עונה
1) מה חשבתם על האלבום בפעם הראשונה ששמעתם אותו? האם דעתכם עליו השתנתה (לטובה או לרעה) בהאזנות נוספות?
בשמיעה הראשונה מאוד התלהבתי. מאוד הופתעתי מהמהלך בכללי וגם כשהאזנתי לשירים שמעתי ביונסה שאני לא כל כך מכיר. הרבה שירים הכניסו אותי לאווירה מיוחדת והרגשתי כל מיני דברים בהפקה ובביצועים שלה שלא יצא לי לשמוע ממנה בעבר. לא היה שיר שלא אהבתי, אהבתי את כולם. כשסיימתי את ההאזנה הראשונה לא זכרתי כלום מתוכו חחח. זכרתי שנהניתי מאוד אבל לא הצלחתי לחזור על שום דבר. מאז שהוא שוחרר אני בחרישות עליו עד היום עדיין ובאמת שלא שמעתי שום אלבום אחר חוץ ממנו. שמעתי כמה שירים בודדים פה ושם אבל אני כל הזמן רק איתו
. אני עדיין מאוד נהנה ממנו, גיבשתי לעצמי איזשהו דירוג של שירים שאני אוהב יותר אבל אני עדיין מאוד מרוצה מכל האלבום הזה.
2) האם לפני צאת האלבום האזנתם למוסיקה של ביונסה? אם כן, האם לדעתכם מדובר בשינוי מוסיקלי חיובי/שלילי? אם לא, מה גרם לכם להאזין לה?
כן. זה לא סוד שהיא הזמרת האהובה עליי בשנים האחרונות.
3) אילו משירי האלבום בלטו לכם לטובה?
אז אני הכי אוהב את Rocket. הוא מתחרה אצלי עם Love On Top על השיר האהוב עליי שלה מכל הרפרטואר שלה.. הוא פשוט גאוני לדעתי. החל מהביצוע שלה - אינטונציות, דינמיקה, הפקה קולית, הגשה (הצורה שהיא אומרת "Baby" בבית הראשון עושה לי את זה לגמרי
. אני אוהב גם את הקטע ב-4:00 בערך כשהיא כאילו שרה ויוצאת מהקצב אבל לא באמת וחוזרת אליו איכשהו. זה מטריף. וההומור בקטנה "Tell me what you're gonna do with all that ass all up in your face"
) ועד לדברים קטנים כמו הנגיעות של הפסנתר שמבליחות שם מדי פעם ופשוט מצמררות אותי! אני בעולם אחר כשאני שומע אותו. הכל שם פשוט on point לדעתי.
חוץ ממנו אני מאוד אוהב את Haunted, Blow, Partition ו- ***Flawless שנורא גדל אצלי לאחרונה
4) אילו משירי האלבום בלטו לכם לרעה?
כמו שציינתי מבחינתי אני מרוצה מכל האלבום ואין פה שירים שאני לא אוהב. בעבר (מחשה פירס ואחורה) היו לא מעט שירים שלה שהיו מעצבנים אותי. החל מ-"4" היא הביאה יופי של שירים שאף אחד מהם לא מפריע לי ואין לי על מה להיטפל אליהם. נכון יש כאלה שאני אוהב יותר ואוהב פחות אבל בגדול אני עדיין אוהב.
בחדש יש נגיד את Pretty Hurts שאני אוהב אותו אבל הוא נשמע די "רגיל" למה שאני רגיל לשמוע מביונסה. נשמע כמו שיר מהאלבום חשה פירס שלשם שינוי כן הביאו את ההפקה שלו עד הסוף, אבל הוא נשמע נורא בסגנון ההוא.
Drunk In Love רק לאחרונה ירד אצלי בדירוג. אני ממש מתלהב מההפקה הקולית שלה בשיר הזה, אולי אפילו יותר מכל השירים מהבחינה הזו אבל כשיר באופן כללי קצת ירד לי ממנו, לא יודע אפילו למה.
5) איך שיתופי הפעולה של ביונסה באלבום? איזה מהם אתם הכי מעדיפים ועל איזה הייתם מוותרים?
מצויינים. אני עוד לא סגור על עצמי איזה אני מעדיף. אם הייתם שואלים אותי בהתחלה אז הייתי אומר שאני מעדיף את Superpower אבל לאחרונה Mine תפס תאוצה אצלי ואני מתלהב ממנו, קשה לי להגיד אם יותר מפרנק אושן.
6) מה אתם חושבים על עטיפת האלבום?
אין לי יותר מדי מה להגיד עליה. לא רואה בזה משהו גאוני, זה נחמד וזה עובד. זו באמת איזו פריצת דרך בשבילה אם אין את הפרצוף שלה על העטיפה אבל זה לא באמת כזה משנה לי.
7) מה אתם חושבים על הקליפים שצורפו לאלבום? אילו הם הטובים ביותר בעיניכם? האם העובדה שהיא צילמה קליפ לכל שיר היא החלטה נכונה?
וואו! גם עם הקליפים היא הפתיעה לגמרי. זה לא ממש חדש שהיא מצלמת קליפ לכל שיר כי מאז האלבום השני שלה היא מצלמת קליפים *כמעט* לכל האלבום. העניין פה זה שזה לא סתם קליפים לכל השירים, אלא שכל אחד מהקליפים האלה נראה מעולה, מושקע מאוד, רואים שהייתה פה מחשבה מעבר לרגיל, עבודת עריכה מצויינת (ולא שאני כזה מבין בזה אבל אני כן מרגיש הבדל גדול ברמה) ואני לא ראיתי ממנה דבר כזה עד עכשיו.
הקליפ הכי טוב זה של Haunted. הוא חזק ביותר. נראה מדהים.
Pretty Hurts מעביר את המסר של השיר בצורה מאוד טובה ומדוייקת. היא משחקת בו נפלא בעיניי ומאוד משכנע.
מת על הצבעוניות והעריכה בBlow. מת על זה שהאיצו אותה והתנועות יצאו ממש חדות ו"בובתיות" כאלה. הוא נראה מרשים וכיפי מאוד.
הקליפ של Rocket מהמם! היא נראית מדהימה שם וזה סופר סקסי ואהבתי את השוטים ההומוריסטיים עם המקדחה והתחת
Flawless גם קליפ מגניב בטירוף. ממש אוהב את הפרצופים שהיא עושה שם והכוריאוגרפיה ממש טובה!
Partition מאוד נועז וזה בדיוק מה שהיה חסר בDance On You שהתוצאה יצאה בו די "זולה".
8) מה דעתכם על הוצאת האלבום כהפתעה מוגמרת? האם לדעתכם מדובר ברעיון שיווקי נטו או כרצון של ביונסה להפתיע את הקהל עם מוסיקה חדשה לחלוטין?
זה צעד מאוד מפתיע ונועז מצדה. זה מצחיק כי כל התקופה הזאת שחיכיתי לאלבום הזה, אבישי ואני ניהלנו שיחות בפייסבוק וניסינו להבין מה עובר עליה ולמה היא לא עושה כלום ומנצלת מומנטומים טובים להוציא סינגלים ואלבום וכשראינו שקנייה וג'יי-זי שחררו אלבומים בלי סינגלים לפני אמרנו די בצחוק שמה אם ביונסה גם תעשה את זה אבל ישר ביטלנו את ההשערה הזו כי אמרנו שאין מצב שביונסה לא תעשה קידום מטורף לפני שייצא האלבום ואין מצב שלא יהיה לפחות סינגל אחד לפני. קיבלנו את זה בבום
אין ספק שיש פה שילוב כלשהו בין מהלך שיווקי לבין הרצון של ביונסה להפתיע את הקהל. אני למשל הייתי בטוח שהאלבום החדש הולך להיות מסחרי בטירוף מוסיקלית בעיקר אחרי "4" שלא היה ממש כזה ודי חששתי שהיא תרד ברמה אחרי "4" וגם בזה היא הפתיעה והביאה יופי אלבום שלא הייתי אומר על אף אחד מהשירים בו שהוא איזה להיט פוטנציאלי א-לה סינגל ליידיז/היילו סטייל. אני גם משוכנע שאף חברת תקליטים לא הייתה עפה על הרעיון שזמרת פופ תשחרר אלבום בלי שום קידום לפני.
9) מה הייתם משנים באלבום, לטובה ולרעה? מה הייתם מוסיפים/גורעים ממנו?
כלום. לא צריך לגעת. אני ממש מקווה גם שהיא לא בונה על איזו גרסת דלוקס מעצבנת בהמשך. בא לי לקנות אותו כבר ואם יתברר שכן תהיה גרסה אחרת אחר כך עם שירים נוספים אני ממש אתבאס חח.
10) אילו שירים הייתם משחררים כסינגלים הבאים מהאלבום? (עד כה שוחררו מהאלבום כסינגלים השירים Drunk in Love ו-XO)
הממ..
Blow
***Flawless כסינגל אורבני
Haunted חייב להשתחרר לו רק בגלל הקליפ שלו. חוץ מזה שאני חושב שדווקא יש לו "חיים" במצעד הדאנס למשל.
Partition גם כסינגל אורבני
ואני מנחש שבגלל שבגרסת הקליפ של Rocket, השיר צונזר וגם קוצר, כנראה שגם הוא מתוכנן להיות סינגל עתידי. אני לא יודע עד כמה יש לו מה לעשות במצעדים אבל סתם כדי שהקהל הרחב ישמע את הגאונות הזאת, שתוציא!
דיברתי על זה עם אבישי שאמנם XO וDIL הם בחירות טובות לסינגלים ראשונים מהאלבום כשירים, אבל בשביל אלבום שמשווק כאלבום ויזואלי, דווקא הקליפים של שני השירים האלה הם לא ממש מייצגים את העניין הזה כי הם יחסית די רגילים.
11) האם מדובר בשיפור לעומת האלבומים הקודמים של ביונסה, אם כן/לא באיזה מובן מובע השיפור/חוסר השיפור הזה?
הוא בהחלט טוב יותר משלושת הראשונים שלה. אני עדיין לא יודע אם האלבום הזה מתעלה על "4" מבחינתי. "4" הוא אלבום נורא מוסיקלי (עשיר בהרמוניות, יותר כלים חיים או אווירה כזו של לייב וחום, כמו פעם), בעוד שהחדש הוא אלבום נורא הפקתי. אבל כן, זה אלבום מעולה.
12) האם הייתם נותנים שירים מסוימים מהאלבום לזמרים אחרים שיבצעו אותם בעצמם?
לא! לא לא לא! לא לא לא לא לא!
13) האם לדעתכם האלבום זכה להצלחה מסחרית כה גדולה בעיקר כי הוא יצא בהפתעה וללא התרעה מראש?
זו שאלה מעניינת כי מי שלא אוהב את ביונסה מלכתחילה, כנראה שלא היה רץ לקנות את האלבום הזה במילא. נכון שהוא בטח כן יצר עניין אצל אנשים שלא בהכרח מעריצים שלה ושפשוט סקרן אותם לשמוע מה היא עשתה ולא היה אכפת להם על ה-15 דולר האלה אבל בכל מקרה, מי שלא אוהב אותה לא היה קונה.
14) חושבים שהאלבום הזה עוזר למצב את מעמדה של ביונסה כדיווה או שהוא רק פוגם בכך?
בטח עוזר.
15) אחרי שהקשבתם לאלבום הזה, מה הייתם רוצים לשמוע מביונסה בעתיד?
שתמשיך בכיוון הזה שהיא התחילה מאז "4". שתתנסה, שתעמיק ותעשה דברים שבא לה. לי זה תענוג לשמוע דברים כאלה.