האוצר החליט לעשות לנו את המוות

האוצר החליט לעשות לנו את המוות

בבוקר טוב לבני ישראל ולשנאוצרים.
http://www.blacklabor.org/?p=52806
אתמול ושלשום האוצר זרק פצצה "בלון ניסוי" על הצורך לקצץ לילדים והנכדים שלנו את הפנסיה - קרנות הפנסיה החדשות.
כשראה שהמטומטמים הצעירים לא עושים רעש,החליט הבוקר במהדורת חדשות הבוקר בטלביזיה להודיע שלא יהייה מנוס לקצץ גם בבפנסיות של הקופות הוותיקות והפנסיה התקציבית כולל לפנסיונרים שיצאו כבר לפנסיה.

יוליקה

Member
מנהל
איך בדיוק ניתן לקצץ בפנסיה תקציבית?

יורידו לי את האחוזי הפנסיה שצברתי???

באמת לא יודע

רק העברתי את המסר כפי שדווח בחדשות הבוקר.
גם אני מקבל פנסיה תקציבית - פרשתי בגיל 49 עם 31 שנות וותק וחישבו לי גם את השרות הצבאי והקבע בחישוב הוותק לפנסיה.
היו מספר שנים שזכיתי לקבל חישוב של 4% לשנה + 7% בריאות כך שיצאתי לפנסיה לפי 80% שכר אחרון קובע ולא 70% כמקובל.
אני תקווה שהאינטרסים של קובעי המדיניות שלמעשה מקבלים פנסיה תקציבית והקרנות הוותיקות\הועדים החזקים\עייני יטרפדו את המהלך.

יוליקה

Member
מנהל
בחדשות אחה"צ הודיעו מהאוצר

כי מי שיצא כבר לגימלאות הפנסיה שלו לא תיפגע.

השאלה הנשאלת

אם החליטו בממשלה שהקשישים ישלמו את מחיר הניהול הכושל שלהם, במקום לתת לקשישים, לוקחים מהם עוד, כאילו לא שילמו מיסים עשרות שנים, מה תהיה המטרה הבאה?
גביית מיסים מחסרי בית ?
מס מעל חתול אחד בבית ?
מס על תנועה על המדרכה העירונית ?
מס אוויר ?

הבעיה שמראיינים בני 30-40 שטוענים שהפנסיה לא מדאיגה אותם ולא מעניינת אותם.
אז למה מתנהגים ככה בממשלה ? בדיוק מהסיבה שמשרדי הנסיעות שודדים אותך ומעלים מחירים בחגים בלי שום סיבה אמיתית - פשוט כי הם יכולים.
רק שלא ישכחו להמשיך עם התספורות למליונרים.

זה כמו שאמרנו שהחיים בארץ הם כמו ברית מילה: לקטנים חותכים והגדולים אוכלים עוגות.....

עמיקם10

New member
לא מדובר על הותיקים. עד עכשיו מדובר על תשואה

נמוכה מהצפוי-1-2 לעומת 4 שצפו.ועליה בתוחלת החיים שמעריכה את תקופת התשלום- כי אנשים חיים ממשיכים לקבל פנסיה..מה שצריך זה להעלות את ההפרשה לפנסיה וכנראה הגיעו לגבול העליון..גם העליה במשכורות-והחישוב שנותר כמו פעם- ייצר מצב שהקרנות לא יהיו מסוגלות לשלם.
אגב ניהול קרן שתפקידה לענות על אותם צרכים אחרי תקופה של עשרות שנים לנוכח שוק משתנה-הוא דבר בלתי אפשרי.- ואי אפשר סתם להגיד ניהול לא תקין כושל ולא נכון.
למשל- הקרן של פועלי הבנין פשטה את הרגל כשהופיעו הפועלים הפלשתינאים..אחרי 67. ואז או שהעלימו מהם את הקרן- או שבאמת היא פשטה את הרגל.

עמיקם10

New member
הנחות בתשלום חשמל...

ראיתי בח-ן של חברת חשמל- שמי שמקבל קיצבה על נכות או על מחלה או על הש.י.מ[השד יודע מה] וגם הבטחת הכנסה..יכול לבקש הנחה מחברת חשמל.
ואני שואל..אתם יודעים מה אני שואל..!

אפילי

New member
אולי הגיע הזמן שחברי הכנסת יקבלו פנסיה

רק כשיגיעו לגיל התואם לכל האוכלוסייה ולא
לאחר תקופה קצרה ששהו במלון חמישה כוכבים.

שוכנעתי להצביע ואני מתחרטת - הרי כולם
אותו דבר - מחפשים להיות גיבורים על חלשים.

עמיקם10

New member
זה לא חברי הכנסת-אלא 8 מליון תושבים

מה זה חשוב לאזרחים אם צריכים להצבעת אי אימון 65 או רוב רגיל.
יש כאן אוכלוסיה על גבול הרווחה האישית. היום היינו במרפאת כללית- בבית המרקחת חיכו לתורם-לפחות עשרה שלא נמצאים בארץ יותר מעשר שנים.
לפעמים יש תור של שעה לקבל תרופות.-קצת מזל שהם נותנים לחדשיים. באות עובדות מהפיליפינים- ולוקחות חצי בית מרקחת. האוכלוסיה מזדקנת. ותוחלת החיים עולה.
במצרים רואים מה קורה שמגיעים ל-90 מליון. ואצלנו- השירותים לא גדלו. סלילת הכבישים לא מתקדמת בקצב הדרוש. מתעסקים עם ההתנחלויות שהם 150 אלף מבוגרים ומזניחים את ה-8 מליון. מתעסקים עם חוק משילות...שאף אחד לא מבין אותו מלבד העלאת אחוז החסימה- במקום עם חוק פנסיה והפרשת סכום לפי הצורך. ומנמקים את זה בתשואה נמוכה-ולדנקנר ומוטי זיסר זה משנה. שלוקחים להם את הבתים-יש להם הרי כסף שאף אחד לךא יודע איפה הוא..תארו לכם שיקחו למי שלא משלם את הבית. וסליחה שאני מפליג-אבל היום שמעתי 'הרצאה' של 'מטופל' במרפאת כללית שאני לא מכיר אותו שאמר שיום אחד הכל יתפוצץ. הוא ממש התרגז.

למעלה