האושר לא באמת קיים

ainsanto

New member
האושר לא באמת קיים ../images/Emo88.gif

כמה אנשים ששמעו את התאוריה הזאת כינו אותי חולת נפש דפוקה, אבל זה מעניין והגיוני: עד סוף ימי הביינים כל אנשים האמינו באלוהים והיה להם יעוד בחיים, מה שאלוהים רצה שהם יעשו, הייתה להם תכלית ומטרה (לפי אמונתם והבנתם הדתית). לאחר שהתפוגגה השליטה של הכנסייה על האנשים , ואנשים הפסיקו להאמין באלוהים לא הייתה להם מטרה בחיים - אם תרצו משהו לשאוף אליו, או אולי משהו שהופך את החיים לכדאיים. לא הרבה אנשים יכולים לחיות ככה - פשוט אין טעם לחיים (לדעתי.) ולכן המציאו את המושג "אושר"- שלא נראה לי שמישהו השיג אי פעם, והפכו אותו למטרה ולתכלית של חייהם- המטרה בחיים היא להיות מאושר (לרובנו.) אני לא אומרת שאין שימחה ועצב, ואנשים יכולים להיות שמחים בהחלט, אבל אני טוענת שפשוט אי אפשר להשיג אושר כי אנשים המציאו אותו ולכן הוא לא באמת קיים (אין לו זכות קיום משל עצמו). תחשבו על זה: אתם מכירים מישהו שבאמת היה מאושר פעם??? לסיום, שנעבור מהארץ במהרה בימינו אמן. (עדיף לניו יורק אבל זה פחות משנה.)

סליידר

New member
השאלה היא מהו האושר

למה אף בנאדם לא היה מאושר? לדעתי כל בנאדם שהוא בריא והמשפחה שלו בריאה הוא מאושר. איך היית מגדירה אושר? למה כשאנשים מפסיקים להאמין באלוהים אין להם יותר מטרה? בנאדם יכול לא להאמין באלוהים אבל המטרה שלו היא להתחתן, להביא ילדים, שיביאו נכדים שיגרמו לו נחת והוא יידע שהוא עשה את תפקידו בחיים כי זה מה שהוא הציב לעצמו. אני גם לא שמעתי על מטרה בחיים שהיא להיות מאושר. סליידר

ainsanto

New member
האושר הוא

האושר הוא מן תחושה שיש לבן אדם שהכל טוב בחיים ושהכל יפה ומושלם בשבילו, ואם הוא היה מקבל ג´יני עם 3 משאלות הוא לא היה מבקש כלום, כי יש לו כל מה שהוא רוצה. כמובן שזו שאלה פילוספית, ולכן זו דעתי. אתה לא רוצה להיות מאושר??? אז מה אתה רוצה להיות?? עצוב? כשאנשים מאמינים באלוהים הוא חושב בשבילם ומטרתם היחידה היא לקיים את רצונו. כשהם לא מאמינים, הם צריכים לחשוב בשביל עצמם ולחשוב: מה אני רוצה לעצמי?? והם לא תמיד יודעים (למשל חוזרים בשאלה, כן ירבו)כי עד עכשיו מישהו חשב בשבילם, סטייל ניאו והמאטריקס.

סליידר

New member
יש ימים שאני מרגיש ממש אבל ממש

מאושר. וזה הרגשה מאוד נעימה, אבל אני מאושר גם ככה. האמת, אם בנאדם לא ידע עצב, הוא לא ידע אושר. האושר הוא שיש לבנאדם את עצמו, והוא חי, והוא חווה את כל התחושות: עצב, אושר, כעס, אכזבה... למה אלוהים חושב בשביל בן אדם? הוא לא אומר לא כלום. מהו באמת רצונו של אלוהים? מישהו שמע אותו פעם? את יודעת שהוא קיים? אני לא מאמין בזה, וגם אם הייתי, מטרותי היחידות לא היו רק לקיים את רצונו. וחוץ מזה, ניאו אמר שהוא לא מאמין בגורל, מכיוון שהוא לא אוהב את הרעיון שמישהו שולט בעתידו (ציטטי נכון?). סליידר

ainsanto

New member
באמת?

בימינו אתה מאושר?? אפילו אני ,שאני שיא הלא-רוצה-להיות-כאן-מה-אכפת-לי-ממה-שקורה-פה כבר מתחילה לקרוא עיתונים(אבוי לדיכאון) ו"רצון" האלוהים מבוטא דרך הכנסייה\ רבנים\מסגדים מחק את המיותר(כולם בעצם...) אם אתה אדם מאמין, שאתה לא ולכן לא יכול להבין את זה, אתה תעשה כל מה שרבנים יגידו לך לעשות, כמו למשל אבא שלי שחזר בתשובה כשהיתי בת 5( למזלי הורי גרושים) ויש לי שני אבאים: אבא של יום חול- בן אדם נורמלי, ובא של שבתות וחגים- פנאט שאכפת לו רק מהדת ואי אפשר לדבר איתו בכלל יש לך עוד הערות על לעשות את רוצנו של אלוהים??? ואם אתה רוצה להמשיך בוויכוח(שהוא מעניין,אני רוצה להמשיך) אייסי קיואי- 96492945 במהרה בניו יורק במהרה בימינו אמן!

nights

New member
אושר הוא דבר יחסי../images/Emo29.gif

זה מאוד אינדבידואלי יש אנשים שיכולים להיות מאושרים כשהם שומעים ציפורים מצייצות או נושמים משב רוח רענן. החכמה בחיים היא להנות מהדברים הקטנים כי אין סיכוי שכל הדברים הגדולים יסתדרו לגמרי. תמיד יהיה משהו פוליטי\כספי\רגשי שלא יסתדר או שיפריע. נסי להסתכל על הדברים ככה. מה את אומרת?

מימי

New member
אושר מוחלט ותמידי

הוא לא דבר הגיוני, אם אתה חי בעולם שלנו. אבל אושר בכלליות הוא דבר שיש להרבה אנשים- אפלו אם החיים שלהם לא "מושלמים" לפי הסטנדרטים המקובלים. אני דווקא מאושרת, למרות שיש המון דברים רעים, ןלמרות שלפעמים אני עצובה ומדוכאת ומתוסכלת, אבל אני מאושרת. אושר זה לא רק חלום ושאיפה, אלא דבר שאפשר לממש אותו. זה לא תמיד הולך, אבל אני חושבת שכל אדם יכול להיות מאושר אם הוא באמת ירצה.

למעלה