האור בקצה המנהרה!!!

עציון

New member
האור בקצה המנהרה!!!

כן. יש חיה כזו. גם אור וגם מנהרה. אין לי מושג מוחלט מה חתך הגילים של משתתפי הפורום. אני מניח שמדובר בממצוע של 32 ותקנו אותי אם אני טועה. כאשר אנחנו קוראים את ההצקות של חמות או חם או גיסות (ושמתי לב שעיקר התלונות הן נגד הנשים דוקא...) לפעמים אנחנו נפעמים מגודל הצרה או מעוצמת הרגישות שמפגינים שני הצדדים. זה בסדר. אנחנו נותנים לרגש לפרוץ. כל אחד בדרכו. זה מפנים וזו מחצינה. זה בולע וזו בוכה. בסך הכל, תגובות אמיתיות . תגובות שאפילו במצבים מסויימים למעשה עושים לנו טוב. כבר כתבתי, לא אחת, שהפורום הוא במה להחצנה ובמה להיזון חוזר. הפידבק שמקבלות פה רוב הבנות הוא תמיכה ועידוד.ואני רוצה לקוות שאכן הפורום משיג את המטרה. ובכן, לאחר כל ההקדמה המלומדת(?) הזו, הנה יש לי עוד כמה משפטים הבאים לעודד ואני מקווה שאין זו טעות בתאוריה הזו כי נראה לי שכך טיבעו של עולם. לדעתי, סף ההיעלבות שלנו הוא פונקציה של גיל. ככל שאנחנו מתבגרים יותר כך אנחנו נעלבים פחות. ככל שאנחנו מתבגרים אנחנו רוכשים לעצמינו חוסן נפשי בהתמודדות במצבים של כאסאח: חמות-כלה. משפטים של חמות הנאמרים לכלות בגילאי ה-20: "מה קרה שהילד נראה רע כל כך"? או: "מה, נגמר האקנומיקה במכולת שהבית מלא זבובים"? או: "אני, לא הייתי מלבישה אותו היום בבגדי קיץ" הם בומבות על הראש הצעיר של אלו שזה עתה החלו לפרוח. משפטים כאלו, שהם לבטח מקוממים, הרי ככל שהכלה צעירה יותר כך תגובתה תהיה קשה יותר וככל שהיא בוגרת יותר כך המשפטים הללו ירחפו מעליה מבלי משים.ההיפך, היא לא תגיב. לא תענה ובמקרה קיצוני היא תראה לחמות מאיפה משתין דג מבושל... בימים האחרונים מופיעים פה תאורים של יחסים שלפי עניות דעתי הם אינם ראויים אפילו להתייחסות מצד מי שחושבת שהיא נפגעת. לא כל תקרית ראויה להיפגעות. לא לעור של פיל אנו זקוקים. אנחנו זקוקים לשיויון נפש במצבים כאלו ולא לראות במעשה זה או אחר, בדיבור זה או אחר סיבה לקחת קשה ולהרוס לעצמינו את החיים, את הקשרים עם בני הזוג ולבטח גםלא לגרום פגיעה עקיפה בילדינו. הבה נחליט: אנחנו לא ניתן לפגוע בנו. הבה נחסן עצמינו מפני מפגעים שאינם שוים כהוא זה פגיעה ולו הקלה באיכות חיינו. ומה האור במנהרה? כבר אמרתי. ככל שמתבגרים מתחסנים. ו... גם מרויחים: החמות גם היא התבגרה (כן. כן. לא יאומן אבל זה קורה!!) ולרוב אינה מתערבת יותר. יש רק לקוות שזה לא מאוחר מדי... קחו עצמכם בידיים!!!!!!!!!! חייבים הקלות לכלות!!!ועכשו!!!

nightroll

New member
ואני אומרת

עציון לראשות הממשלה!!!
אני למדתי לומר לכולם לצאת מהחיים שלנו, והם למדו שאני מתעקשת על זה. אני למדתי לקבל את החסרונות של חמותי, והיא למדה לקבל את החסרונות שלי. אני למדתי להכיר את הגיסות שלי, והן למדו להכיר אותי. אותו כנ"ל לבעלי ולמשפחה שלי. לחיות כדי לחיות.

../images/Emo24.gifוהנה הוא חזר (אלא מה?) ../images/Emo8.gif

זה נכון בעקרו, כל אחת כאן בעלת רגישות מסויימת וכל אחת כאן מקטרת על דבר גדול או קטן (תלוי מאיזה צד מסתכלים) האמת? בהתחלה באמת היית מוצא אותי מתלוננת על כל דבר, אבל היום? חבל על הזמן והאנרגיות. במשך הזמן את לומד להפנים, להחזיר, וכל דבר בתורו הוא. אם הייתי אתמול נשואה טרי בטוח שהייתי מקיאה על חמותי (ולא לצחוק בבקשה) אתמול חגגנו אני ואישי היקר יום נישואים, יצאנו לאכול בחוץ ולאחר מיכן בקשתי ממנו שנקפוץ אל הוריו לבקר (למרות שאת הוריי הוא ראה בפעם האחרונה בחג סוכות ! לא אכפת לי כי אני רןאה אותם יום יום) הגענו, נקשנו ונכנסנו אליהם. בעלי התיישב על הספה ליד אביו ואני לקחתי כיסא והתיישבתי מר\אחורי הספה של חמותי (הזמינה אותי לשבת לידה וסרבתי (תיכף תבין למה) ). יושבים ומשוחחים שיחת חולין נעימה כברקע "תזמורת החמין" האמא מתחילה והאבא מלווה. מה זה? ככה מקבלים אורחים? פלצנים !!!!!! והנה אני לא מתלוננת !

זה מה שהיה חסר ../images/Emo6.gif

ישבתי מאחור כי חשבתי שכך אני הכי קרובה לדלת למצב של בריחה
. נו, וזה לא נורא
ככה מקבלים את הכלה
האמת
ב ע ל י ה ח ז י ר ל ה ם

עציון

New member
כמה משלמים לקונצרט הזה?

האם זה מופע חד-פעמי? האם אלו מהפריפריות גם יכולים להגיע? האם ביאליק יודע שהחצוצרה שלא התביישה גם לא התייבשה? ועוד שאלות כהנה וכהנה עולות על הפרק ולמי הפתרונים? אנא אנחנו באים....

"סחטיש" על הפילוספיה הזו../images/Emo6.gif

(זה נראה לי מהצינתור, שחררו לך כמה פילוסופיות שהיו תקועות ולא יכולו לעבור
) האמת? בהתחלה לא הבנתי למשמע אוזניי אבל כשהעשן התחיל להתפזר וגם הרחתי ה ב נ ת י . ו... רק מי שאוהב להיות ב "רידינג" יכול להרשות לעצמו ביקור ארוך שם.

עציון

New member
אם לא הצנתר הרג אותי, את הורגת אותי

מה תקוע מי תקוע? איפה המשרד לאיכות הסביבה? מדוע שצריכים אותם הם נעלמים בענני הגז? מושחתים, הסרחתם...

הגנובה

New member
אהבתי מאוד../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

הגנובה

New member
אהלן עציון../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif - נהדר לקרוא שוב

את פניניך
- אני רואה כאן 2 בעיות הצצות מדבריך המלומדים
: 1. נכון שהן מתבגרות... אבל גם אנחנו מתבגרות... וכידוע לך - זו ממש לא סיבה למסיבה
2. יש חמיות שככל שהן מתבגרות - השריטה אצלן הולכת ומעמיקה... והופכת לקניון בסדר גודל של הקניון האדום
- שלי למשל החליטה ש"טוב מותי מחיי
" - ואני לא צוחקת... עד שלא אתגרש מבעלי או אלך לעולמי - היא לא תכיר בי או בילדי שיבדלו לחיים ארוכים
זה בסדר מצידי - אין בינינו קשר, וזה לא מפריע לי - זה אפילו לא מפריע גם לבעלי - הוא אומר - "לנו טוב ביחד... הם - שיעשו מה שהם רוצים..." - אז הוא בקשר טלפוני איתם אחת לשבוע - לברך אותם בשבוע טוב בערב יום שישי - ובזה מסתיים הקשר בינינו... מי בינינו מפסיד יותר - רק היא ובעלה - הם מפסידים את הנכדים המדהימים ביותר בעולם (אני מאוד אובייקטיבית בעניין ילדי
), הם מפסידים את הנחת שבלראות את בנם מאושר בחיי הנישואין והמשפחה שלו, הם מפסידים את השקט הנפשי והנחת שבלראות את כל המשפחה (סה"כ יש להם 3 ילדים ו-6 נכדים - עם כל שאר העולם הם "ברוגז" - לחמי אין אחים - והוא רב עם כל המשפחה שלו, לחמתי יש עוד 3 אחיות - עם 2 היא לא מדברת כבר שנים והשלישית לא מתאימה לה כי בעלה מרוקאי - אז הם לבד בעולם - ואתה חושב שאנשים כאלה יכולים להשתנות
אני כל הזמן אומרת לבעלי שבשבילו אני מוכנה לסלוח - אבל לעולם לא אשכח מה הם עשו לי... ותאמין לי שכל הסיפורים ששמעת כאן - הם כאין וכאפס לעומתם
- אבל הם לא רוצים בשום קשר איתי... אז לא לכל אחד יכול להיות happy end... עם כל הרצון הטוב... לפעמים צריך לקבל את מה שאלוהים חילק לנו... ולנסות להפיק את המיטב ממנו
שיהיה לכולנו שבוע נהדר
!
!
!|

עציון

New member
נו, טופ, יש חריגים.....

חמיה או במקרה שלך: נמיה, הרוצה בגירושי בנה או במות כלתה, היא חריגה לחלוטין ואין אנחנו מתייחסים לחריגים. מה עוד שהיא מברכת אתכם ב: בשבוע טוב ביום שישי. השתבשו אצלה כל המהלכים .... לא היא לא תשתנה. אבל את!!!חלילה לך מליפול בגלל יחס זה. תבני את קינך. תחזקי אותו. תדפני אותו. תפתחי ערוצים חדשים עם אנשים אחרים ככל שתעשי ייטב לך יותר. ואני לא מחדש מאומה בנושא....

הגנובה

New member
תיקון טעות עציון...

זה לא היא מברכת אותנו... היא רק מקבלת את הברכה - היא לא מחזירה אחת - חלילה וחס
ובנוגע לבניית חיי... יש לאבי 11 אחים לאימי 5 אחים ביחד (למרות שסבתא שלי תמיד אסרה עלי לספור) - יש לי כ-60 בני דודים - עם כולם
- אבל כולם
- אני בקשר נהדר
- כולנו כבר גדולים ולכולנו יש בממוצע 4 ילדים... והם כולם חברים כי אנחנו נפגשים המון
היה לי אבא מקסים...וזכרונו והדרכתו מלווים אותי בכל דרכי
יש לי אמא משגעת - שתיבדל לחיים ארוכים
יש לי 2 אחיות ואח - ובינינו יש 5 אחיינים - ואנחנו אוהבים אחד את השני מאוד - ותמיד תמיד ביחסים נהדרים - גיסתי - אשת אחי - היא אחותי השלישית
יש לי חברים בלי סוף... בכל תחומי החיים... בעבודה, בטניס, מתקופת הלימודים ועוד ועוד.... החיים שלי מהבחינה הזו מלאים
ואני לא מתלוננת... להיפך
והחשוב ביותר
בעלי הוא כמו זכיה במפעל הפיס
הכוס מלאה
ילדי נהדרים ומקסימים
אתה חושב שאני נותנת להם להעכיר את מצב רוחי או לפגוע בנפשי
.... עד לפני שנתיים - זה היה כך - עכשיו... הם לא יכולים לפגוע בי יותר... כי אני לא נותנת להם להגיע לנשמתי
ושוב - אימי תמיד אומרת.... "אלוהים סוגר דלת אבל תמיד פותח חלון

עציון

New member
יש לך שלושה דברים:

1. אמא משגעת 2.בעל שהוא כמו זכיה בפיס(ובהשקעה קטנה, מן הסתם) 3.ילדים נהדרים 4. (צ´ופר): חברים אז מה צריך הבן אדם? אולי הפורום המתאים לך הוא "אני וכמותי" לא. לא טעות דפוס. אשרייך שיש לך את אלו וחבל על האנרגיות המושחתות לריק.... תעשי חיים ותני לחיים לעשות...

bertap

New member
חמודה יש לך את בעלך טוב לך?

תמרחי שמן על הגב, היתר יכולים להחליק בכייף

צ י נ י ת

New member
אתן הכלות לא יודעות על הקשר

הבעלים שלכם בקשר עם ההורים שלהם- מאחורי גבכם! כן, כן, זה כך.. רק שהבעלים לא מספרים לכם, ובכדי לרצות את הנשים הם לא מספרים.

למעלה