האחות הגדולה מוותרת לקטנה

evemon

New member
האחות הגדולה מוותרת לקטנה

שלום, אני אמא ל3 ילדים מקסימים: הגדולה בת 4 האמצעית בת 2 והקטן בן 7 חודשים. הילדה האמצעית (כמו שלידה אמצעית צריכה להיות) מאוד מקנה לאחותה הגדולה ולעיתים קרובות חוטפת לה דברים. אני מנסה למנוע את המצב ולהחזיר לגדולה את רכושה בחזרה ואם יש צורך להחרים את הדבר לחלוטין כדי למנוע ריב (קורה לעיתים רחוקות). אך הגדולה לא יכולה לשמוע את הקטנה בוכה ותמיד מוותרת לה אחרי כמה דקות. השאלה שלי היא איך אני אמורה להגיב במצב כזה. מצד אחד אני משבחת את הגדולה על מה שהיא עשתה ומצד שני אני מרגישה שאני לא מצליחה להעביר את המסר שלא לחטוף ושיש דברים שהם של הגדולה. האם אני צריכה לתת למצב להמשיך או שאני צריכה לנקוט באמצעים למנוע את זה. ואם כן, עלי למנוע, איך עושים את זה? בתודה מארש איב

לאפשר תקשרת ספונטאנית בין אחים....

איב שלום רב וברוכה הבאה לפורום, אחים לומדים לנהל ביניהם תקשורת. ככל שהורים מאפשרים לילדיהם לקיים מערכת יחסים הכוללת משא ומתן, פשרה, ויתור, נתינה, קבלה ועוד הילדים לומדים להסתדר ביניהם. בדרך כלל, הם אינם זקוקים לנו והם לומדים דרך ניסוי ותהיה. התערבות הורים מלבה את המדורה, מנציחה את המצב ומלמדת את הילדים שכדאי להסתכסך, אם רוצים לזכות בהתיחסות מאימא. לכן מומלץ : א. לצמצם התערבות. ב. אם וכאשר מתערבים לא לנקוט עמדה, לא לשפוט. ג. להכניס את שתיהן לסירה אחת (אנחנו הרי לא יודעים באמת מי התחיל) ד. בשעה שקטה ורגועה לנהל שיחות עם הילדים דרך סיפורים או משחקים ולעזור להם לבנות ארגז כלים של שיח מקדם. תפקידנו ללמד אותם איך פותרים קונפליקטים? איך מבקשים? וכו'. לחנך באמת אפשר רק בשוך הסערה כשכולם רגועים (כולל ההורים). מקווה שנתתי לך כיווני מחשבה נוספים, להשתמע, עינת גבע.

למעלה