האחד במאי

../images/Emo97.gif../images/Emo124.gif../images/Emo15.gif../images/Emo23.gif../images/Emo14.gif../images/Emo141.gif

סתם שמתי את כל האדומים שיש

פראזניק

New member
בבוקרו של האחד במאי...

ראיינה דליה יאירי כשלצידה אריה שומר כמראיין אורח, את מאיר וילנר, חבר הכנסת הראשונה מטעם מק"י, הוא הצחיק אותי עד דמעות... חוץ מלומר "הממשלה של שמיר"... הוא דיבר ממש בנאיביות של צעירים... פשוט הצחיק אותי
אבל הוא אדם טוב, הוא עזר בזמנו לחסידי ברסלב, להגיע לקברו של רבי נחמן מברסלב באומן, בזמן הקומוניסטים... (בזכותו הייתי שם, באומן, לפני 16 שנה:))

almog4

New member
האחד במאי - מי יודע

האחד במאי הצטייר בטעות (קצת באשמת רוסיה הבולשיביקית) כיום אדום וקומוניסטי. וזה כל כך לא כך. למעשה - הולדתו של האחד במאי היא בכלל בארצות הברית של אמריקה - בירת זכויות האזרח (וזכויות הפועל בפרט). מי יודע איך - מתי - ולמה ?? נו, נראה אתכם... אלמוג

עטלף77

New member
אני לא זוכר לגמרי אבל...

נדמה לי שזה קשור למרד / התפרעות של שחורים? זה היה בשנת 1930 ומשהו אבל בזה אני עוד יותר לא בטוח... אבל נדמה לי שאני בסביבה...

ציפי ג

New member
הנה מקור ../images/Emo104.gif

המסכם את ההיסטוריה של היום. לפי האמור בו, היום הוכרז בשנת 1886, כסמל להתארגנות למאבק על יום עבודה בן 8 שעות. איפה היו אז עובדי ההי טק הכורעים תחת נטל שעות העבודה הלא ראליות?

זה אכן קשור להתפרעות ../images/Emo141.gif

המשטרה ירתה במפגינים, וחולצה ספוגה בדם הונפה בתור דגל, ומכאן לידת הדגל האדום. אבל, אני חושב שזה קרה מתישהו במאה הי"ט.

למעלה