האזנה ודיון 02: Beyoncé - Beyoncé

ערן1987

New member
האזנה ודיון 02: Beyoncé - Beyoncé

אז אחרי שחפרנו על Bangerz של מיילי סיירוס הגיע הזמן להמשיך את הפינה החדשה של הפורום עם אלבומה החדש של ביונסה, אלבום שיצא בהפתעה מוחלטת לפני כשבועיים ושהפך תוך רגע לאלבום החם של הרגע. בלי שום התרעה מוקדמת, בלי שום סינגל לקידום האלבום, בלי שום הופעות יוצאות דופן שימרזו על מה שהולך לבוא - ככה, בבום גדול, שיחררה ביונסה את אלבומה החמישי שנושא את שמה (Beyoncé, למקרה ואתם מתעקשים) ושבין האמנים איתם היא עבדה על האלבום תמצאו את טימבהלנד, ג'יי זי (הלא הוא בעלה), דרייק, פארל וויליאמס, ג'סטים טימברלייק, מיגל, פרנק אושן, ריאן טדר ועוד רבים וטובים. לעזאזל, היא אפילו שיתפה את בתה בלו אייבי בשיר שסוגר את האלבום!

האלבום יצא היישר (ובאופן בלעדי בתחילת הדרך) ל-iTunes העולמי ב-13/12 והפך לסנסציה תוך רגע. ב-3 ימים בלבד האלבום מכר כ-617 אלף עותקים בארה"ב בלבד וכמובן שכבש את פסגת מצעד האלבומים האמריקאי, האלבום החמישי של ביונסה שעושה זאת והאלבום עם שבוע הפתיחה הטוב ביותר בקריירת הסולו שלה. ברחבי העולם, אגב, האלבום מכר עוד כ-200 אלף עותקים באותם 3 ימים ראשונים שלו מחוץ לרחם המוסיקלי של ביונסה וכך הוא בעצם מכר בזמן כל כך קצר כ-830 אלף עותקים ברחבי העולם. אל האלבום צורפו קליפים לכל השירים שבו פלוס 3 קליפים לשירים שלא נכללו באלבום הסופי.

רשימת השירים באלבום:
. Pretty Hurts
2. Haunted
3. (Drunk In Love (feat. Jay Z
4. Blow
5. No Angel
6. Partition
7. Jealous
8. Rocket
9. (Mine (feat. Drake
10. XO
11. (Flawless (feat. Chimamanda Ngozi Adiche
12. (Superpower (feat. Frank Ocean
13. Heaven
14. (Blue (feat. Blue Ivy

ערן1987

New member
השאלות!

1) מה חשבתם על האלבום בפעם הראשונה ששמעתם אותו? האם דעתכם עליו השתנתה (לטובה או לרעה) בהאזנות נוספות?

2) האם לפני צאת האלבום האזנתם למוסיקה של ביונסה? אם כן, האם לדעתכם מדובר בשינוי מוסיקלי חיובי/שלילי? אם לא, מה גרם לכם להאזין לה?

3) אילו משירי האלבום בלטו לכם לטובה?

4) אילו משירי האלבום בלטו לכם לרעה?

5) איך שיתופי הפעולה של ביונסה באלבום? איזה מהם אתם הכי מעדיפים ועל איזה הייתם מוותרים?

6) מה אתם חושבים על עטיפת האלבום?

7) מה אתם חושבים על הקליפים שצורפו לאלבום? אילו הם הטובים ביותר בעיניכם? האם העובדה שהיא צילמה קליפ לכל שיר היא החלטה נכונה?

8) מה דעתכם על הוצאת האלבום כהפתעה מוגמרת? האם לדעתכם מדובר ברעיון שיווקי נטו או כרצון של ביונסה להפתיע את הקהל עם מוסיקה חדשה לחלוטין?

9) מה הייתם משנים באלבום, לטובה ולרעה? מה הייתם מוסיפים/גורעים ממנו?

10) אילו שירים הייתם משחררים כסינגלים הבאים מהאלבום? (עד כה שוחררו מהאלבום כסינגלים השירים Drunk in Love ו-XO)

11) האם מדובר בשיפור לעומת האלבומים הקודמים של ביונסה, אם כן/לא באיזה מובן מובע השיפור/חוסר השיפור הזה?

12) האם הייתם נותנים שירים מסוימים מהאלבום לזמרים אחרים שיבצעו אותם בעצמם?

13) האם לדעתכם האלבום זכה להצלחה מסחרית כה גדולה בעיקר כי הוא יצא בהפתעה וללא התרעה מראש?

14) חושבים שהאלבום הזה עוזר למצב את מעמדה של ביונסה כדיווה או שהוא רק פוגם בכך?

15) אחרי שהקשבתם לאלבום הזה, מה הייתם רוצים לשמוע מביונסה בעתיד?

אבישי ר

New member
עונה:

1) מה חשבתם על האלבום בפעם הראשונה ששמעתם אותו? האם דעתכם עליו השתנתה (לטובה או לרעה) בהאזנות נוספות?
כששמעתי את האלבום בפעם הראשונה הייתי בשוק שהאלבום הזה בכלל נמצא אצלי ולא הייתה לי סבלנות לכמעט שום שיר כי רציתי לשמוע את כולם כמה שיותר. אני זוכר ש-No Angel, XO ו-Partition בלטו לי הכי לטובה. במיוחד No Angel שזה בדיוק הסגנון שרציתי שהיא תתנסה בו. את השאר כל הזמן שכחתי, זה אומר שהוא לא היה קל לעיכול.
מהאזנה להאזנה התחלתי רק יותר ויותר לאהוב אותו והיום הוא מדהים אותי בכל עם מחדש.

2) האם לפני צאת האלבום האזנתם למוסיקה של ביונסה? אם כן, האם לדעתכם מדובר בשינוי מוסיקלי חיובי/שלילי? אם לא, מה גרם לכם להאזין לה?
כן.
השינוי המוזיקלי שלה מטורף. בסשה פירס היא לא הייתה מעזה להקליט שיר כמו Haunted או No Angel. גם אני מאוד נהנה מזה שהיא ויתרה על המקום הבטוח שלה, שזה עוד שירים מרשימים ווקאלית כמו Halo והלכה על ביצועים יותר רגועים שלא מגבילים את הסגנונות שהיא יכולה לפנות אליהם. גם היא אפילו עשתה ראפ.

בשמיעה ראשונית כמו שאמרתי - XO, No Angel ו-Partition. את Partition ו-XO אני לא שומע הרבה כי אני צריך מצברוח מסוים בשבילם, למרות ששניהם מדהימים אותי, אבל No Angel אני יכול לשמוע בכל מצב. פשוט תענוג לאוזניים שלי.

לא לרעה, כי אני כן אוהב אותו בסך הכל - Pretty Hurts.הוא מעולה, אבל מבחינה מוזיקלית הוא הרבה פחות מעניין ונסיוני משאר האלבום. זה למשל המנון-העצמה-ביונסה-טיפוסי. רציתי שהיא תוותר על שירים כאלה, אבל אני חי איתו בשלום, פשוט שומע אותו הכי פחות.

5) איך שיתופי הפעולה של ביונסה באלבום? איזה מהם אתם הכי מעדיפים ועל איזה הייתם מוותרים?
אני לא מבין למה אנשים פה לא אהבו את הבית של ג'יי זי, הוא באמת הפציץ.
השיר עם דרייק מבריק ואני אוהב איך שהם שילבו את הסגנונות שלהם ביחד ויצרו שיר נפלא ומהנה ביותר.
Superpower הוא בשבילי תענוג. הקולות של שניהם ביחד משתלבים כל כך טוב ויפה.

לא ציפיתי מביונסה לעשות דבר כזה ובגלל זה אני אוהב אותה.

7) מה אתם חושבים על הקליפים שצורפו לאלבום? אילו הם הטובים ביותר בעיניכם? האם העובדה שהיא צילמה קליפ לכל שיר היא החלטה נכונה?
קשה לי לבחור כמה מהם כי כולם מצוינים. התעלתה על עצמה לגמרי.
כל הרעיון הויזואלי מאוד מוסיף לי לחוויה מהאלבום.

8) מה דעתכם על הוצאת האלבום כהפתעה מוגמרת? האם לדעתכם מדובר ברעיון שיווקי נטו או כרצון של ביונסה להפתיע את הקהל עם מוסיקה חדשה לחלוטין?
בשבילי, כמעריץ, זה היה משהו שאי אפשר בכלל לתאר. לקום בבוקר ולגלות שהזמרת האהובה עליך הוציאה אלבום חדש - הרגשה מטורת שקשה לי להסביר.
היא הבינה שהמצב של זמרות הפופ היום לא משהו והיא חייבת להטיל פצצה כדי באמת לבלוט ולהצליח, והלך לה לגמרי. מהלך גאוני ומאוד אמיץ.

אני חושב שפשוט הייתי מחליף את Pretty Hurts בשיר טוב יותר וזהו.

10) אילו שירים הייתם משחררים כסינגלים הבאים מהאלבום? (עד כה שוחררו מהאלבום כסינגלים השירים Drunk in Love ו-XO)
אני לא אוהב להתעסק בעניינים האלה. שתוציא מה שנראה לה לנכון.

11) האם מדובר בשיפור לעומת האלבומים הקודמים של ביונסה, אם כן/לא באיזה מובן מובע השיפור/חוסר השיפור הזה?
קשה לי להגיד שהאלבום טוב יותר מ-4, אבל היא בהחלט ברמה אחרת לגמרי. השיפור הוא קודם כל בהעזה שלה והראש שלה היה פתוח יותר להתנסות בסגנונות אחרים.

לא.

13) האם לדעתכם האלבום זכה להצלחה מסחרית כה גדולה בעיקר כי הוא יצא בהפתעה וללא התרעה מראש?
חחח לא יודע מה לענות כאן... יש מצב.

לא יודע אם כדיווה, אבל אני חושב שהאלבום הזה גרם לאנשים לקחת אותה יותר ברצינות.

שתעשה משהו יותר אקספרימנטלי, שתמשיך להתנסות.

*בטח יש מלא שגיאות. סליחה מראש, אין לי כוח לתקן.

ערן1987

New member
לא הבנתי את התשובה לשאלה 6

מסכים איתך שהמהלך של שחרור האלבום בהפתעה הוא צעד מאוד אמיץ

RihannaNavy

New member
Ghost ו-Yonce הם רצועות נסתרות

Ghost בתחילת Hunted ו-Yonce בתחילת PARTITION

ערן1987

New member
זה כמו שג'סטין טימברלייק עשה ב-FSLS

את הסימן הזה / וזה כביכול הפך את זה לשני שירים נפרדים חח.. זה הכל בעיני המתבונן

RihannaNavy

New member
ועכשיו אני עונה

1) מה חשבתם על האלבום בפעם הראשונה ששמעתם אותו? האם דעתכם עליו השתנתה (לטובה או לרעה) בהאזנות נוספות? ששמעתי אותו בפעם הראשונה דיי הייתי בשוק מכל העניין, לא התעמקתי בשמיעה הראשונה בכל שיר ושיר וגם לא בשנייה, בשלישית וברביעית, בגלל זה היה לי מאוד קשה גם לזכור איך הולכים השירים ואיך הם נשמעים.

2) האם לפני צאת האלבום האזנתם למוסיקה של ביונסה? אם כן, האם לדעתכם מדובר בשינוי מוסיקלי חיובי/שלילי? אם לא, מה גרם לכם להאזין לה? כן, שמעתי והיא תמיד הייתה אחת מהפייבוריות שלי. אני חושב שהשינוי המוזיקלי שהיא עברה מבורך, ושתמשיך להתנסות בדברים חדשים, ולפתח את הסגנון האלטנטיבי והראפ שהיא נגעה בו באלבום.

3) אילו משירי האלבום בלטו לכם לטובה? בהתחלה Blow, XO, Flawless ו-Superpower. כיום המועדפים עלי(בערך), הם XO, Partition (כולל Yonce), סופרפאוור עם פרנק, Mine עם דרייק, ו-Hunted (כולל Ghost)

4) אילו משירי האלבום בלטו לכם לרעה? אף אחד לא בלט לרעה, למרות שכמו שאבישי רשם - Pretty Hurts היא בלדת-העצמה טיפוסית של ביונסה, לא דומה לשאר האלבום, וגם פחות "איכותי"(למרות שאני שונא להשתמש במילה הזאת
) משאר האלבום.

5) איך שיתופי הפעולה של ביונסה באלבום? איזה מהם אתם הכי מעדיפים ועל איזה הייתם מוותרים? אני אוהב את שיתופי הפעולה עם פרנק ודרייק באותה מידה עם יתרון קטן לMine, אבל לא הייתי מוותר על Drunk In Love, כי הוא ענק, פשוט יש שירים שאני מעדיף יותר ממנו.

6) מה אתם חושבים על עטיפת האלבום? מדהימה ולא צפוייה.

אני אוהב את כל הקליפים שלה, ברמה אחרת משאר הוידאו-גרפיה שלה, גם Grown Woman הגאוני (הקליפ). את רוב הקליפים אני אוהב באותה מידה. השאלה היא לא אלו אני אוהב יותר, כי אני אוהב את רובם ברמה מטורפת, אלא את אלו אני אוהב פחות(רק כי יש בהם דברים שפחות מצאו חן בעיניי) - Hunted בגלל השיער, אבל הוא דיי תורם לאווירה, DIL כי הוא מעט משעמם, NO ANGEL כי כמעט לא רואים את ביונסה(אבל הוא גאוני, מתאים לאווירת השיר, והיא ממש יפה שם בקטעים שרואים אותה) Rocket כי הוא משעמם ולא מתקדם לשום מקום(ועם זאת מאוד יפה ויזואלית, והיא נראית מדהים שם). וגם את אלה שאני פחות אוהב- הם לא רחוקים מהרמה של שאר הקליפים. אני לא יודע אם לטווח הארוך זה טוב לשחרר את כל הקליפים בבת אחת, אבל אני מאוד אוהב את הרעיון של אלבום ויזואלי
זה מהלך גאוני, גם שיווקי וגם כרצון להפתיע ולזעזע את הקהל.

כלום, הייתי משאיר אותו כמו שהוא.

הייתי שמח לBlow וMine
11) האם מדובר בשיפור לעומת האלבומים הקודמים של ביונסה, אם כן/לא באיזה מובן מובע השיפור/חוסר השיפור הזה? אני חושב שהוא באותה רמה של 4, והם שני האלבומים האהובים עלי שלה.

12) האם הייתם נותנים שירים מסוימים מהאלבום לזמרים אחרים שיבצעו אותם בעצמם? לא.

13) האם לדעתכם האלבום זכה להצלחה מסחרית כה גדולה בעיקר כי הוא יצא בהפתעה וללא התרעה מראש? יכול להיות, אבל זה גם בגלל השם "ביונסה".

14) חושבים שהאלבום הזה עוזר למצב את מעמדה של ביונסה כדיווה או שהוא רק פוגם בכך? מחזק את מה שאבישי רשם.

15) אחרי שהקשבתם לאלבום הזה, מה הייתם רוצים לשמוע מביונסה בעתיד? עוד התפתחות מוזיקלית, עוד פנייה לאלטרנטיב ולראפ.

Music Man XD

New member
עונה!

הייתי בעיקר בשוק וניסיתי לעכל מה אני שומע. התרשמתי מאוד, אבל רק בשמיעות שאחר כך הייתה לי דעה של ממש.

כידוע, כן. ביונסה היא אחת הזמרות הראשונות שאהבתי, ולכן תמיד כשהיא משחררת משהו אני מתעניין (גם אם יש חומרים שלה שאני כבר לא ממש אוהב).
השינוי חיובי. מאז 2011 ביונסה עשתה סוויצ' בקריירה שלה, ואני נהנה מזה מאוד. שני האלבומים שהיא שחררה מאז הם הטובים ביותר שלה.

כרגע:
אני עדיין בשלב שבו כל האלבום מלהיב אותי. אבל השירים שהכי הכי בולטים הם Haunted, Mine, Rocket, Drunk In Love, כנראה. הם בלטו כי הם הכי שונים ממה שהיא עשתה קדם.

אין כאן שיר ש"בלט לרעה". פחות התלהבתי מ-Jealous בשמיעות הראשונות אבל עכשיו אני אוהב אותו. כנ"ל לגבי Flawless***.

אחלה שיתופי פעולה! אני חושב שהטוב ביותר ביניהם הוא השת"פ עם דרייק. מעולה! לא הייתי מוותר כאן על אף שת"פ.

עוד דבר שמראה את השינוי שהיא עברה. שהפרצוף של ביונסה לא יופיע על העטיפה שלה? בשביל זמרת כמוה זה דבר לא רגיל. אני אוהב את העטיפה הזו. בכלל, מינימליזם

אני חושב שזה קונספט מגניב, והעובדה שהיא תופסת את האלבום הזה כיצירה אחת, מלאה - הרשימה אותי. חלק מהקליפים טובים יותר, חלק פחות, אבל ממש אהבתי את הרעיון.

כמובן שיש עניין שיווקי, אבל זה גם חלק מהשינוי הזה שאני מדבר עליו. היא פשוט שמה פס אחד גדול על הכללים ועשתה משהו אחר ושונה. אני חושב שזה אדיר. אחרי שראינו כוכבות פופ אחרות נאבקות במשך חודשים על אהבת הקהל לפני צאת האלבום, היא פשוט באה והטילה את הפצצה הזו.

לא סגור על זה, למען האמת.

אם "יש לה ביצים", היא תשחרר את Haunted. זה לא סינגל מטריאל בשום צורה, אבל יאללה, למי אכפת. זו תהיה הצהרה ענקית, לשחרר אותו כסינגל.
גם No Angel יהיה סינגל מגניב. ו-Mine.

כפי שציינתי, מגמת השיפור מבחינתי מתחילה ב"4", וממשיכה כאן. היא עוברת תהליך, היא מתפתחת - וזה דבר שיפה כל כך לחזות בו. דבר בא לידי ביטוי במוזיקה עצמה, בחלק מהקליפים שלה, בהופעות.

אין לי מושג
לא עולה לי משהו כרגע.

זה שילוב של האסטרטגיה הגאונית, המותג הענק והמתוחזק היטב שנקרא "ביונסה", ואני מאמין שגם המוזיקה תרמה. היא עשתה כאן משהו שונה ואני מניח שזה עניין אנשים.

היא כבר דיווה, לא מעכשיו. אבל זה צעד שממצב אותה כאייקון עתידי. היא מכוונת גבוה, אין ספק.

לשמוע אותה ממשיכה להתפתח כמבצעת.

ערן1987

New member
אהבתי את מה שכתבת על עטיפת האלבום

זה באמת ב-כ-ל-ל לא ברור מאליו שהיא לא תשים תמונה של עצמה על עטיפת האלבום שלה

ARTPOP

New member
עונה:

קודם כל לקום בבוקר ולגלות שביונסה שחררה אלבום אולפן חדש עם קליפים לכל שיר (!) זה היה מטורף, זה היה השלב הראשוני של ההתרגשות והטירוף, כי זה היה לגמרי לא צפוי. אני אישית הייתי בטוח שהיא הקליטה אלבום וגנזה אותו או משהו. פתאום לצאת עם חומרים חדשים זה נועז, חדשני ויצירתי מאוד, אבל כמובן שגם עומד מאחורי זה רעיון שיווקי ומסחרי גאוני ומטורף. בתור זונת אלבומים ההאזנה הראשונית לאלבום כזה הייתה מאוד לא סטנדרטית ודי הסתנוורתי מכל מה ששמעתי, אבל זכור לי ששמתי עין (אוזן לצורך העניין) על ''Drunk in Love'', ''Partition'' ו- ''Haunted'' שאולי נשארו שלושת השירים שאני הכי אוהב באלבום.

כן, שמעתי את כל המוזיקה שהיא שחררה עד עכשיו. אני אוהב לעקוב אחרי כוכבות פופ כידוע. אמנם ביונסה ממש לא האהובה עלי מכולן, וגם ממש לא קרובה לשם, אבל מאז ''4'' אני יותר מחזיק ממנה ואוהב את המוזיקה שלה יותר. ''BEYONCE'' הוא עוד צעד בכיוון הנכון. נראה שהיא התגבשה עוד כאמנית עם אופי והיא לרוב לא נכנעת לתכתיביי המיינסטרים והרדיו. ''BEYONCE'' הוא לא אלבום רדיו-פרינדלי והוא הרבה יותר מורכב ומוזיקלי בעיני.

אני אנסה לגבש טופ 5:
1. Drunk in Love - אין מה לעשות, השיר הכי טוב באלבום.

2. Haunted
3. Partition
4. Blow
5. Mine

שני השירים שאני הכי פחות נהנה להאזין להם הם ''No Angel'' הדי מעיק ו- ''Superpower'' הפילרי. הראשון תופס לשמיעה וחצי ולא מהנה בהאזנה מלאה לאלבום בכלל והשני מאוד לא הכרחי, לא מגיע לשום מקום וחסר שיא. שיר אווירה די גרוע. בשמיעות הראשונות שנאתי את ''Rocket'' וכרגע אני מאוד אוהב אותו.

כולם מצוינים למעט האחד עם Frank Ocean. האחד עם ביתה Blue Ivy חביב מאוד אבל לא מצוין.

בסך הכל לא עטיפה מאוד מכוערת בעיני, פשוט מאוד פשוטה. אני מניח שהם ניסו לעשות פה משהו, עם הקונספט של אלבום ויזואלי ועטיפת אלבום מינימליסטית ונקייה לחלוטין. ''stop the drama, start the music'' כזה.

קליפים מעולים! אני מניח שהייתי מאוד אוהב אותם גם אם היו משתחררים אחד אחרי השני בצורה הרגילה שבה קליפים משתחררים. הקליפים הטובים ביותר בעיני הם של ''Haunted'' והפתיח האדיר שלו ''Ghost''. יש גם את ''Mine'', ''Superpower'', ''Partition'', ''Pretty Hurts'' ועוד כמה מעולים.

זה מעניין, חדשני ומרענן. זה מה שהיא הייתה צריכה על מנת להחיות את הקריירה שלה. טירוף כזה הוא צעד מסחרי גאוני וחד פעמי אבל אני מאמין שגם היא באמת רצתה להפתיע את הקהל שלה.

הייתי מוריד את ''Superpower'' ומוסיף אפ-טמפו מעיף בסגנון של ''Run the World (Girls)'', חסר שיר כזה באלבום.

ככה אני חושב שזה צריך ללכת:
1. Drunk in Love (תחנות אורבניות)
2. XO (תחנות פופ)
3. Blow
4. Mine (feat. Drake)
5. Pretty Hurts
6. Partition או Jealous

בהחלט, פירטתי למעלה. התקדמות אמנותית ראויה להערכה.

כרגע אין לי רעיונות, בעיני אין באלבום הזה שיר ש''צועק'' שהוא שייך לזמרת אחרת. אולי בעצם חלק מהשירים דרייק יכל לבצע.

גם זה וגם העובדה שזאת ביונסה. רק מוכיח שהיא עדיין על פסגת העולם, גם כשהיא לא שחררה אלבום חדש שנתיים וחצי.

כל צעד מסחרי מצליח ומוצלח תורם לייצוב מעמדה של ביונסה כדיווה.

עוד שירים כמו ''Haunted'' ו- ''Drunk in Love'', עוד הפקות מתקדמות ועדכניות יותר. שתמשיך להתקדם ולהמציא את עצמה מחדש.

RTur

New member
עונה

בשמיעה הראשונה מאוד התלהבתי. מאוד הופתעתי מהמהלך בכללי וגם כשהאזנתי לשירים שמעתי ביונסה שאני לא כל כך מכיר. הרבה שירים הכניסו אותי לאווירה מיוחדת והרגשתי כל מיני דברים בהפקה ובביצועים שלה שלא יצא לי לשמוע ממנה בעבר. לא היה שיר שלא אהבתי, אהבתי את כולם. כשסיימתי את ההאזנה הראשונה לא זכרתי כלום מתוכו חחח. זכרתי שנהניתי מאוד אבל לא הצלחתי לחזור על שום דבר. מאז שהוא שוחרר אני בחרישות עליו עד היום עדיין ובאמת שלא שמעתי שום אלבום אחר חוץ ממנו. שמעתי כמה שירים בודדים פה ושם אבל אני כל הזמן רק איתו
. אני עדיין מאוד נהנה ממנו, גיבשתי לעצמי איזשהו דירוג של שירים שאני אוהב יותר אבל אני עדיין מאוד מרוצה מכל האלבום הזה.

כן. זה לא סוד שהיא הזמרת האהובה עליי בשנים האחרונות.

אז אני הכי אוהב את Rocket. הוא מתחרה אצלי עם Love On Top על השיר האהוב עליי שלה מכל הרפרטואר שלה.. הוא פשוט גאוני לדעתי. החל מהביצוע שלה - אינטונציות, דינמיקה, הפקה קולית, הגשה (הצורה שהיא אומרת "Baby" בבית הראשון עושה לי את זה לגמרי
. אני אוהב גם את הקטע ב-4:00 בערך כשהיא כאילו שרה ויוצאת מהקצב אבל לא באמת וחוזרת אליו איכשהו. זה מטריף. וההומור בקטנה "Tell me what you're gonna do with all that ass all up in your face"
) ועד לדברים קטנים כמו הנגיעות של הפסנתר שמבליחות שם מדי פעם ופשוט מצמררות אותי! אני בעולם אחר כשאני שומע אותו. הכל שם פשוט on point לדעתי.
חוץ ממנו אני מאוד אוהב את Haunted, Blow, Partition ו- ***Flawless שנורא גדל אצלי לאחרונה

כמו שציינתי מבחינתי אני מרוצה מכל האלבום ואין פה שירים שאני לא אוהב. בעבר (מחשה פירס ואחורה) היו לא מעט שירים שלה שהיו מעצבנים אותי. החל מ-"4" היא הביאה יופי של שירים שאף אחד מהם לא מפריע לי ואין לי על מה להיטפל אליהם. נכון יש כאלה שאני אוהב יותר ואוהב פחות אבל בגדול אני עדיין אוהב.
בחדש יש נגיד את Pretty Hurts שאני אוהב אותו אבל הוא נשמע די "רגיל" למה שאני רגיל לשמוע מביונסה. נשמע כמו שיר מהאלבום חשה פירס שלשם שינוי כן הביאו את ההפקה שלו עד הסוף, אבל הוא נשמע נורא בסגנון ההוא.
Drunk In Love רק לאחרונה ירד אצלי בדירוג. אני ממש מתלהב מההפקה הקולית שלה בשיר הזה, אולי אפילו יותר מכל השירים מהבחינה הזו אבל כשיר באופן כללי קצת ירד לי ממנו, לא יודע אפילו למה.

מצויינים. אני עוד לא סגור על עצמי איזה אני מעדיף. אם הייתם שואלים אותי בהתחלה אז הייתי אומר שאני מעדיף את Superpower אבל לאחרונה Mine תפס תאוצה אצלי ואני מתלהב ממנו, קשה לי להגיד אם יותר מפרנק אושן.

אין לי יותר מדי מה להגיד עליה. לא רואה בזה משהו גאוני, זה נחמד וזה עובד. זו באמת איזו פריצת דרך בשבילה אם אין את הפרצוף שלה על העטיפה אבל זה לא באמת כזה משנה לי.

וואו! גם עם הקליפים היא הפתיעה לגמרי. זה לא ממש חדש שהיא מצלמת קליפ לכל שיר כי מאז האלבום השני שלה היא מצלמת קליפים *כמעט* לכל האלבום. העניין פה זה שזה לא סתם קליפים לכל השירים, אלא שכל אחד מהקליפים האלה נראה מעולה, מושקע מאוד, רואים שהייתה פה מחשבה מעבר לרגיל, עבודת עריכה מצויינת (ולא שאני כזה מבין בזה אבל אני כן מרגיש הבדל גדול ברמה) ואני לא ראיתי ממנה דבר כזה עד עכשיו.
הקליפ הכי טוב זה של Haunted. הוא חזק ביותר. נראה מדהים.
Pretty Hurts מעביר את המסר של השיר בצורה מאוד טובה ומדוייקת. היא משחקת בו נפלא בעיניי ומאוד משכנע.
מת על הצבעוניות והעריכה בBlow. מת על זה שהאיצו אותה והתנועות יצאו ממש חדות ו"בובתיות" כאלה. הוא נראה מרשים וכיפי מאוד.
הקליפ של Rocket מהמם! היא נראית מדהימה שם וזה סופר סקסי ואהבתי את השוטים ההומוריסטיים עם המקדחה והתחת

Flawless גם קליפ מגניב בטירוף. ממש אוהב את הפרצופים שהיא עושה שם והכוריאוגרפיה ממש טובה!
Partition מאוד נועז וזה בדיוק מה שהיה חסר בDance On You שהתוצאה יצאה בו די "זולה".

זה צעד מאוד מפתיע ונועז מצדה. זה מצחיק כי כל התקופה הזאת שחיכיתי לאלבום הזה, אבישי ואני ניהלנו שיחות בפייסבוק וניסינו להבין מה עובר עליה ולמה היא לא עושה כלום ומנצלת מומנטומים טובים להוציא סינגלים ואלבום וכשראינו שקנייה וג'יי-זי שחררו אלבומים בלי סינגלים לפני אמרנו די בצחוק שמה אם ביונסה גם תעשה את זה אבל ישר ביטלנו את ההשערה הזו כי אמרנו שאין מצב שביונסה לא תעשה קידום מטורף לפני שייצא האלבום ואין מצב שלא יהיה לפחות סינגל אחד לפני. קיבלנו את זה בבום

אין ספק שיש פה שילוב כלשהו בין מהלך שיווקי לבין הרצון של ביונסה להפתיע את הקהל. אני למשל הייתי בטוח שהאלבום החדש הולך להיות מסחרי בטירוף מוסיקלית בעיקר אחרי "4" שלא היה ממש כזה ודי חששתי שהיא תרד ברמה אחרי "4" וגם בזה היא הפתיעה והביאה יופי אלבום שלא הייתי אומר על אף אחד מהשירים בו שהוא איזה להיט פוטנציאלי א-לה סינגל ליידיז/היילו סטייל. אני גם משוכנע שאף חברת תקליטים לא הייתה עפה על הרעיון שזמרת פופ תשחרר אלבום בלי שום קידום לפני.

כלום. לא צריך לגעת. אני ממש מקווה גם שהיא לא בונה על איזו גרסת דלוקס מעצבנת בהמשך. בא לי לקנות אותו כבר ואם יתברר שכן תהיה גרסה אחרת אחר כך עם שירים נוספים אני ממש אתבאס חח.

הממ..
Blow
***Flawless כסינגל אורבני
Haunted חייב להשתחרר לו רק בגלל הקליפ שלו. חוץ מזה שאני חושב שדווקא יש לו "חיים" במצעד הדאנס למשל.
Partition גם כסינגל אורבני
ואני מנחש שבגלל שבגרסת הקליפ של Rocket, השיר צונזר וגם קוצר, כנראה שגם הוא מתוכנן להיות סינגל עתידי. אני לא יודע עד כמה יש לו מה לעשות במצעדים אבל סתם כדי שהקהל הרחב ישמע את הגאונות הזאת, שתוציא!
דיברתי על זה עם אבישי שאמנם XO וDIL הם בחירות טובות לסינגלים ראשונים מהאלבום כשירים, אבל בשביל אלבום שמשווק כאלבום ויזואלי, דווקא הקליפים של שני השירים האלה הם לא ממש מייצגים את העניין הזה כי הם יחסית די רגילים.

הוא בהחלט טוב יותר משלושת הראשונים שלה. אני עדיין לא יודע אם האלבום הזה מתעלה על "4" מבחינתי. "4" הוא אלבום נורא מוסיקלי (עשיר בהרמוניות, יותר כלים חיים או אווירה כזו של לייב וחום, כמו פעם), בעוד שהחדש הוא אלבום נורא הפקתי. אבל כן, זה אלבום מעולה.

לא! לא לא לא! לא לא לא לא לא!

זו שאלה מעניינת כי מי שלא אוהב את ביונסה מלכתחילה, כנראה שלא היה רץ לקנות את האלבום הזה במילא. נכון שהוא בטח כן יצר עניין אצל אנשים שלא בהכרח מעריצים שלה ושפשוט סקרן אותם לשמוע מה היא עשתה ולא היה אכפת להם על ה-15 דולר האלה אבל בכל מקרה, מי שלא אוהב אותה לא היה קונה.

בטח עוזר.

שתמשיך בכיוון הזה שהיא התחילה מאז "4". שתתנסה, שתעמיק ותעשה דברים שבא לה. לי זה תענוג לשמוע דברים כאלה.

למעלה