 והיום היא שווה 1.2 מיליון
כמה פחת מחשבים עליה? (הדירה משנות החמישים).
&nbsp
אחת הטעויות הגדולות בנדל"ן היא התייחסות לדירה כמו אל מכונית.
למשל ההנחה שבדירה חדשה יש פחות תקלות מבדירה בת 5 שנים למשל.
&nbsp

johndeere2

New member
יש הוצאות על אחזקת נכס עבור כל נכס, זאת הכוונה בפחת

הוצאות אחזקה ופחת אלו שני דברים שונים לגמרי

פחת הוא מונח שנועד לתאר ירידת ערך דוקא במקום שלא
רואים הוצאה שוטפת.
&nbsp

למעלה