האורחים כבר בדלת

האורחים כבר בדלת../images/Emo35.gif

החוק המתמטי של האירוח: חומרים פשוטים וזמינים+ הכנה בקלי קלות והגשה מקורית ומשוקעת=אורחים מעולפים מהתפעלות. ככה יוצרים את אפקט ה"וואוו" מגזין לאישה בסטייל פרסם בשבוע האחרון כמה טיפים מדהימים לאירוח קל ויצירת רושם טוב בעיני האורחים אז היתי חייבת להביא לכם את הטיפים לכאן כי הם פשוט מדהימים! להלן מספר עצות ליצירת אפקט ה"וואוו": 1. קומות של רושם מה מגישים: כל קינוח שרוצים אפילו עוגה או עוגיות מהסופר. אפקט ה"וואוו": מעמד לעוגה יקנה רושם מלכותי, ואם תעמידו שני מעמדים זה על גבי זה תקבלו רושם כפול ומכופל. 2. מה במים מה מגישים: מים. אפקט ה"וואוו:מוזגים את המים לקנקן נאה ומוסיפים פירות שפועלים על חוש הטעם וחוש הראייה כאחד, למשל: פלחי תפוחים או תפוזים, רצועות דקיקות של ג'נג'יר, פירות יער (אפשר מוקפאים). 3.קל ביסים מה מגישים: כיבוד שאפשר לקנות מראש ולשמור במזווה כמו תפוצ'יפס, תמרים ואגוזים. אפקט ה"וואוו:מכינים מנות ביס קטנות שלא צריך לבשל ומגישים בלווית צרור מפיות וקיסמים למשל: צ'יפסים שעליהם כפית גבינה מעוטרת בעשב תבלין, תמרים ממולאים באגוזים ועוד.
 
מה מגישים לאורחים

4. גלידה להרכבה מה מגישים: גלידה עם תוספות שיש בכל בית כמו שוקולד שבור לחתיכות, פירות חתוכים, אגוזים וכו' אפקט ה"וואוו":מגישים כל מרכיב בנפרד בקערית יפה ונותנים לאורחים להרכיב לעצמם מנת שחיתות. 5.סופלה בספלון עצה נהדרת של השפית קלי מגר ממגזין "שף": מה מגישים:עוגת שוקולד או סופלה מבלילה שהכנתם לבד או מבלילה קנויה. אפקט ה"וואוו": אופים את העוגה בספלונים. איך? גוזרים פינה אחת של שקית סנדוויץ' ליצירת מזלף, מכניסים לתוכה את הבלילה, מזלפים לכוסות ואופים. שימו לב: זמן האפייה מתקצר מאוד ויש לבדוק אם העוגה מוכנה כבר אחרי 10 דקות. ולמי שרוצה יש ערכת עוגה מוכנה שאפשר לרכוש בסופר בערך ב- 14 ש"ח ורק צריך להוסיף לה בבית שמן וביצים והיא מוצלחת מאוד. 6. למה לא סחלב? עצה נהדרת של השפית קלי מגר ממגזין "שף": מה מגישים: סחלב, ניתן להשיג אבקה להכנת סחלב אינסטנט במרכולים, מכינים ברגע ומפתיעים את האורחים, אפקט ה"וואוו": מגישים בכוסות זכוכית קטנות, מפזרים מעל גרנולה ואם יש נועצים גם מקל קינמון.
 
ככה יוצרים את אפקט ה"וואוו"

7. תחתית מהצבע תמיד כדאי להחזיק בבית ניירות צבעוניים (להשיג בחנויות יצירה ובחנויות למוצרי כתיבה), הם שימושיים להכנת ברכות ועבודות יצירה ויכולים להוסיף צבע וקסם לשולחן שלכם: תוכלו להשתמש בהם כפלייסמטים חד פעמיים לצלחות וכן לגזור ריבועים שישמשו כתחתית לכוסות. אפשר להשתמש בניירות עם דוגמאות שונות לקבל שולחן צבעוני במיוחד. 8.תחתית מהטבע במקום תחתית רגילה מניחים את הכוסות על עלה גדול מהגינה או מזר שיש בבית. 9. הפוך על הפוך הפכו כוסות יין, הניחו על הרגל נרות רחבים ונמוכים ותקבלו פמוטים שלא רואים כל יום. 10. אגרטל ברגע עוטפים ברבוק קטן של שתייה קלה בנייר אפייה ומדביקים בנייר דבק. מלפפים מסביב לבקבוק סרט בד צבעוני ומדביקים בנייר דבק משתי קצותיו. כדאי להתאים את צבע הסרט לפרחים או למפת השולחן. התוצאה: אגרטל קטן ויוצא דופן שיכול להתאים במיוחד אם יש לכם מעט פרחים או אם אתם רוצים למצות מקסימום מזר אחד לא גדול (פשוט מכינים כמה אגרטלים ומפזרים בינהם את הפרחים).
 

noa555555

New member
אהבתי מאוד את אפקט הקומות, מזכיר

פייב אוקלוק אנגלי בלובי מפואר של מלון בלונדון איפה משיגים כזה מעמד קומות? . עכשיו אני מבינה למה הכיבוד האנגלי נראה כל כך מרשים
אפילו סנדויצ'ונים קטנים להגיש כך, נפלא. אהבתי גם את המים, ואפילו את הצ'יפסים (אפשר עם אפרופו, גם). רעיונות יפים.
 
במקום ה WOW

הייתי קוראת לפוזה "הצגת תכלית" לעשות רושם על האורחים לדעתי זה מנהג פולני עתיק יומין , שהתפתח בארצנו לתרבות ה"שופוני" ויש לה השלכות בנושאים אחרים , כמו הרכב בו אנו נוהגים והמטבח אותו שפצנו .... בשביל מה הוא טוב? אם אנו מארחת אני ארכז את מאמצי בהכנת מאפה /עוגה/תבשיל לא על מנת להרשים אלא שיהיה לאורחי טעים ונעים , ואשתמש באותם הכלים בהם אני משתמשת ל"ארח" את עצמי .
 

noa555555

New member
אבל דוקא יש משהו נחמד בלארח

בצורה טוויסטית קצת, יותר נעים לשתות את הקפה ככה עם העוגות בקומות
גם למי שלא פוזאי, כמוני, ושום שופוני אין עלי (כמו שאת כבר יודעת מזמן) זה נראה לי נחמד, זה עושה חשק לנגוס כזה. בואי נגיד שעם חברה טובה ממש לא אעשה שום טוויסט כזה. אבל אם נגיד קפצו אנשים לקפה, וזה מן אירוח שכזה קצת יותר לכיוון הרשמי, זה נחמד בעיני, אוכלים גם בעיניים. אולי זה הכיף שיש לנו למשל במסעדות - ההגשה. לא רק זה שיש לנו חסה, אלא איך שהיא מסודרת לנו שם יפה על הצלחת בצבעוניות של עיצוב עם המנה וכד. לא פסלתי את האפשרות על הסף
 
אני רוצה גם לארח וגם להכין טעים אבל...

לפעמים הם כבר בדלת או שהם אומרים אנחנו בדרך ואז מה? שוקולד אז כל מה שאנחנו אוהבות להכין לא תקף כאן כי זה המון זמן הכנה ומי כמוך יודעת שצריך לתכן מראש אז העצות שהבאתי לכאן הן על תקן קוויקי,חחח טעים מהיר ואכיל וגם ניראה טוב! וכן אני רוצה להרשים את האורחים כי זה נחמד וגם מראה עיניים מתעתע אז מה איכפת לי לקצור מחמאות על כלום אוכל שנמצא בכלים יפים והאמת שאני משתמשת בכלים האלו גם בשבילנו. אני אוהבת כלי הגשה יפים מקרמיקה וכל מיני. וחוץ מזה שכל בוקר אני משקיעה בלהרשים את עצמי בזה שחותכת בפלחי ירקות,חחחח
 

w o m a n 10

New member
נושי, אהבתי ../images/Emo23.gif

חוץ מהחלק השלישי שנראה כאילו מישהו ניסה לעשות סרט המשך.
האמת היא שחלק אפילו מיישמת. שוקולד, לא בגלל ה"שופוני אל נס" אלא בגלל שאני אוהבת את ה"משחקים" האלה. ולא, לא כל פעם שחברה קופצת לקפה אני מגישה לה ת'ביגלה על מגש קומות
 
../images/Emo45.gifצודקת לגבי החלק האחרון

קיצ'י לגמרי שטותי ואין מצב שאעשה כאלו דברים,חחח
 
אני חושבת שלכולנו כבר יש ניסיון בארוח,

ואצלי זה פעם כבר קרה שבאו כמה חברות לבקר. אז הוצאתי מהמקפיא לחם מחיטה מלאה, שאני אפיתי, וחיממתי אותו. הנחתי אותו בפרוסות על צלחת לבנה (הוא כהה), וסביבו בצלוחיות קטנות רצועות של פלפלים מכל מיני צבעים, שלושה סוגי גבינה לבנה (יש לי לפחות 6 במקרר), שני סוגי גבינה צהובה (יש לי לפחות ארבעה במקרר), שני סוגי זיתים וצלוחיות עם ריבה שאני עשיתי ושתיים שקניתי. והשתיה - תה (יש לי בבית ארבעה סוגים לפחות), וקפה (נס ומהמקפיא - למכונת הקפה). אז שילבתי כאן גם משהו על רגל אחת וגם את היופי החיצוני. וזה היה טעים לאללה! וגם אני נהניתי כי זה הלך נורא מהר, והכל דברים שהיו לי בבית. וסוד קטן - זו ארוחת הבוקר שאנחנו אוכלות בשבת בדרך כלל, או יותר נכון הבוצריים. הרעיון של קומות לא עלה על דעתי - הוא חביב ובאמת מזכיר את בתי התה האנגליים. בפעם הבאה. אבל אם אני יודעת מראש שבאים ויש זמן מספיק - אני מכינה דברים אחרים, חמים, פשטידות ודברים כאלה.
 
תודה רבה על הטיפים המקסימים../images/Emo6.gif

היו שם כמה רעיונות שבהחלט אני מתכוונת לנצל בשישי הקרוב (הזמנתי כמה זוגות חברים) לגבי הסחלב, אני חושבת שזה יהיה פשוט רעיון מקסים במיוחד כשמדברים על זה שיהיה שבת גשומה וקרה. לגבי התפוצ'יפס, הכנתי למסיבת כיתה של ביתי והיתה לזה הצלחה מסחררת: הכנתי מילוי של אבוקדו, בצל סגול קצוץ וביצה קשה. ועשיתי "סירות קטנות" של תפוצ'יפס מלאות באבוקדו. הילדים ממש התלהבו מזה (נגמר תוך כמה שניות) וכדברי הפרסומת ממש "טבעי שלא שלטו בעצמם". יש למשהו מתכון נחמד לפונץ' לא "כבד" מדי? אשמח. תודה!
 
למעלה